Čo robiť proti holubom na balkóne?

Príspevok v téme: Čo robiť proti holubom na balkóne?
Van

Ahojte, ako sa oteplilo, začali mi na balkón chodiť holuby. Všetko to tak "zašpinia" a ja to po nich každý deň upratujem už dva týždne v kuse. Je mi to veľmi nepríjemné, pretože tie ich výkaly sú vysoko infekčné.. Môžte mi niekto poradiť, ako ich odradiť? Máte s tým skúsenosti? Len mi nepíšte, že si mám kúpiť brokovnicu a podobne, potrebujem nejaké rozumné riešenie a nie vtípky..

Ďakujem

Deria

Spokojna budem mozno, ked napises, ako si to vyriesila, to som zvedava, mozno tym pomozes aj inym.:) Tie holuby totiz za to nemozu, ludia ich zacali krmit, tak hladaju potravu v ich blizkosti nuz a teraz su na obtiaz.:(

Irén 1

Práve,že sa mám rada a aj moju rodinu a preto nepotrebujem aby mi roznášali všeliake choroby svojimi výkalmi.
Nie sú to domáce holuby, ktoré sú očkované -apropo už som tento problém vyriešila, bez otrávenia - spokojná ochránkyňa?

Irén 1

Tak už aj ja bojujem s holubmi- nie a nie pochopiť,že ich na balkone nechcem, čo vám zabralo? Ja by som aj nasypala otrávené zrno, lenže čo so zdochlinami. Inač žiadne CD nefunguju ani maketa dravca, tak len behám a zotieram savom tie ich ho... no nedajbože ešte chytím nejakú chorobu. Na spodnom balkone už sedí na vajci, nikto tam nebýva, tak tam zhodím nejakú otravu, lenže čo potom kto ich zlikviduje, jedine, že by odišli zdochnuť inde. Bože ale som humánná , no čo už aj keď je to živý tvor.

Deria

myslim, ze ucelne a bez namahy je jednoduche riesenie, ktore holubom neuskodi: ak zaberu igelitky, zaves tam o par dni nieco ine. pretoze vtaci si zvycajne zvyknu najskor obkukavat miesto, kam si sadnu, ci je to bezpecne. ak budu uz igelitky poznat, nebudu sa bat, preto treba vymysliet vzdy nieco nove.

User_37597

pokial viem da sa to riesit cez naklady spravcu.lebo to je ohrozovanie ludskeho zdravia a aj ked on za to nemoze lebo tie holuby tam on neposiela :D, on je ten co sa stara o byt,dom alebo co to chce byt.

Van

No zatiaľ som vypratal komplet celý balkón, aby si tam nikde nemohli nájsť miesto a zavesil som na múrik kde sedávajú rozstrihanú igelitovú tašku. Tak som zvedavý keď prídem dnes domov, či tam nájdem bordel. A mám šťastie dnes aj fúka, tak snáď ich tie tašky odplašia no.. A nie je ich ani veľa, iba dva, tri.. Aj to iba keď som v práci. Chcem ich vyhnať už v zárodku, nech si nezvyknú. Vygooglil som si aj tie hroty na holubov, čo písal mate59(dik) a napísal som pár mailov do firiem, ktoré tie hroty vyrábajú. Tak som zvedavý.