Mohli by ste mi poradiť aká banka poskytuje najlepšie študentské pôžičky? Ako je to so splácaním, úromi, ručiteľom. Môžete napísať aj Vaše osobné skúsenosti s takýmito pôžičkami.
Ideálne by bola pôžička bez ručiteľa. Chcem sa osamostatniť, rodičia ma nijako nepodporujú a tak teraz keď nastúpim do prvého ročníka na VŠ, chcem si začať platiť všetko sám, žiť vlastný život. Spočiatku by som chcel platiť pôžičku ušetrenými peniazmi, poprípade peniazmi z pôžiky. To ale len dovtedy kým si nenájdem nejakú brigádu. Myslím, že takéto pôžičky sa dajú splácať až o 5 rokov, po skončení štúdia a dovtedy len platím mesačne úroky. Koľko to asi činí? Je to výhodné? Ďakujem za všetky informácie a Vaše skúsenoti.
Študentská pôžička
Ak chcete pôžičku tak skúste www.rychleonlinepozicky.sk ja som si otial bral pôžičku a som spokojný peniaze som mal do 30 min na účte po vypísaní a schválení žiadosti, u iných mi pôžičku vždy zamietli a tu som to mal hneď schválené takže super :)
Chcem upozorniť, že ten link, čo tu už niekto spomínal, nie je aktívny, pretože Študentský pôžičkový fond sa premenoval na Fond na podporu vzdelávania, čo je ale rovnako štátna inštitúcia podporujúca pôžičkami študentov. Výhodou je, že sa tieto pôžičky oplatia z hľadiska úročenia, je tam úrok okolo 2 percent ročne, čo je pomaly to isté ako hypotéka, kdežto inde je to viac. Napríklad SLSP (www.slsp.sk) má tiež úver ale s úrokom 4x takým, tiež viem, že UniCredit Bank má niečo v ponuke (www.unicreditbank.sk). Čo som narýchlo našla, tak tu je také porovnanie www.123pozicky.sk všetkého v jednom. Inak ten Fond na podporu vzdelávania sa dá nájsť na www.fnpv.sk
na www.stvorlistok.sk je starší článok o bezúročnej pôžičke pre študentov od štátu. Máme skúsenosť?
pozri si studentsky pozickovy fond, www.spf.sk urok 3 percenta (oproti bankam, kde mas kludne 8 percentny je to celkom vyhodne) ale myslim, ze potrebujes rucitela..
Už som si to hľadal v googli. Lenže je veľa bánk, každá ponúka niečo iné, osobne nemám skúsenosti so žiadnou bankou. A viem, že veľa krát, je niečo napísané tak, ale v skotočnosti je to inak. Preferujem radšej získavanie informácií od zákazníkov čo majú skúsenosti, alebo pracujú v tejto sfére .
daj si to do vyuhladavaca a zobrazi ti vsetky info co ta zaujimaiu