Znamienka alebo jazvy na tvári?

Príspevok v téme: Znamienka alebo jazvy na tvári?
znamienka11

Mám na celom tele dosť znamienok. Ale na tvári ma to trápi najviac. Na tvári mám asi 11 znamienok, z toho 6 je vypuklých s priemerom cca 3-5 mm, niesu až také tmavé, ale makeup ich nezakryje. Z jedného mi vyrastajú také biele chĺpky. Ostatné sú také malé ploché bodky, te mi až tak nevadia. Už som s tým bola aj u kožnej, Ustav lekárskej kozmetiky v BA. Tam mi povedali, že by ešte na mojom mieste počkali. Mám 15 rokov. Kožný mi povedal, že mám ten typ kože, že budem mať za pár rokov tvár celú posiatu znamienkami, a že mi tie znamienka budú stále rásť do konca života. Mne to ale vadí, myslím si že ma to dosť špatí, mám z toho komplexy...
Mám na vás 3 otázky:
1. Vadili by vám znamienka na tvári u baby? (HLAVNE CHALANI ODPOVEDAJTE)
2. Myslíte, že čo by vyzeralo "lepšie" - znamienka, alebo jazvy, ktoré by ostali po výberu z tváre ešte väčšie?
3.Máte niekto podobný problém?
ďakujem za odpovede...

znamienka11

ahojte objavila som si nové znamienko na tvári. je to len taká malá bodka ale o rok-dva bude veľká. neviete mi nejako poradiť akoby som mohla zabrániť rastu nových znamienok?

Melissa.

Ja som si dala odstraniť znamienko na krku asi 7 mm. Mala som to zošivane z vonkajšej strany take modre stehy mi tam trčali, rebrik tam sice nemam ale mam tam keloidnu jazvu, stale je ružova aj po pol roku. Da sa s tým niečo robiť? Ta jazva nikdy nebude bleda a zarovno kože?
Znamienka11
ak ti možem poradiť daj si na tvari odstraniť iba tie najväčšie od pol cm a tie ostatne uvidiš neskor podla toho ako sa ti to zahoji.

znamienka11

ďakujem za radu teda, ale aj tak mám ešte čas premýšľať, pretože si ich môžem dať odstrániť až na jeseň okolo októbra...

Carie

znamienka11: no ja s tymi silikonovymi mastami osobne skusenosti nemam, len na to pocuvam casto reklamu a tak som dufala ze pomahaju aspon trochu. No v kazdom pripade si daj vybrat aspon tie na tvari, tam sa ti to jazvit nebude. Moja mama mala na lici dost velke vypukle znamienko, dala si ho odstranit a tiez jazvu takmer nevidno. Bezne si to vobec nevsimnes, musela by si sa na to zamerat a pozerat zblizka. Skus potom aspon tie masaze, malo by to pomoct aspon trochu.

znamienka11

carie: ja som bola s tým na konzultácii v ústave lekárskej kozmetiky. silikonové masti poznám, mala som detmatix na jazvu čo mi vyberali žiku z tváre, ale vôbec mi to nepomohlo... ďakujem

Carie

A vopred upozornujem, nedajte si to robit v Ruzinove u primara Fedelesa! Ten ma rezal jak kravu, dal mi malo anestetika, ked ma rezal som kricala od bolesti a on povedal: "Ked to boli tak co uz". A rezal dalej. Rany zasil nie vnutornymi stehmi ale vonkajsimi, takze tam mam teraz rebriky. Tomuto sa snaz za kazdu cenu vyhnut, radsej si zaplat aj ovela viac, ale neolutujes, s tymi rebrikmi sa neda potom uz nic robit, neda sa to uz vyrezat, neda sa nic.