nezvládam stres a nervozitu

Príspevok v téme: nezvládam stres a nervozitu
melania111

Potrebujem pomoc. Nezvládam stresové situácie. Navyše ak je na mňa niečoho veľa a dopredu viem, že to nestíham začnem byť strašne nervózna. Potím sa, najviac sa mi potia nohy, neviem čo robiť s prstami na rukách, búši mi srdce a ak ide do extrému tak mam pocit že sa pomočím. Najhoršie to je v škole na skúške ak nestíham písať a do toho mi oznámia, že mám už len 5 minút tak čím sa snažím písať rýchlejšie tým píšem pomalšie...mám pocit, že vôbec nemôžem písať a že sa zo stresu pomočím. Navyše od strednej školy mám problém so sústredením, všetko odvádza moju pozornosť. Často si preto nechávam všetko na poslednú chvíľu a neskôr keď sa chcem učiť sa k tomu pridáva zvláštny pocit v podbruší. Niečo ako sťahovanie svalov, skoro by som povedala že som z toho až vzrušená. Strašne ma to znervózňuje a neviem čo mám robiť. Máte niekto podobný problém? Poraďte mi prosím čo mi môže pomôcť. mám 19 rokov

luciano

Na veľkú nervozitu sa predpisuje liek Akineton, prípadne benzodiazepíny. Navštív obvodného lekára, ktorý ti tieto lieky bez problémov predpíše.

marcelina78

Pokial este problemy nemas tak prerastene, zeby si to uz nezvladala a nemusela hladat psychiatra, skus psychologa a poriadne si zasporotvat, aby si to zo seba vybila, ale tak, ze sa dobre zadychas, spotis...Z vlastnej skusenosti viem doporucit jogu, urcite v tvojom meste niekde je, naucis sa tam koncentrovat, vypnut...

modryefekt

jednoznacne sa u teba prejavuje prokrastinacia. tiez som tym istu dobu trpel. vsetko som odkladal a odkladal (ved mam cas) a potom som samozrejme nestihal. to u mna vyvolavalo stres, takze som zvladal spravit este menej. nasledne chabe vysledky u mna viedli k strate entuziazmu a este viac zhorsili moju produktivitu. ked som dospel az k bodu, kedy mi bolo jasne, ze to tak dalej nemoze ist, tak som si vstupil do svedomia a zacal na sebe pracovat. zreorganizoval som si aktivity, zacal som sportovat, prihlasil som sa na kurzy. casom sa dostavil aj vysledok. opat som ziskal entuziazmus, dokazal som sa sustredit na dolezite veci a hlavne robit to, co treba. zazracny liek neexistuje. treba sa len odhodlat a zacat na sebe pracovat. ked sa dostavia vysledky, budes sa citit hrdo a stastne.

jarkaaa

ona mala konkrétne od firmy Nahrin tu máš popis ja som si to nevymyslela:
Medovka lekárska blahodárne pôsobí na predráždený nervový systém a preťaženú psychiku, pomáha odstraňovať stres, nervozitu, depresie, stavy úzkosti, strachu, zlú náladu, sklony k hádavosti. Zmierňuje bolesti nervového pôvodu, ľahšie poruchy spánku, búšenie srdca, žalúdočnú nervozitu, črevné koliky aj menštruačné krče.

zewa

Medovka je velmi mocopudna :) Na nervy radsej lubovnik. A hlavne zmenit sposob zivota. Nenechavat veci na poslednu chvilu. Nikto ich za teba neurobi a cim skor urobis, co mas, tym menej bude stresu a podobnych problemov. Ked sa na skusku naucis, nemas sa coho bat. Nech sa boja ti, co sa neucili. A na to vzrusenie si najdi frajera. Zacni hravat bedminton, behavat, ja neviem. Hlavne sa menej pozoruj a ZI.

jarkaaa

áno viem čo to je moja kamoška v škole prežívala skoro to isté a pila špeciálny bio medovkový čaj, ktorý jej veľmi pomohol keby si chcela viac info tak mi napíš jar8989kov@gmail.com