Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

operacia očí - dioptrie

Príspevok v téme: operacia očí - dioptrie
shelly.

poprosím, ako prebieha operácia očí pri úprave dioptrií. Kolko trvá operácia, či sa niečo do očí kvapká pred a po operácii, a kolko to stojí.

kamarátka bola na odstránení šed. zákalu, pred oper. si kvapkala 3 dni kvapky, operácia trvala 15 minut, platila 50 eur. po operácii si cca 3 týždne kvapkala kvapky. ale teraz vidí ako jastrab , no šedý zákal a dioptrie je asi iné, nie ?

barunka

závisí to vo veľkej miere od metódy a prístroja, ktorým sa zákrok vykonáva. samozrejme, s kvalitou metódy rastie úmerne cena.

shelly.

dakujem, vieš mám zdr. problém, ktorý nechcem opisovať a nosenie okuliarov mi nerobí dobre.

nevieš mi bližšie opísať, kolko to trvá, kolko trvá, kým sa dostanem do normálu po operácii a podobne ?

barunka

shelly, no to je úplne niečo iné. jednak čo sa týka samotného zákroku a jednak čo sa týka ceny. v skratke - pri operácii sivého zákalu sa vymieňa zakalená šošovka za novú, umelú a tento výkon je hradený zo zdravotného poistenia. pri odstránení refrakčnej chyby sa upravuje hrúbka rohovky, aby sa zmenila dĺžka predozadnej osi očnej gule tak, aby obraz dopadal presne na sietnicu a vytvoril tak ostrý obraz. táto operácia nie je hradená z poistenia.