Rychlo som vyrastla a preto mam -1.5 diptrie..ked schudnem vrati sa do normálu??

Príspevok v téme: Rychlo som vyrastla a preto mam -1.5 diptrie..ked schudnem vrati sa do normálu??
adelka45

cely zivot som problemy s ocami nemala...ale teraz v 17 som rychlo pribrala asi 6 kil lebo skusky a stres..a zhorsil sa mi zrak..u nas v rodine kratkozrakost vobec nie je tak to pripisujem ze som rychlo pribrala...viem ze s kratkozrakostou moc urobit nejde ale chcem sa opytat ze keby som zase schudla nemohol by sa mi zrak zase zlepsit? dakujem :)

winki

Sedenie pri PC, tabuľa, učenie sa to sú dôvody prečo sa ti zhoršil zrak. Mne moja očná na rovinu povedala, že nech robím čo robím pokiaľ budem chodiť do školy tak zrak sa bude stále len a len zhoršovať.

barunka

adelka, máš pravdu, krátkozrakosť súvisí s dĺžkou predozadnej osi očnej gule, ale to predĺženie súvisí s rastom do výšky a nie s hmotnosťou!! preto aj väčšine mladých diagnostikujú krátkozrakosť práve v období výraznejšieho rastu (opakujem, do výšky, nie do šírky). keby si sa teraz aj zmenšila, krátkozrakosti sa nezbavíš, skôr je predpoklad, že sa ešte bude nejaký ten rôčik vyvíjať. Kúp si kontaktné šošovky a máš po probléme.

jankaaaaaaaaa

ale s priberanim to nema absolutne nic spolocne. a 6kg nieje vela, a tie kila su skor tym, ze dospievas a prestala si rat,t akze sa ti meni postava.
tak len tie okulaire nos

adelka45

ano, mam maturitu...si si ista? lebo kratkozrakost u mladych je sposobena predlzenim ocnej gule...ja som bola predtym vysoke tintitko..ale pribrala som v priebehu 3 mesiacov 6-8 kil...a zrazu sa mi zhorsil zrak..nechapem to :( vraj mam nosit okuliare..mne okuliare nevadia, ale chcela by som zabojovat nejak prirodzene..