Mám možnosť uplatniť sa v medicíne?

Príspevok v téme: Mám možnosť uplatniť sa v medicíne?
Babu1992

Zdravím! Neviem, či mi dokážete poradiť, ale povedala som si, že to predsalen skúsim.
Chcela by som totiž vedieť, či mám reálnu šancu uplatniť sa ako lekárka - psychiatrička, aj napriek tomu, že som sa narodila s Detskou mozgovou obrnou? Dnes, takmer po 20 rokoch nemám zdravotné problémy, som samostatná a na prácu lekárky sa cítim, pretože ma to láka od detstva. Neviem však, ako by sa k tomu postavili na fakulte, keďže v karte to mám ako diagnózu, s ktorou som sa narodila. Neviete mi niekto prosím poradiť, či je u mňa nejaká reálna šanca uplatniť sa v medicíne?
Ďakujem veľmi pekne za odpovede.

llek

Predpokladam ze ak mas nejaky deficit v dosledku DMO, tak skor motoricky, nie mentalny. Ak je to tak, tak nevidim dovod, preco by si nemohla studovat medicinu.

Babu1992

Ďakujem za info Janka, potešila si ma. Vedela by si mi dať nejaké podrobnejšie info? Napríklad čo sa skúšok týka... Kde študuješ?

jankaaaaaaaaa

navyse skole neposielas svoju zdravotnu kartu a ona sa teda nema odkial dozvediet ze si sa narodila s takou diagnozou

jankaaaaaaaaa

na niektorych fakultach si vyzaduju potvrdenie od lekara o zdrav. sposobilosti. musis sa spytat svojej lekarky ci ti ho da. ak ano, potom ymslim ze nebude problem.
skole si myslim ze to bude jedno. ked budes zvladat studium, skusky atd. tak by nemal byt ziadny problem