Svet v bubline

Príspevok v téme: Svet v bubline
Jane_3sto18

Dnes sa mi stala čudesná vec... svet bol odrazu iný, akoby v bubline. Ako nejaká sci-fi, nič sa nezdalo byť reálne, aj všetko také mäkké alebo ako to nazvať. Vyšla som zo školy (už poslednú hodinu v škole sa mi to začalo diať). Proste som vyšla zo školy, obzerám sa okolo seba a všetko bolo také čudné. Také... ako sen. Alebo podivná bublina. Mala som pocit, že čokoľvek urobím - či zastanem v strede chodníku a začnem vrieskať, alebo hodím
mobil o zem, alebo sa hodím pod auto - tak všetko bude také, že to tak má byť. Také... správne. Ako v nejakej dejovej línii, že to ináč byť ani nemôže. Všetko bolo spomalené a čudesné, aj tí
ľudia okolo mňa. Farby boli iné ako včera, ako opar, také... sivé. Išla som strašne pomaly a furt som sa obzerala, to je fakt divný stav, ako keby som vychádzala zo svojho tela alebo čo. Ako keby som to nebola ja, ale len nejaký robot, ktorého sledujem. Myšlienky boli cudzie, všetko bolo cudzie. Ešte aj tú lekáreň som prešla (do ktorej som mala namierené) musela som sa vracať nas5. Po takých 10tich minútach ten stav prešiel. ale to sa mi nestalo prvýkrát, to sa mi už stalo aj piaty krát za posledných 6 mesiacov.

Čo to je? Nezažili ste to niekto?

Jane_3sto18

ModráPastelk - zaujímavá? Prečo by? Teda.. skôr ako pre koho :-)
Na odvrátenej strane mesiaca môžu mať mimozemšťania postavené svoje stanice, teda hovorilo sa o tom. Samozrejme, je tu rozpor názorov medzi tými, čo veria na mimozemský život a tými, čo neveria.

anjelik

Marcelka, ak chceš čokoľvek zmeniť, opraviť, musíš vedieť. čo a ako. A ty chceš v tomto prípade opraviť seba. Tak musíš nájsť seba. Skúsim ti to priblížiť na počítačoch,o ktorých samozrejme viem minimum..:o))) Každý počítač má svoj hardvér a softvér. Hardvér je tzv. železo...tak si predstav svoje telo. A má svoj soft, to si ty sama. Súbor programov a návodov, získaných počas celého tvojho života a čiastočne aj tvojím zrodením sa v tej rodine, kde si sa narodila a automaticky si tak získala aj genóm, v ktorom sa pre zmenu prejavujú tvoji rodičia a ich rodičia..atď. To je tvoja osobnosť, bez tej by si sa nevedela identifikovať, kto si. Ak sa chceš cítiť lepšie, máš dve cesty..a jednu ti tu určite aj ponúknu..úprava hardvéru...lieky, vitamíny..RNG vie o tom písať nekonečne veľa...to ti chemicky upraví telo a budeš sa cítiť lepšie. Alebo sa rozhodneš upraviť soft..zmeniť svoj program..pochopením..že prečo sa cítiš, ako sa cítiš..a či je to stav, ktorý je príjemný a ak nie je..tak asi by som mala rozmýšľať inak. Zmeníš jednoducho príkazový riadok...nechcem sa cítiť ako handra, ktorá sa zmieta v prečudesných stavoch..chcem ja sama rozhodovať..aký stav chcem mať. Nechcem ulietavať...chcem presne vedieť, kde som a kto som...Daj si šancu sama sebe..prv ako ťa pohltí sen..zastav sa a zamysli sa, čo mi to prinesie..

marcelina78

Aj ja zazivam nieco podobne, strasne odpojenie akoby od sema samej aj sveta, ked uz je to neunosne, desi ma to a dostavam z toho uzkost, niekedy mam pocit, ze v tych hnusnych stavoch mi vypadava mozog, mam problem komunikoat, pletu sa mi slova, akoby mi ktosi "prestrihol kabel". Z coho to len moze byt, je to depresia, stava sa zo mna cvok, alebo co uz???

Jane_3sto18

anjelik - radšej katatónia vo svete, ktorý mi je blízky, ako hyperaktivita vo svete, ktorý nemám rada ;-)

ShaulaThalit - Vieš o tom, že na odvrátenej strane Mesiaca ľudia naozaj BOLI, ale našli tam niečo také, čo nemôžu vypustiť do sveta, lebo ľudia by pochytili paniku?

anjelik

Janka, ten kto tvoril ľudské telo, odviedol naozaj dokonalú prácu. Upravil ho tak, aby sa všetko odvíjalo od snahy žiť a žiť za každú cenu. To , čo s ním dokazujeme my, je samozrejme iná vec. Ak je telesná bolesť neznesiteľná, proste sa mozog vypne a telo sa začne regenerovať samé. Ale čo keď sa jedná o bolesť duševnú?? Tu vstupuje do hry myseľ a vytvorí si avatara. Presunie ho do sveta, stvoreného podľa tvojich predstáv. Je to svet príjemnejší a rozhodne krajší ako tento, v ktorom každé ráno vstávaš do školy a otravujú ťa v ňom iní. :o) Nie je nič zlé na tom, že unikáš a tvoríš niečo, čo sa volá dejové Ja. Si to ty...ale problém nastane vtedy, keď sa už nebudeš chcieť vrátiť. Keď to, čo stvoríš svojim snívaním tam, bude pre teba reálnejšie ako táto skutočnosť. Presunieš sa tam celá a tu zostane bezduché telo, poprípade telo v katatonickom stave..bez návodov, bez osobnosti...a budeš sa chcieť pohnúť a nebudeš vedieť ako. Lebo budeš niekde inde...v krásnom bezproblémovom svete. Odchádzaj, snívaj, ale vracaj sa stadiaľ..posilnená a postav sa tomuto svetu. :o)

Jane_3sto18

Zoologická - u psychologičky som už bola. Mala som s ňou prvé sedenie v pondelok a na ďalšie idem na konci mája. Medzičasom ma hneď poslala k psychiatrovi, tak sa ešte k nemu musím objednať.
Skôr by bolo viacej zvláštnejšie, keby si to neuvedomujem. Ale ja si to uvedomujem a páči sa mi to tak.
V tom prípade ja spím celý deň ;-) pretože furt som ja nie ja. Ako Fabry napísal "Ja je niekto iný".

Zoologická

Jane_3sto18 podla mna by si mala ist za psychologom... Ja si tiez menim identitu a snazim sa hrat na niekoho ineho ale to len ked spim a to si predstavujem... Nehovorim ze nie si v poriadku len vies je to dost zvlastne :/ A este zvlastnejsie ked si to uvedomujes...

Jane_3sto18

No, ono to s tou depersonalizáciou nesúvisí, som sa dočítala. Teda som vydedukovala z textu.

A... proste... hm.... ako to vysvetliť. Je to celkom zložité, ale predsa jednoduché. Mám taký vymyslený svet, v kt. som stále. No a mám stále identitu niekoho iného, niekoho, koho som si vymyslela. Čiže aj teraz, čo tu píšem, to nie som ja, ale ten druhý, teda tá identita, ktorú mám. Je to vedomé, lebo viem, že to robím... horšie by bolo, kkeby som to nevedela. Čiže ja som už niekoľko mesiacov/či rokov?/ niekto iný a nie ja.