ahojte, ako vyzera podla vas clovek z normalnym sebavedomim? ako sa sprava k druhym a k sebe? vdaka.
normalne sebavedomie- co to je?
sebavedomy clovek pozna svoje schopnosti a hranice. preto vie realne urcit aku namahu musi vynalozit na tu ktoru cinnost, aby skoncila uspechom. obcasny neuspech ho nezlomi, lebo vie, ze nabuduce sa bude podobnej chybe vystrahat (ked vsak neuspech nemohol ovplyvnit, dostane sa z toho este rychlejsie).
ako sa sprava k druhym nezavisi ani tak na jeho sebavedomi... ale sebavedomy clovek si nebude namyslat, ze ini ho vnimaju ako neschopneho, ako niekoho bez buducnosti alebo so zlymi povahovymi vlastnostami. naopak bude sa spravat k ludom, ktorych ma rad a na ktorych mu zalezi otvorene a uprimne, lebo sa nema za co hanbit.
vobec nesuhlasim so Sejlov. sebavedomie nema nic spolocne s eurami
lost,
dobre si to zhrnul vo svojom prvom prispevku(definiciu).
Ja som este chcela dodat, ze clovek so zdravym sebavedomim si okrem toho stoji za svojimi vysokymi moralnymi zasadami, aj keby to bolo nepopularne a nenecha sa ovplyvnit vseobecnym nazorom len za cenu toho, aby bol oblubeny. Pozor, nemylte si to s tvrdohlavostou! Rec ide o tom, ak sa jedna o moralne zasady(cestnost, pravdovravnost, sexualna moralka a podobne)
normálne sebavedomie má človek, ktorému, keď ponúkneš bilión eur za to, aby ti vyleštil topánky, odpovie ti tak, že tých bilión papierikov by si v tom momente radšej vymenila za toaletný papier:)
hmmm....Takyto clovek ma rad sam seba. Lebo vie ake su jeho kvality, vie kde ma medzery a co mu nejde bud vylepsuje, alebo sa maximalne sustredi na to, v com je najlepsi. K druhym sa sprava tiez podla seba. Zvycajne nevyhladava ludi ineho charakteru ako je on, alebo teda inych kvalit. Radsej sa obklopi ludmi na jeho urovni, pricom sa vsak neprava povysenecky k tym ostatnym. Len ich jednoducho nevyhladava. :)
Uff, toto vedieť :( To je ťažké, my ostatní si môžme o niekom myslieť,že je zdravo sebavedomý, a pritom vnútri sa trasie a každý deň je o sebaprekonavaní.
Zrejme si taký človek nebude klásť otázku ako vyzerá správne sebavedomie, lebo to nepotrebuje.
A tiež bude na tom niečo, čo píše Herr Lost, nenechá si skákať na hlavu, lebo vie akú má hodnotu - je si vedomý toho čo má a váži si sám seba.