Zdravím, teraz som si spomenul, že som sa chcel opýtať či je možné transplantovať oko z jedného človeka do iného. Myslím tým, že keď niekto oslepol a nejaký človek zomrie či je možné prijať to oko a proste to slepé oko nahradiť zdravím okom. Asi to nie je možné ale len tak zo zvedavosti ma to dosť zaujíma. Ďakujem za odpovede (snáď je to možné)
Transplantácia oka
kamera, ktora prnasa obraz do mozgu uz existuje, ale je to pravdepodobne este len v testovacej verzii
nojo, škoda. Keby chceli tak by sa to dalo ale myslím, že klúčovým slovom je tu "peniaze" inak už aj na mozog pripevňovali kameru na nočné videnie a tá prenášala signál do mozgu a človek videl v tme. A keď vedia toto tak nejaké oko by nemal byť problém ale tak financie a chuť lobistov niečo robiť nepustí.
vyskumy su uz vseliake v dnesnej dobe ale realne to momentalne nieje
nieje tam len problem v "pripevneni" proste sa to neda
Takže problém je len pripevnenie? Lebo v telke bol nejaký dokument a tam robili niečo podobné. Ale jestli je problém len v upevnení oka tak to by sa dalo riešiť ak by inak fungovalo v poriadku.
nieje mozne to prepojit tak aby to fungovalo. laicky povedane. oko drzi ocny sval. a tazko ho "pripevnit" na nove oko.. toto je velmi laicky povedane
Vieš mi povedať aj prečo? Je to veľmi zložitá operácia alebo proste nie je možné spojiť tie cievky a nervy?
nieje