Chem mat tvrdšie nechty :(

Lennyx

tiež som za upravenú stravu a šikovné doplnky výživy...ja mám rada kolagén collalloc, ktorý mi pomohol do dvoch týždňov čo som nečakala a nechty sú pevnejšie a odolnejšie a tiež aj vlasy vyzerajú lepšie

lenockaaa5

ahoj mne osobne pomohli vyzivove doplnky. Odkedy ich beriem nie len nechty, ale aj vlasy a pokozka su ovela zdravsie.
Skus pozriet na vianutra.com

Bbiribbom

a čo sa týka stravy, tak som nič nezmenila, len nejem sladkosti a prijem len čistú vodu, inak nič iné. Takze myslím ze stravov to nieje :D

Bbiribbom

No, ahojte, len som Vám prišla povedat ze dnes uz mám nechty normálne, tvrdé.

Najprv som začala tabletkami, ktoré som ale vôbec nekupila na nechty ale proti vypadávaniu vlasov. Ale na krabičke písalo ze to je tiez priaznivo vplýva na nechty. Tak som ich brala asi 2 mesiace, potom som prestala - ziadna výrazna zmena čo sa týka vlasov aj nechtov musím povedat :/

Ale počas toho som ešte pouzívala lak od Miss Sporty na rýchlejší rast a na spevnenie. Ani to nebolo boh vie čo, len také mini zlepšenie :)

A ešte počas toho, som si 2 az 3x do týzdna zmiešala do dvoch misiek olivový olej, soľ a vodu, a ponorila nechty asi na 2 - 3 hodiny. Viem dost dlhá doba, ved komu by sa chcelo mat tam ruky 3 hodiny :D ale mne to pomohlo! Slúzi to na rýchlejší rast a spevnenie uz za týzden, čo teda musím potvrdit z vlastnej skúsenosti. Mne to teda fakt fungovalo!
Potom som si ich uz len umyla, a nalakovala s Miss Sporty na spevneni a rast.

No ale po nejakom čase som to prestala robit..všetky tri veci, ale musím potvrdid ze enchty uz boli oveľa pevnejšie, tvrdšie a krajšie!

Ale po čase som si potom kúpila další lak, na spevnenie s obsahom kalcia.
Pouzívam ho uz asi tri týzdne, a nechty mam normálne a pevné!
Vobec sa to nedá porovnat s tými predošlími, mäkkými :)

Aj ked teraz sama neviem ktoré z týchto vecí zapríčinilo túto zmenu :D ale som rada :)

tany9998

Ahoj :)
ja som mala rovnaký problém - nechty sa mi hrooozne ohýbali, boli citlivé na akékoľvek nárazy, stále sa lámali. Trvalo to roky - hoci sa zdravo stravujem (cháp - vitamíny mi nechýbajú) a užívala som aj doplnky (spomínaný zinok, selén), dlho sa zdalo, že nič nepomáha. V tomto smere ale platí, že treba byť trpezlivý. Nosievam nechty neustále nalakované (priesvitný spevňujúci lak ako podklad, prípadne nejaký bledý podkladový, neodpustím si totiž farbičky a tie nechty riadne ničia), udržujem ich v primeranej dĺžke, aby príliš neprominovali nad prst a neboli tak príliš namáhané. Dokonca mi robilo problém pilníkovanie - mala som mikrotrhlinky a potom štiepenie. Z kliešťov sa mi zas odlupovali vrstvy, takže som najskôr skracovala kliešťami, potom dorovnala skleným pilníkom iba v jednom smere, aby som predišla trhlinkám a vyhladila jemným papierovým.
Takto som si ich asi 2 roky udržiavala a pred pol rokom som sa nechala nahovoriť na gélové nechty. Bola na to príležitosť a chcela som to vyskúšať. Išlo o jednorázovú záležitosť a keď išli dole, neskutočne som svoj čin ľutovala! Asi 2 týždne trvalo, kým mi nechty dorástli do akej - takej dĺžky, počas toho som ich vyživovala zvonku olejom, nanášala spevňovač, aby neboli ešte viac namáhané. Ďalšie cca 2 týždne sa dávali do poriadku vrchné vrstvy, ale teraz sú pevnejšie ako kedykoľvek predtým! Netvrdím, že to tak platí u každého, moje nechty však táto šoková terapia nakopla a teraz môžu už aj prominovať ;) Ak už naozaj nič nepomáha, za skúšku nič nedáš. Môže to byť len lepšie :)

Nephilim

mne stačia vitamny z dm - zinok a vitamín c, stoja tuším nejaké dve eurá:-) a nechty sú krásne a nepotrebujú absolútne žiadny lak alebo niečo, krásne rastú:-)

jahoda789

nechty treba spevnovat vitaminom,najlepsie poradia v lekarni,niekedy netreba ani drahe pripravky ale staci obycajny zinok alebo selen a o nechty sa treba starat aby boli pekne a spevnovat ich aj lakom,bude specialnym ale mne sa vyplatil aj obycajny priesvitny pravidelne doplnany aby boli odolnejsie