Prosim o radu.Mam bolesti krcnej chrbtice hlavne rano ked vstavam som ako dolamana.Aj ked robim tazsiu pracu tak ma boli.Mam take stuhnute svaly.Poradte nieco na uvolnenie stuhnuteho svalstva.Masaze som skusala ale nepomohlo.Vsetko robim tak krcovito.Dakujem.
stuhnute svaly
HORČIČNÝ OBKLAD
Za hrsť horčičných semien rozdrvíme v mažiari a zalejeme 3-4 lyžicami teplej vody. Ak kašu začneme cítiť (silný zápach), nanesieme ju na plátno a priložíme na bolestivé miesto. Necháme v teple niekoľko minút. Ak sa teplo zmení na pálenie, obklad odstránime a miesto omyjeme vlažnou vodou.Aplikovať každý druhý deň, nie častejšie.
Tento obklad zmierňuje bolesti, uvoľňuje stiahnuté svalstvo.
Určite neuškodí ani kúpeľ alebo masáž s použitím silíc napr.silica borovicová, arniková,rozmarínová..
keď nepomôže tanec, ani plávaie,tak určite pomôže akupunktúra.Celá chrbtica sa dobre lieči akupunktúrou
pravidelne plavanie, aspon raz za tyzden a postupne sa stuhnuty krk uvolni. Ale pozor mne sa to najskor zhorsilo, pridala sa aj svalovica, ale nech ta to neodradi. Pokracuj a vysledky sa dostavia:o)
Všetkým ženám odporúčam orientalne tance. Hlavne Egyptské. Párádne sa uvolníte a začnete používať svaly o ktorých ani neviete Vhodné aj pre budúce mamičky.
Tiež som mala stuhnuté svalstvo a toto mi dosť pomáha + ľahšia strava zložená z ovocia, zeleniny cereralii a pod.
App a tu masaz ti robil profesional, lebo neverím ze to nepomaha. Tak potom uz nic nepomoze...