Mam 24, nikdy mi nebol testosteron nijakym sposobom merany, ale mam ten pocit, ze ho mam v sebe asi nad mieru. Rastie mi nadmieru svalova hmotaas-ma to vyhodu, ze nemusim pravidelne cvicit, aj tak mam nohy pevne ako kamen, na druhej strane ma mrzi, ze nebudem mat nikdy nohy vychrtle... mala som v minulosti problem s chlpkami nad hornou perou, ktore som nastastie odstranila laserom a domnievam sa, ze najnovsie sa vysoky testosteron prejavil v tom, ze mi zacali extremne padat vlasy a zacala som plesatiet na temene hlavy. Nie je to az tak strasne, nakolko som cely zivot mala na hlave skor nadbytok vlasov, ale nerada by som prisla o svoju korunku krasy. Stretol sa niekto s niecim podobnym? Co treba robit? Navstivit kozneho, gynekologicku, endokrnologa.
Prilis vela testosteronu?
Sekundárne mužské pohl. znaky sa tvoria ženám, ktoré jedávajú veľa mäsa, syrov, vajec, soli a pečeného. Takáto strava je podmienkou pre zvýšenú tvorbu testosterónu. Snaž sa stravu "zženštiť", zjemniť. Jedávaj zeleninové jedlá, obilniny s jemne nasládlou chuťou, uvarené na kašu domäkka. Ochucuj bylinkami, daj si semnienka, strukoviny v malom množstve. Mäso načas vynechaj/ najlepšie na dlhšiu dobu/, i živočíšne výrobky. celkove zníž množstvo bielkovín i tukov. Takáto strava podnieti vyššiu tvorbu ženských hormónov a utlmí tvorbu testosterónu.
Podla niektorych endokrinologov, dnesne testy na stitnu zlazu odhalia len male percento hypothyreoz/znizenych cinnosti stitnej zlazy.
Takze ked ma niekto negativny nalez od lekarov na stitnu zlazu, to este nijak nezabezpeci, ze nema nizku funkciu stitnej zlazy.
Kazdemu odporucam pouzivat doplnky ako selen, zinok, jod, vitaminy C,E a D-3 , ktorych je v dnesnej potrave primalo, a napravit si travenie, ktore ma dnes privela ludi pokazene, s cim suvisi znizena imunita, zla regeneracia, znicena crevna flora a stovky roznych moznych zdravotnych problemov.
jankaaaa myslis, ze tam mozem ist rovno a netreba ist najprv k obvodnej?
rovno na endokrinologiu
dakujem za odpoved, stitna zlaza to asi nebude, lebo mi na nu neurologicka robila testy a vyslo, ze je v poriadku. Musim si najst cas na navstevu tych lekarov...
Mate este niekto nejake napady?
navštíviť aj gynekologa aj endokrinologa...môže to byť testosteron alebo štítna žľaza...mám pocit, že na endokrinologiu potrebuješ odporučenie od všeobecného dr. nie som si istá