zaciatky uzivania antidepresiv

alica 532

Beriem AD tyzden, dnes ma akosi nic neboli po tyzdni uzivania,co som zapasila s hnusnymi prejavmi, uvidim, ci je to len chvilkovy stav, ale teraz, ked ma nic neboli , mam na dusi taky strasny smutok, osamelost, ked nemusim zapasit s vseliakymi bolestami a nevolnostami si to o to viac uvedomujem. Je to len prejav liekov, alebo samotnej choroby? Menia tie lieky nejako osobnost, vnimanie? Mam strach, ze po liekoch uz ja nebudem ja, akoze budem vsetko inak vnimat, mozno pokojne, ale tak umelo prezivat, toto ma trapi dost...

aicul00001

odkaz pre Alicu.....citalec je fajn liek...pomôže, mne osobne zabral hned po prvej tabletke, psychiatrička mi povedala, že to je placebo efekt, brávala som polovicu tabletky, 2 roky som bola uplne bez tabletky a ked cítim že sa necítim dobre :-)...tak si dávam polovicu tabletky.

Frenky2

Velmi spravne napisal zewa.
Z vlastnej skusenosti pišem.

Kto má ozajstne depresie, ten nemoze nič robiť, nič sa mu nechce

NECHCE SA MU ANI ŽIT !
Teda neprychadzaju do úvahy prechadzky a podobné činnosti...

alica 532

Zewa ma pravdu, rok dozadu nerobim nic, len skusam doplnky, ale , liecitelov, ale nic nezabera, ani slavne 5 HTP,Omega 3 a vela inych detoxikatorov od liecitelky, ani dlhe prechadzky v prirode, zkratka niekedy su ozaj tie lieky asi nevyhnutne, vela ludom zachranili zivot a tiez ich nechceli brat a skusali vselico predtym. Rosomak mas pravdu, ale mne , akonahle sa polepsi, uz nemam potrebu chodit na fora, viem z vlastnej skusenosti, lebo sa zaoberam inymi vecami, ale v stavoch najhorsich kazdemu z nas, co sme si to prezili to padne dobre si o tom pokecat, lebo stretnutia s ludmi, prechadzky, fyzicka cinnost, zmena prostredia na tazsie stavy fakt nezabera, na mna skor posobi este horise napr. ist niekam na vikend, na dovolenku, ked mi je fajn super, aj hned, ale ked je zle , chytaju ma tam este horsie stavy, vlastna skusenost...

zewa

Chapem ludi, co pisu, ze im pomohol pohyb a neviem co. Ale taki nikdy nezazili co je depresia. Si mylite pojmy s dojmami. Ale co sa budem na starost rozculovat..

Rost

Mne sa striedaju depresie a dobre nalady, dostal som Rispen 1 a Asentra , pozna niekto tieto lieky, ako to ucinkuje a co je potom ? Ma to vyznam brat ? Vseobecne som proti liekom , neberiem ani antibiotika,ak som chory ale uz som dost zufaly hned ako som dostal som razne odmietol akekolvek lieky nech su akokolvek slabe ale rozmyslam uz aj ze by som to niekedy skusil.Viem ze pre mnoho ludi je to liek ako kazdy iny a nemaju problem ale ja som rozmyslal o tom ze sa zabijem uz ked som len pomyslel ze nieco budem brat, takisto od doktora ked som siel skoro som sa o to pokusil.

RNG

Telo v depresii nema potrebu umelej neprirodzenej chemikalie, ale prirodzenych neurotransmiterov a hormonov. Takze to treba doplnit podla potreby, nie zamorovat telo chemikaliami, skodlivymi a naviac navykovymi, z ktorych sa neda len tak lahko ani odist. A ktore maju casto vobec pochybnu ucinnost, lebo vidim mnohych nadrogovanych dlhe roky a su na tom coraz horsie.
Telo samotne je najlepsi lekar, ked ho posilnis, tak pracuje ovela lepsie.
A to doplnkami aj psychologicky

Casto su depresie aj zo zhorseneho travenia a absorbcie. To treba v prvom rade napravit, lebo to vedie potencialne do stoviek roznych zdravotnych problemov.

rosomak

odporucam ti intenzivne cvicenie. napriklad fittnes, alebo rychly beh, alebo napr. cvicit na stacionarnom bicykli alebo nieco podobne. skratka rychlo a do uplneho unavenia. to velmi zlepsuje psychicky stav. treba cvicit nasilu, lebo v depke to inak nejde.

rosomak

tieto fora su niekedy dobre, ale su situacie, kedy mozu skor cloveku ublizit. napr. ked mas psychicke problemy a stale sa pozorujes. ked pises na taketo forum, tak ten svoj problem donekonecna rozoberas a tym sa v nom patles a cvachtas a nie a nie sa z toho dostat. mala by si zmenit myslenie, prehodit vyhybku. toto nie je dobry sposob ako sa dostat z depresie alebo uzkosti. toto ta len udrzuje v tom istom stave a skor ti ho zhorsuje. ja ked mam problem, tak jednoducho menim myslenie a zacnem rychlo nejaku cinnost. samozrejme fyzicku. a ked pride myslienka alebo pocit, ze ako mi je zle, tak to okamzite vyhodim z hlavy. nejde to lahko, ale da sa to naucit. ak budes stale len pisat na forum a pytat sa na to iste, tak to neprejde nikdy. a nepomozu ani lekari ani liecitelia. sam som sa neraz presvedcil, ze najvacsiu moc ma nase myslenie.