dá sa vôbec na niečo dnes povedať,že je zdravé? ovocie,zelenina postrekované..mäso prepchaté hormónmi a podobne..
čo je podľa vás zdravá strava?!
Tak ja sa rozhodne snažím vyberať ČO kupujem, ODKIAĽ to je alebo si pestovať sama. Vtedy môžem skutočne prehlásiť, že viem, čo jem.
Z mäsa z obchodov je mi priam až zle - ešte viac zle mi je z toho, ako sa to mäso do obchodov dostáva a z hlúposti ľudí, ktorí si naivne myslia, že tie hormóny, stres a strach zvierat sa do ich tela neprenesie. Tým vždy poviem jediné - Dobrú chuť. Ale stále môžeme byť radi, že máme ešte domáce stravy (poniektorí) a nielen tie blbé fast foody
Maso, zelenina a potom ovocie...toto je moja zakladna strava a som uplne zdravy, ked som bol naposledy u lekara tak som mal vsetky vysledky vynikajúce...a este by som zabudol na mliecne vyrobky(ale plnotucne samozrejme nie tie nizkotucne srajdy)
V tejto oblasti je totálny chaos. odporúčaní je spústa, z toho veľká časť poplatná farmaceutickým záujmom. Nie je jednoduchí sa v tom vyznať, zvlášť, keď po skutočne zdravej strave prichádza silné čistenie tela od škodlivín, masívne vylučovanie hlienov a prestavba tela, čo býva často nepríjemné a človek to posúdi tak, že strava je nevhodná. Podľa chuti sa ťažko orientovať, keď chutné sú väčšinou návykové a povzbudzujúce látky, a tie nás k zdraviu neprivedú.
Merítkom by mohla byť prirodzená strava pre stovkami rokov, ale takých informácií je minimum a medzi ľuďmi sa šíria o nej skreslené predstavy.
Zo všetkého trochu.
Ja keď som mala problém so žalúdkom, tak prve čo sa ma lekár spýtal bolo, či nie som vegetariánka. Ale nie som. Takže treba aj nejaké to mäso, aj nemäso.
To je prave o tom pocuvani vlastneho tela a jeho potrieb.
K tvojmu prikladu- tito ludia pravdepodobne nemaju snahu sa zdravo stravovat. Prato to robia a je im to jedno.
Ja som moj predosly prispevok cielila na tych, ktori naozaj chcu pre seba robit nieco dobre.
Napriek vyhradam si stale myslim, ze sa treba orientovat hlavne podla seba a nie podla castokrat zavadzajucich a v horsom pripade az primitivnych rad v oblasti zdravej vyzivy.
maros 75:ja som reagovala na prispevok od larin- ze kazdy ma pocuvat svoje telo,co potrebuje..-cize ked jeden ma 5 dni na to chut,tak 5 dni to ma jest..:)
jaaa83- to je podla teba s mierou?
Treba jest rozmanitu stravu a nie sa napchavat len srackami.
s tým nesúhlasím,uvediem príklad:sú ľudia,ktorí napr.majú 5 dní v týždni chuť na pizzu,takže pre nich je to zdravé?pochybujem...
Zdrava strava je pre cloveka taka, po ktorej sa citi dobre, ma plno energie a netrapia ho zdravotne problemy. Zovseobecnovanie, ze toto je zdrave a musis to jest a ine je skodlive, je podla mna opovazlivost silneho kalibru.
Velmi dlho som experimentovala so zdravou vyzivou a jedenim/nejedenim, co mi vsak viac ublizilo ako pomohlo. Teraz sa riadim svojim instinktom vo vybere potravin a heslom z predchadzajuceho prispevku- hlavne s mierou. Telo cloveku povie, kedy, co a kolko potrebuje, len ho treba pozorne pocuvat.
Takze zdrava strava podla mna moze mat u jedneho cloveka iste zlozenie a u druheho cloveka uplne ine.