Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako sa rozísť s priateľom?

Príspevok v téme: Ako sa rozísť s priateľom?
lavazza1

Ahojte mám problém..s priateľom sme skoro 4 roky spolu, no náš vzťah mi vôbec nepríde ako plnohodnotný a naplnený.. Už to pozorujem dlhšiu dobu, stále je to rovnaké, pár krát sme sa rozišli,a ja som,našla, niekoho s kým mi je úžasne a s kým si rozumiem .. S priateľom je to úplne nanič, je to veľmi nudné a fádne, stále robíme to isté, a náš vzťah je skôr v kamarátskej rovine, no on to tak nevníma, je naivný, a myslí si, že budeme spolu do konca života... Nikdy som ho nepodviedla, ale ako som už vyššie písala, existuje chalan, s ktorým mi je úžasne, úplne skvelo. Chcela by som sa s priateľom rozísť, pretože ho nechcem klamať, žerie ma to zvnútra, no neviem ako to urobiť, pretože je mierne psychicky labilný. Psychológ mu povedal, že trpí úzkosťou a depresiou, a bojím sa že to nezvládne. Neviem čo mám robiť, ako sa s ním šetrne rozísť, ale takto už nemôžem ďalej fungovať :(

lavazza1

Natusa, aspoň nie som teda sama v takejto situácii, a je pravda, že jemu sa nedá normálne dohovoriť, ani sa s ním normálne o veciach porozprávať, lebo on si stále hovorí svoje. Kolkokrát som mu povedala, že nemožem byť týžden-dva s ním lebo mám toho veľa, on vtedy veri že keď dokončim to čo mam, zas to bude užasne, ale nikdy nebude! Mám ho rada,ale len kamarátsky, a necítim k nemu už lásku :( Sama neviem konkrétny dôvod, ale som nešťastná, a v takomto vzťahu už vydržať neviem. A presne aj on hovori o našej buducnosti o tom ako si kupime byt atď... pritom ja mám v hlave uplný opak..

Leela333

Natusa, veľmi dobre vieš, čo spraviť, radili ti tu milión ráz. OBIDVE, nenechajte sa vydierať, ak nie ste šťastné, ukončite ten vzťah! Ale bohužiaľ, je to ako hrach o stenu hádzať, nespravíte to, lebo sa bojíte a nie ste si isté samé sebou. Že ako bude váš život pokračovať bez tých vašich chlapov... Je to smutné, nechcem byť krutá, ale vy budete len ďalej tvrdiť, že to nejde rozísť sa, lebo za vami bude aj tak doliezať alebo spácha samovraždu... Ach. Vždy je možnosť. Len ste príliš vystrašené to naozaj skončiť...

natusa42

odpovedam hah:)to je dobra taktika,ale v takychto pripadoch je absolutne zbytocna,to nepomaha na takych chlapov,ako mame ja a lavazza ..my mozeme darmo nieco logicky uvazovat,darmo mozeme argumentovat,ze sme obaja nestastni,ze nas traky vztah nici vsetkych,oni si nedaju povedať

natusa42

lavazza necitala som cele prispevky ,vsetky..ale ..len tolko ti poviem,ze som vv uplne,ale uplne rovnakej situacii ako ty,zialbohu:(
som s priatelom vyse dvoch rokov prakticky z "donutenia ".citove vydieranie a pod...a najma neustale kontrolovanie,a vyhladavanie...
tiez je psychicky labilny clovek ako ten tvoj,tiez trpi uzkostami ,ale on ma tazky zivot ( ma to mat z coho),ale odbocila som...tiez som sa s nim uz rozisla asi 3 krat,ale vzdy (kedze som citlivy clovek hrozne),tak ma presvedci,ze proste k sebe patrime,ze on ma miluje nenormalne,ze ma potrbeuje k zovitu,citovo ma vydiera,ze jeho zivot bezo mna nema zmysel,ze ma potrebuje pri sebe neustale,ze on uz nema co na sebe ine,len mna ..uplne ma to nici,som v tom vztahu hrozne nestastna,mam z toho uzz aj psychicke problemy ja ,a pred nim som nevedela,co su to psychicke problemy..ked som sa s nim roziusla,chodil tolko za mnou,vyckaval ma,ze som sa nakoniec s nim dala znovu dokopy,tak strasne plakal,prosil ma na kolenach a tak,proste citove vydieranie,ale on to tak neberie,on vravi,ze " je len uprimny " ,mne pomaly,ale isto z toho prepina,akoze on nie je ku mne zly,snazi sa,je milujuci a pod...o to nejde...ja ho stale mam rada ,to je asi ten problem,lebo ja nemam vo vyhlade nikoho ineho,ale o to tiez nejde..len som ti chcela povedat,ze som v rovnakej situacii,uplne ..
on si absolkutne ani len nepriznava,ze by nas vztah bol nejaky "nekompletny " ..on si mysli,ze mame uzasny vztah,ze sa vezmeme,uz chysta svadbu pomaly,deticky ..stale s baznou rozpracva o nasich detoch,o nasom manzelstve,aki budeme stastni a tak ..uplne mi je zle ,ked to pocujem ...
ale jeho nepresvedci ani BOh ,keby zisiel z nebies,o opaku,a nie ja,biedny msrtelnik,darmo mu ja mozem vraviet,ze mame cas na to,a tak ..oddalujem to,..ale on si neda poivdat ..uz ma poziadal aj o ruku pred caosm,ja som samozrejme nesuhlasila,nechapal preco,bol z tohgo zniceny,reval ,hadzal sa "o zem " ..a pod ..vystupy robil a tak ...:( proiste priserne nieco ...
neviem,co ti poradit,ja sama sebe neviem dat "radu " ..len som chcela ,aby si vedela,ze nie si sama,ktora je v takejto situacii,a neviem ako dalej ...

odpovedam

tak je na tebe, aby si mu to slusne a argumentacne vysvetlila. Nie ako vycitku. Ludia, co manipuluju, si to casto ani neuvedomuju. hovor o svojich pocitoch, ze nie si stastna, ze ta vztah s nim nenaplna a ze je ti luto, ze on to vnima inak, ale ak to nie je obojstranne, zmysel to nema. Ak ti povie, ze sa zabije, povedz mu, ze mu za to nestojis ;-). Pokojne sa porad s jeho psychologom, ak nevies, ako na to. Ked je taky labilny, treba byt fakt citlivy.

lavazza1

No ja viem, už som ale zúfalá, a ak sa s ním čo najskôr nerozídem, tak neviem, lebo to sa takto nedá ďalej... On to totiž nevníma ako citové vydieranie..

odpovedam

to skor on si nevazi teba, ked si dovoluje ta citovo vydierat a nerespektuje tvoj nazor. Keed ti povie, ze sa zabije, ak ho nechas, tak sa ho opytaj, ci sa bude radovat z toho, ze je s niekym, kto ho nelubi a lutuje ho. Pripadne sa pozhovaraj s jeho psychologom. Mas zlozitu situaciu, ale v konecnom dosledku ste obaja v tom vztahu nestastni.