Choroba z bozkávania

Príspevok v téme: Choroba z bozkávania
Hen

Ahojte, chcela by som sa poradiť- s partnerom sme spolu viac ako mesiac a už druhý týždeň z toho som chorá- začalo to tým, že som mala kútik, potom bolesti hrdla, nádcha, kašeľ až teploty.
Povedali mi, že to može byť z bozkávania.
Zažili ste niečo podobné? Ako ste pokračovali?
Prosim poradte mi, som zúfalá.
Ďakujem za odpovede :)

RNG

Alergia na rozne bielkoviny je realna a bezna zalezitost. Ale obvykle su to nasledky prenosu roznych mikrobov, ktore lekari ani nesleduju.
Pouzite ustne probiotika/oral probiotics, moze vam to pomoct, ked budete mat dobru probioticku floru v ustach, obaja rovnaku a to zaroven ochranuje aj chrup, dokonca zvysuje imunitu proti nakazam horneho dychacieho traktu.
Ale rozne bielkoviny, co aj nase telo produkuje mozu byt zriedkavo, ale teiz znacny problem pri vymene.
Ja som napr alergicky na pot mojej zeny, vzdy mam cervene flaky na tele, na stastie tie zmiznu po msprche. Takze neviem na co to je alergia, na jej bielkovinu, ci samotne zlozenie potu alebo dokonca na jej kozne mikroby.
Asi nie na bielkoviny, lebo nemam reakciu pri bozkavanui.

Slobodna

óóó koľká poézia hneď z rána...
ukucucul: môžte byť na seba alergickí aj keď je to ojedinelý fenomén.

ukucucul

Ahojte,
my s partnerom máme podobný problém. Deň po bozkávani mávame bolesti v hrdle. Už nám robili výtery, brali sme ATB. Čudné je, že bolesti sú iba po bozkávani, predtým nemám ani ja, ani on. Nemôžeme byť na seba alergickí? RTG, prosím poraďte, akými vyšetreniami by sme si mali ešte prejsť?

dedy

choroba z bozkávania je predsa mononukleóza, a tá ma bud priebeh taký že ani nevie že si ju prekonala, to sa dozvieš len z výsledkov krvi, alebo taký brutálny, že máš pocit, že umieraš, ide o vírusovú infekciu, takže žiadne atb na to nepomôžu, musí to prejsť a to môže trvať týždne.

RNG

HSV1 ma v tele vyse 95% stredoeuropanov cely cas. Niekto vyssiu hladinu, niekto nizsiu. Ti s vyssou hladinou mozu dat tym s nizsou "darcek", najma pri oslabeni tela(chlad, hlad, prievan,mikrobialne nakazy, bielkovinne reakcie, stres...)
Zvysujte si viralnu imunitu, predidete mnohym problemom.

Na zuboch a v ustach je celkove vacsi vyber roznych mikrobov, nez kdekolvek inde v tele.Dobrym zvykom je alebo pouzivat ustne probiotika(napr ako Bliss) alebo si vyplachovat usta pravidelne antimikrobialnymi vyplachmi. Dobry a lacny je napr roztok GSE/citricidalu.Nenici sice velmi virusy, ale skoro vsetky ine nakazy. Dreba ho podrzat v ustach niekolko minut na ucinnost.

kiku

tak ja som sa boskavala len s jedinim jednim a po kazdom bozkavani mam herpes vo vnutri v ustach...nerozumiem preco..,mozno sa bozkava aj s druhymi zenami?

RNG

Na tom nezalezi, kto jej to povedal,fakt je , ze rozne streptokoky, stafylokoky a ine bakterie sa prenasaju slinami, tiez aj napr Borelioza, hoci lekari este stale tvrdia, ze je to len kliestom. Tiez hromada roznych virusov, napr mononukleoza(kissing desease) je sposobena masivnym prenosom virusu EBV a to ma u niekoho velmi zly nasledok, tyzdne horuciek a poskodenu pecen.
A dnes ma EBV velka vacsina populacie, nasledky zavisia len od toho, aku velku davku dostanes a ako je obranyschopne tvoje telo.
Ja tu vzdy tvrdim, ze je velmi rozumne si zvysovat viralnu imunitu, najma dnes, ked je tych virusov tolko a ludia ich nosia v tele permanentne na tucty roznych, cely zivot.