Pred pár dňami sme sa s priateľom rozprávali a došla reč na deti a povedal mi, že síce ich má rád, ale nechce ich. Je to normálne? Vraví, že ma miluje, že chce byť so mnou, ale deti nechce, vraj je to pre neho príliš veľká zodpovednosť, aj finančná a pod. Síce ich neplánujem v blízkej dobe, ale aj tak ma to trošku zarazilo. Stretli ste sa s niečim podobným? Myslíte, že ho to časom prejde a zmení názor?
Priateľ nechce deti
vacsinou sebci nechcu deti, radsej si najdu tisic dovod preco nie, akokeby mali odkrojit zo svojho "pokoja" takze moze sa stat, ze prave kvoli tomu zacnes na nho casom inak pozerat, je to dost zasadny problem
moj priatel (teraz uz manzel) tiez nikdy nechcel deti a ani sa zenit. teraz mame 3 :) takze sa moze stat, ze tvoj priatel este zmeni nazor.
inak uplne suhlasim s mr fantastic...
vemeno, bohuzeeel, ani ja s tebou nesuhlasim. Absolutne si nemyslim, zeby si zakladatelka temy vymyslala dovody na rozchod, a to ju ani nepoznam. Je len prosto smutna, lebo sa im nezhoduju zakladne zivotne priority. Ked ma priatel objektivne dovody preco nieco nechce, urcite to nebude menit z roka na rok. Nehovorim, moze sa stat vynimka. Ale vravim, skor nie. Preco? Lebo sama patrim k ludom, ako je Smutnej priatel. A viem, ze ak mam objektivne dovody, preco nechcem dieta, nezmenim to len tak. Vo vztahu by sa mali nazory na zivotne priority zhodovat....tu to tak bohuzial nie je
Vemeno, tu vobec neide o milovanie ci nemilovanie jeden druheho.. je to o prioritach. Ja proste ked vidim zmysel zivota v tom, ze chcem mat deti, tak si nebudem planovat zivot s niekym kto chce prezit zivot uplne inak. Aj ked je ta laska neviem aka velka. Dobre vieme, ze laska nevydrzi cely zivot taka silna a velka ako na zaciatku vztahu, respektive prvych 5-10 rokov spolocneho zivota, po case ludi spaja nieco ine, mozno este silnejsie, nieco co maju spolocne alebo v com sa dokazu tolerovat a prisposobovat. No su veci ktore ludia na tom druhom tolerovat nevedia...a u kazdeho je to nieco ine...a ze preco dochadza k tolkym rozvodom, ked ludia sa vezmu len "z velkej lasky" :) Niekedy to je to jedine co ich spaja...
Myslienka,
a co chces obracat? Neda sa to obratit. Precitaj si lepsie temu. Jemu to nevadi, ze chce drti. Ale jej to vadi, ze nechce. Tak, kto koho nemiluje? Hlupy argument mas akurat tak v gatoch.
Vemeno, tento tvoj "argument" mozeme obratit aj naopak.
Zrejme ju priatel v skutocnosti nemiluje, ked odmieta mat s nou deti.
Fakt hlupy argument...
Natalia,
to, ci chce deti, alebo nie je len a len jeho vec a urcite to nie je tema, ktoru by sa verejne mala rozoberat na nejakom fore. Ak je to pre nu velka prekazka, tak to znamena, ze ho v skutocnosti nemiluje,
Vemeno, urcite nesuhlasim s tvojim prispevkom. Otazka na temu deti je dost dolezita v kazdom vztahu, uz len z hladiska vzajomneho si zosuladenia priorit. Napriklad ked ty chces mat deti, dom so psom a priatel chce vela cestovat resp. neniest zodpovednost za niekoho ineho- ako deti, tak zrejme by ste v zivote mali vela problemov...A predsa tu nebudeme teraz naivne dufat v to, ze sa to o rok zmeni a priatel "zrazu" bude chciet mat deti alebo cokolvek co teraz radikalne odmieta ;) Keby aspon povedal, ze v buducnosti mozno, mala by si nadej, ale takto to nikam nevedie podla mna. Ale aspon je uprimny :)
smutna, keby ti povedal, ze v buducnosti mozno...neviem....a nakoniec by ich nechcel, tak by si bola zase nahnevana, ze nebol uprimny a premarnila si s nim cas.
Nazor sice zmenit moze, ale aj nemusi.
Zase sa tu zisli same mudrlantky. To, ze priatel nechce deti, neznamena vobec nic. Mozno o rok ich bude chciet. A mozno nie. V kazdom pripade, ak ich ani ty neplanujes v blizkej dobe, tak nechapem, co ti vadi, alebo co chces vlastne pocut. Keby ich chcel, tak by si sem zase vypisovala, ze ta otravuje s detmi?
Skor myslim, ze sa ho chces zbavit a hladas si nejaky dovod, preco od neho odist.