anorexia...... alebo?

Príspevok v téme: anorexia...... alebo?
Soa

Čaute, píšem sem prvýkrát... pomaly ani neviem ako mám vyjadriť to čo cítim, či sú moje obavy správne alebo si len niečop nahováram... od januára tohoto roku som začala s chudnutim.. najprv len zdrava strava 5x za deň ,abosultne vylučenie sladkosti, nejesť po 6 a pod, jednoducho klasický začiatok.... neskôr to už ale začalo prerastať v totálne psycho, keď som za celý den zjedla ovsenu kašu jablko a vypila pohar čaju.... v podsate som si ani neuvedomovala, že to čo robím, je zlé... uvedomila som si to až vtedy keď som odpadla a mama na to nereagovala inak ako pohotovosťou... diagnoza???? začiatky mentalnej anorexie... neviem či som vtedy bola prekvapená, alebo som si len potvrdila to čo som v kutiku duše očakavala.. ja valstne ani dnes neviem či ju mám....meriam 167 cm a vážim 55 kg, nedá sa hovoriť o obezite, ale celá si pripadám taká mľandrava, nepríťažliva, tlsta....stale si počítam tie blbe kalorie a smutim , ked ziem niečo z čoho by som nedajbože pribrala.... nechápem čo sa so mnnou stalo, ešte minuly rok som jedla s takou chuťou, milovala som jedlo, sladke, s mamou sme stale vypekali, ale teraz??? len sa tvarim že všetko je v poraidku chutí mi, ale v mojej hlave je len prazdno a neuzstále vyčitky, ked ziem o jednu bryndzovu halušku naviac.... som z toho maximalne vytočena podraždena a nieviem čo ešte!! štve ma, že som dokazala zajsť až na uroven nejkej pojašenej anorektičky, ktorá nevie čo so seebou, nechcem si priznať že niečím takým môžem trpieť aj ja... že môžem až tak zlyhať...priznávam, že moje sebavedomie je naburane, pripadam si škareda, ked vidím nejakeho chalana a možno sa mi aj páči vždy si poviem že nemám na niečo take naroki že JA nič take mať nemôžem... už staršne dlho som sa len tak z chuti plna radosti nezasmiala, stale len ten lbly hlas a neustale výčitky, rodičia, ktorí si myslia že som v pohode... nikto o mojom probleme nevi... vlastne ani ja neviem čo mi je.. len sa obavam aby to nezašlo dalej, aby soms a necítila horšie a horšie.... nechcem stale premyšlať nad jedlom, chcem žiť normálny život!! ja chcem chcem....chcem sa konečne po pol roku schuti a plna radosti tešiť, z toho dňobrovskeho daru ako je život.....

lilinka

ja si myslim ze si v pohode,ja mam 175 vzsku a mam 53 kilov. citim sa velmi chuda a niekedy sa najem tolko ze mi brucho ide prasknut a niekedy cele doobeda neziem nic len vypijem kavu a par cigariet zapalim,mala som krasnu idealnu postavu pred porodom,po porode sa mi zacalo zmensovat vsetko. mam 35 a kazdy mi hovori ze nevyzeram. takzch 22 mi stale typuju. moja mala dcera ma 8 rokou a ma 43 kil. ja uz co mam povedat. podla mna sa to upravy vsetko casom. drzim palce

Lunam

vizera to tak, ze sa u teba rozbieha nejaka porucha prijmu potravy. Si este v stadiu, ked to mozes lahko zastavit. Najlepsie pre teba bude zobrat si papier a pero a napisat si denny rezim a ten nejaky cas dodrziavat. Napriklad: vstavanie kazdy den aj cez vikend o 7:00, 7:15 pol litra vody,caju, 8:00 ranajky, 10:30 napoj, 11:00 ovocie, 12-13:00 obed, 15:00 olovrant, 16-18:00 vecera, 19:00 hodina cvicenia, 23:00 spat. Tvoje telo bude tym padom presne vediet, co sa bude diat a nebude v strese. S cvicenim by sa to tiez nemalo prehanat, pol hodina - hodina denne staci, zalezi to od toho kolko energie minies na ine veci, telo by sa nemalo vycerpavat ale ani nechat zleniviet. Ak si uz pred tym pocitala kalorie, tak predpokladam, ze sa v tom vyznas. Preto si ich priblizne rataj, aby si sa neprejedla a nebolo ti zle ale ani aby si nebola hladna.

loppe

podla mna mas idealnu vahu mala by si s tym pocitanim kalorii a podobnymi vecami prestat samozrejme ze zdrave stravovanie ti len prospeje...a to ze sa ti zda ze si pripadas "mlandrava a tlsta" urcite nie je pravda ak sa ti nepozdava tvoja postava tak by si mala zacat cvicit tym sa ti telo pekne spevni a nie to riesit nejakym hlupim pocitanim kalorii ked mas idealnu vahu. moja kamaratka sa velakrat pokusala schudnut a tiez si pripadala nepekna ale ked zacala cvicit a normalne! a zdravo jest tak pekne schudla a este sa jej aj vyformovala postava takze ti iba odporucam aby si zacala trochu sportovat a prestan s tym nezmyselnym chudnutim tvoja vaha je uplne v poriadku horsie to vsak bude ked budes chudnut tak vela zdaru