Ahojte,
chcela by som ísť študovať medicínu, bohužiaľ chodím ale na školu v obore na míle vzdialenom od medicíny. Ja sa ale nevzdám, doučovanie si zaplatím a verím, že to dokážem, ale začala som vážne rozmýšľať o prestupe na SZŠ. Viem, že to nie je rozhodne príprava na medicínu, ale bolo by to aspoň bližšie oboru, ktorému sa chcem venovať. Tak sa chcem spýtať čo by ste robili na mojom mieste, mám ostať na škole kde sa učím úplne nepodstatné predmety alebo skúsiť sa aspoň trochu priblížiť medicíne?
Viem, že prestupovým skúškam by som sa nevyhla, ale ja sa chcem zvládnuť naučiť 4 roky gymnaziálnej chémie a biológie, tak mala by som zvládnuť aj dva roky tohto.. Prosím poraďte mi, čo by ste robili na mojom mieste
Stredna Zdravtnícka škola
neprestupuj, na medicíne sú aj tak prijímačky, tak sa radšej potom zameraj na tie.. uč sa na ne a pôjde to.. to že by si bola na zdravotnej ti cestu neuľahčí a ani nezaistí, že to budeš mať potom na medine ľahšie
No práveže ja končím už 2. ročník. Keby som mala odvahu na konci prvého, ešte by som prestúpila normálne na gymko. Sice viem, že prestupovky by boli ťažké, ale aj keby som ich nedajbože nespravila šla by som od prváku a stratila by som len rok, ale takto by som stratila až dva roky. A o nadstavbe viem, môj kamarát chodil na podobnú školu ako OA- stredná škola podnikania a šiel potom do BB na nadstavbu, po nej pracoval ako sanitár rok a dostal sa na medicínu v MT. No a on mi hovoril, že tie dva roky sú zbytočnosť, že mám sa rovno učiť na medinu tak teraz neviem. Táto chyba ma stojí toľko energie a aj peňazí za doučká a podobne. Za toto sa nenávidím naozaj moc
Este existuje jedna moznost - dokoncit OA a potom si dorobit nadstavbu zo zdravotnej skoly (ktora trva myslim 2 roky)...
Ach jaj... =/ a v kolkom rocniku si teraz? Ja som mala v deviatke tiez dilemu, ci si mam vybrat OA alebo gympel... a som rada, ze som si z tychto dvoch alternativ vybrala prave gympel (pretoze OA by ma urcite nebavila... - sice ani gympel ma bohvieako nebavil - same biflovacky zo vsetkych predmetov a dokopy nic z toho - takmer vsetko som pozabudala a moje vedomosti su z mnohych predmetov na bode mrazu).
*Lenora1 nie baby :D
Baby ďakujem za názor, ja som si úplne vedomá toho že zdravotka nie je príprava na medicínu, ale ja chodím na OA a to sa celé 4 roky učím úplne niečo iné, niečo čo ma nebaví a preto rozmýšľam že by som šla niekam kde sa aspoň povrchovo venuje chémií a biole, pretože na OA všetkých zaujíma ekonómia a účtovníctvo a ešte sa správajú, že z každého z nás bude prezident.. Ach kiež by som šla hneď na gymnázium, teraz by som sa zaoberala hľadaním doučka popri škole, takto si musím nájsť nie doučko ale učenie mimo školy.. Som ja hlúpa :(
No ak si pevne stojis za tvojim cielom, mozes si splnit svoj sen a dostat sa na medicinu, aj ked...bez poriadneho doucovatela mas mizerne sance... chemia na gympli je omnoho tazsia ako na zakladke... cize ak ti aj nerobila ziadny problem na zakladke, je dost mozne, ze na gympli by si z nej bola totalne mimo (napriklad ako ja - na ZS som robila chemicke olympiady a na gympli som CHE len horko tazko zvladala...)
Ahoj, no ja som teraz stvrtacka na gymnaziu a veru poviem ti - chemia je v celom gymnazialnom rozsahu riadne tazka - teda ja som mala 3 roky velmi prisneho pedagoga, ktory ziadal omnoho viac ako je v knihach...no viem, ze moji spoluziaci, ktori sa teraz hlasia na medicinu, maju velke sance dostat sa tam, pretoze ich poriade pripravil (aj ked my slabsi sme to horko tazko zvladali...). Stredna zdravotna skola je podla mna uplne nanic - mas mizerne sance dostat sa z nej na medicinu (teda ja osobne nepoznam nikoho, co chodil na SZS a zobrali ho na medicinu...)... kvalita vzdelavania je v dnesnej dobe aj na mnohych gymnaziach mizerna, cize ziadny gympel ti nezaruci, ze sa urcite dostanes na svoju vysnivanu vysoku skolu...
Ospravedlňujem sa za preklep v nadpise