Ako to mám svokre vysvetliť ???

Príspevok v téme: Ako to mám svokre vysvetliť ???
rencita

Ako mám svokre vysvetliť že nechcem aby sa tak prehnane starala o moju dcéru ? raz povedala ze ja mam ist robit a ona sa bude starat omalu...dost ma to rozculilo hoci viem že to nemyslela v zlom ale aj tak veď ja som jej mama ... voci malej je extremne starostliva vyzera to akoby ona chcela byt lepsia ako ja alebo v ociach malej PRVA...kedze byvame v rodinnom dome vedla ktoreho byva hned svokra neviem ako jej mam vysvetlit ze nechcem aby bola taka rozhodovacna,a rozkazovacna co sa malej tyka pripada mi to tak akoby velila ona co bude !! PORADTE ...

rencita

ďakuje všetkym co poradili :) Je pravda že si musim stat za svojim a kludne jej to povedat ....mne totiz nevadi ked sa ako babka stara ale na ostatne veci som tu ja ako MAMA a moj manzel ako otec takže urcite veci si chcem riesit sama stym ze mi dotoho proste nebude zasahovat nikto...a tiez sa mi nepaci nazor ze starke su od toho aby vnučata rozmaznavali pretoze podla mna ked si rodic určí určite pravidla co si praje a co nie podla svojej vychovy mali by to respektovat aj ostatny clenovia rodiny..to je moj nazor

xxxxxxxxxxxx

ja mam stastie? asi si si to blbo precitala... na mna sa moja babka milovana vysrala a druha mi umrela...tak neviem ake stastie...

GoFruit

haha nie vsetky ale mozu cely zivot setrit ked musia zivit 2 deti a su na to same a tahaju v robote 16 hod a nakoniec im to do dochodku ani neuznaju,
no ale mas stastie

GoFruit

preboha to ake babky kupuju auta a byty? Moja ma dochodok 280 eur mesacne, z toho ani seba neuzivi, nasi ju zivia...

xxxxxxxxxxxx

ber ju s rezervou lebo z toho jedine vznikne hadka a mozno aj rozvrat rodiny neskor :-D tvoj muz ako na to reaguje? to ste si teda vybrali blbe miesto na byvanie, to je najhorsie byvat so svokrou alebo blizko svokry. ked najblizsie bude mat take reci tak len povedz ze sa chces starat o dieta ty ze je to tvoje dieta a ze chces ho vyhcovavat a nie chodit do prace ale povedz to kludnym tonom. Snad to pochopi a uz si odpusti take reci nabuduce. a ostatne veci len nech sa stara od toho su babky. Na mna sa moja babka vykaslala, druha skoro umrela a mi je to normalne luto ked vidim ake dobre vztahy maju ostatni ludia so svojimi babkami a pravdaze ked ich aj financne podporuju ze im kupuju auta, byty, prispievaju na studium atd ja som to nikdy nemala :))))

vebe

To su dost neprijemne veci, ale cim skor a jasnejsie pravidla si stanovite, tym to bude lepsie. Neprijemne je to v tom, ze ako pracujuce zeny sme s malymi detmi casto odkazane na pomoc starych rodicov, lebo nie kazdy moze len tak zostat na OCR, ked skolkar co skolacik ochorie. Ono je dobre vysvetlit jej, ze ked budes nieco potrebovat, tak ju ty poziadas, ale je to vase dieta a vychovavat ju chcete vy dvaja s manzelom. Pravidla musia detom stanovovat rodicia, stari rodicia by to mali respektovat. Ona sa mozno tak tesi z malej, ze si to moc neuvedomuje, ze sa stara az prilis

GoFruit

velmi dobre si viem predstavit ake to je...kedze je mozne ze budem mat ten isty problem v oblasti stravovania syna (moja predstava sa velmi lisi od predstavy mojej rodiny aj svokry), budem tymto prechadzat...jedno je iste je to tvoje dieta, ty a tvoj muz ste jedini, ktori mate co do vychovy hovorit...ostatni to musia respektovat a to budem vyzadovat. TIez sa trapim lebo nasi by synovi davali vsetko jedlo co ja odmietam ale musim byt neoblomna.
no ale k tvojmu problemu, jedine komunikacia a to diplomaticka: velmi si vazim ze sa tak staras o vnucku, dakujem ti ze mi pomahas, ALE a teraz vymenuj co sa ti paci menej, povedz ze mas ine predstavy o vychove a tak. A najlepsie by bolo keby tvoj manzel to povedal alebo aspon stal pri tebe a podporil ta. V kazdom pripade ty si matka a to musi svokra respektovat. Vela stastia

medovka

Ja by som na tvojom mieste nedráždila tigra :) .. taká staršia pani to nemusú zobrať najlepšie. Starké sú jednoducho od toho, aby vnučky rozmaznávali.

opica

jasne si stanovit pravidla, ked sa urazi je to jej problem..vysvetli je, ze je to vasa dcera, o vychove rozhodujes vylucne ty a tvoj muz, a ze pekne prosis, aby respektovala vsetko, co poviete...taktiez nie je nevyhnutne, aby navstevovala vnucku kazdy den