Ahojte,
trpím bulímiou už približne rok a pol. Chcem a snažím sa začať normálne stravovať a hlavne normálne plnohodnotný život. Meriam cca 164 cm a vážim okolo 43kíl, mám 17 rokov. Veľmi túžim prestať s vracaním, no najhoršie je to, že vydržím tak 5 dní a potom na mňa príde a prežeriem sa(obrovské množstvá jedla) a následne to vyvraciam. Chcela by som sa začať stravovať normálne tak ako to bolo pred tým než som upadla do bulímie (vôbec som sa v jedení neobmedzovala) ale bojím sa ako na to moje telo zareaguje. Myslím si, že hlava nepustí na to aby som pribrala na moju vtedajšiu váhu 52 kíl. Neviem ako by na to zareagovalo okolie keďže nikto nevie, že trpím bulímiou (iba mama a otec), keď by som pribrala... čo by som im povedala prečo - bojím sa tohto "začlenenia do spoločnosti". Prosím poraďte nie len tie čo ste tým prešli ale všetky dievčatá. Ďakujem
Ako začať od znova?
ja som mala bulimiu asi 3 roky, mozno viac. Teraz 4 roky nemam. asi este dva roky potom co som prestala som sa raz za mesiac-dva vyvracala, mala som pocit ze zo mna opadol cely ten tlak. Popravde predtym ako som vpadla do bulimie som mala paradny metabolizmus, ale nestacilo mi to. Teraz som uz v svojej povodnej vahe, ale trvalo to nejaky cas. Dlho. Prvy rok som priberala aj zo vzduchu podla mna tym ze som bola bulimicka tak dlho, moje telo si zaviedlo nudzovy rezim. A zrazu zo mna chudej harpie bola tucka. Ako nie uplne ale v mojich ociach a hlavne potom na co som bola zvyknuta:) Az ked som si nasla uzasneho chlapa ako jedna velka tucka tak som to dako cele pochopila, ako je to vsetkym jedno ci mam o kilo viac alebo menej. Teraz som chuda, ale uz to neberiem ako ciel ale iba ako bonus. A myslim ze az ked som toto vsetko pochoipila, prestala som grcat uplne a ZIT! Bolo to strasne trapenie a sucitim s vami, ale musite sa z toho pozbierat nech je to akokolvek tazke!!!
O zdravej strave v sktratke a jednoducho.
Bulimia je vazna choroba, moze trvat aj 10 a viac rokov. Preto sa treba co najskor zacat liecit u roznych odbornikov a svojpomocne. Treba si najst spravny sposob zivota, tak, aby si zila zdravo a nemala cas sa prejedat a vracat. Mala by si si pestovat pevnu volu a robit vsetko preto, aby k zachvatu neprislo.
slnieckooooo - len vieš aká je naša spoločnosť, hlavne ja keď ešte chodím do školy máme v škole dievčatá, ktoré sú prirodzene chudé.. Keď sa stravujem normálne tak je to 5 krát denne ale len zdravé veci.. nedovolím si veľa (pozerám na kalórie, sacharidy, cukry.. :-/). Takže veľmi ani nepriberám jem resp. iba zeleninu ovocie a mliečne výrobky :(... chcem sa začať stravovať normálne!!
Ahoj ja som velmi pribrala a nemam bulimiu zacala som sa prejedat a bolo vseetko prec ani som nevedela preco. Moze ti byt jedno co hovori okolie hlavne ze budes zdrava :) oplati sa bojovat tak BOJUJ!!!5 krat denne male porcie a budes krasna a zdrava :)