Farmacia,ci medicina?
co je lepšie studovať?
zubarov a sexuologov je na slovensku malo:) na tvojom mieste radsej medicinu ako farmaciu ale rozhodnut sa musis ty:)
toto iste som aj ja riesila a nakoniec som si vybrala zubarinu. a myslim, ze dobre som spravila ;)
pozri si studijne programy a predmety, ktore sa vyucuju a budes sa vediet rozhodnut. alebo kontakt na niekoho, kto to uz studuje.
chod studovat podla toho, co ti je blizsie a ake plany mas v buducnosti. velmi slusny prijem "zarucia" obe, takze sa rozhoduj podla ineho nez penazi
cize medicina sa menej oplati,ako farmacia?:)juj,neprijemne,ze takto volne miesto neni,a ja ze v medine to nehrozi:/
farmáciu.
Keď skončíš medicínu, musíš si ešte spraviť špecializáciu. A ak sa nebodaj pohneš do iného mesta a tam nemajú voľné miesto v tvojom odbore, môžeš si pískať. To je konkrétny prípad jedného známeho. Musí si robiť atestáciu na gastre, lebo na kožnom nemali voľné miesta. Takže stále študuje (jak debil, ale zas jeho to baví) a začína druhýkrát od začiatku.
tak to su dva uplne odlisne svety :-)
medicina nie je iba o biologii (je tam toho ovela viac) plus si musis predstavit neskorsiu pracu (OP, klinika, sluzby), ale nikdy nebudes nezamestnana, to je pravda :-)
farmacia - prevazne chemia, chemia a este raz chemia a uplne nieco ine neskor, ako lekarsky svet
musis sa sama rozhodnut, obe studia su dobre ale tazke
vzdy mozes studovat aj v zahranici i ked studium tam bude este tazsie ;-)
viac ma bavi biologia ako chemia,avsak viac ma taha praca v lekarni,ach jaj:( je to so mnou kriz :( Chcem mat len normalnu prácu
oplati sa studova a odist do zahranicia, alebo rovno studovat tam
podla mna sa studovat neoplati ani jedno je to zbytocne tazke studium...
nacosa viac citis a co sa ti viac pozdava. je to tazkto takto odpovedat na taku otazku. rozhodnut sa musis ty. otazne je ci a kde ta vobec prijmu