Čo robiť proti holubom na balkóne?

Príspevok v téme: Čo robiť proti holubom na balkóne?
Van

Ahojte, ako sa oteplilo, začali mi na balkón chodiť holuby. Všetko to tak "zašpinia" a ja to po nich každý deň upratujem už dva týždne v kuse. Je mi to veľmi nepríjemné, pretože tie ich výkaly sú vysoko infekčné.. Môžte mi niekto poradiť, ako ich odradiť? Máte s tým skúsenosti? Len mi nepíšte, že si mám kúpiť brokovnicu a podobne, potrebujem nejaké rozumné riešenie a nie vtípky..

Ďakujem

0vecka

inak ty si to ako predstavujes? ze zviera ktore zabera hocijaky priestor ma na neho monopol? a my sa mame radsej rovno odstrelit aby sme nahodou nejake niekam nevytlacili?

Mesačný princ

0vecka - nevieš či tie holuby na tých zastavaných miestach nesídlili už pred príchodom ľudí...?

Pozri sa na tento obrázok a nájdi mi jednu nezastavanú plochu.

0vecka

Mesačný princ lol jaktoze nemaju? kolko % sk napr je neosidlenych? urcite viac ako 75 oni sa pchaju do mesta len preto ze jedia odpadky a nie ze by nemali kde zit..

mechanicMat

ahoj,ja som to poresil zasklenim balkona stalo to 1000 eur cca a moja mamka to vyriesila sietkou proti vtakom za 2 eura ....kupila ju v zahradnych potrebach

Mesačný princ

Tak neviem ako niekto môže zhodiť lastovičke alebo belorítke hniezdo. presne tak nepochopím, ako môže niekto zničiť hniezdo holubom. Zabrali sme im prirodzené teritóriá, vyklčovali stromy, nemajú kde bývať a keď si konečne hniezdo postavia, tak my im ho zničíme. Omg, ľudia sú ozaj najväčšia pliaga tohoto sveta.

Mesačný princ

Aj holub je len živý tvor, presne tak, ako lastovička a ľudia zhadzujú aj im hniezda.

Lebo ,,vraj,, špinia na okná a na zem. OMG, tak to poumývam a hotovo. Tie kecy o nejakých infekciách sú prehnané! Ozaj a nevadí Vám keď na vás holuby serú z výšky a keď to robia na vaše zaparkované autá, ktoré sú chodiaci m laboratóriom infekcií?
Ale to, že jeden holub priletí na balkón alebo, že si párik lastovičiek postaví hniezdo, tak to vadí všetkým.

A ja som im hniezda ešte aj kúpil a namontoval, aby ste nepovedali. Som úmyselný roznášač infekcií, keď mám doma holubov a lastovičky?
Nerozumiem takýmto ľuďom...

findlay

sú to len premnožené operené potkany (cigáni ivočíšnej ríše) otravujú roznášajú choroby a sú hovno prospešné ked žerú akurát tak odpadky... ale ked je niekto slniečkár , tak si bude vešať cdčka stavať ostnaté ploty aby sa sám cítil viac a viac nepohodlne a nie DOMA! a dufať že také kraviny zaberú.... nemáš rada holubov.. to nemáš rada ani seba :D to snád nie :D

Deria

Konecne mam nove napady, od mojich znamych osvedcene, ako sa zbavit holubov bez toho, aby im bolo ublizene! Osvedcena je podobizen vrany alebo sovy, treba ju postavit na balkon, ci okno a holuby uz zarucene nepridu. Este som pocula:zavesit volne na spagat stare CD-cko.:)Jednak sa v nom holuby vidia a myslia, ze je to nejaky novy votrelec a nakolko sa CD vo vzduchu hybe a leskne sa, odpudzuje holuby.

sea water

no tak ja som sla na holuby ,,pekne zostra,, - kupili sme byt, samozrejme na balkone hniezdo. hniezdo zlikvidovat, na balkone som nejaky cas nechala krabice zo stahovania, aby sa im nedalo zosadnut a vobec, aby sa im to nevidelo ako miesto prijemne a vhodne na hniezdenie. na zabradlie, kde pristavali (je dost siroke) som pripevnila nasledovne: kartonovu krabicu rozrezat naplocho. napichat do nej klince (aspon 5cm dlhe). odspodu je dobre karton podlepit, aby nevypadavali. spagatom som to pripevnila na zabradlie. holubkom stacil jeden pokus o pristatie na balkone a viac sa neukazali. kartonovo-klincove ,,ozdoby,, samozrejme mozno dat hocikam na balkone, kde pristavaju. zarucene pochopia, ze su nevitane. cely spas nestoji viac, ako par eur zaklince a lepiacu pasku emoticon
lovu zdar!