Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nafuknute brucho po jedle - uz neviem co robit

Príspevok v téme: Nafuknute brucho po jedle - uz neviem co robit
girl65465

takze moj problem je ten ze rano mam pekne ploche brucho pravidelne cvicim hlavne cviky na brucho aj rano pred ranajkami..na ranajky mam cornflakes doobedu nizkotucne jogurty a pod. veci nejem tucne veci ani sladkosti pijem vela vody a aj napriek tomu mam vecer strasne nafuknute brucho a je ovela vacsie ako rano :( 2x denne pijem feniklovy caj a nepomaha..brucho sa mi zvacsi po kazdom jedle hned po ranajkach a tak to je cely den..dakujem za rady

LMarika

Cornflakes? Kukurica patri medzi top 10 potravin sposobujucich potravinove intolerancie. Keby som to jedla ja, tiez by som mala nafuknute brucho. Kedysi som nonstop prdela ako raketa, ze ak ma po jedle hned neprehnalo, zacala som bombardovat, kazde tri sekundy som jednu prdla a trvalo najmenej 12 hodin, kym problem vymizol, aj brucho som mala vacsie, plne vzduchu. Citila som sa byt po kazdom jedle na smrt unavena, casto som citila, ako keby som zomierala na nejaku otravu, casto sa mi po jedle dostavila neznesitelna bolest hlavy, ktoru ukoncilo az vracanie. Vtedy som este nevedela, ze mam potravinove intolerancie. Priblizne polovica svetovej populacie trpi na nejaku formu potravinovej intolerancie. Kazdy clovek, ktory intolerancie ma, ma svoju jedinecnu kombinaciu potravinovych intolerancii. Ja nemozem jest gluten, psenicu, kukuricu, mliecnu bielkovinu, laktozu a vela dalsich. Akonahle som si nasadila dietu podla vysledku testu na intolerancie, problem s nafuknutym bruchom vymizol, vymizli aj grcacky a sracky a pocity, ze zomieram na otravu, dokonca som este aj schudla, hoci som sa o to vobec nesnazila. Kup si v lekarni Food detective test, stoji okolo 80 € a je v nom 46 potravin. Test si urobis sama doma a nevhodne potraviny zo stravy vylucis, uvidis, problem vymizne. Laktoza, fruktoza a histamin nie su sucastou testu. Test na histaminovu intoleranciu ti urobi alergolog z odberu krvi, vysetrenie na laktozu ti urobi gastroenterolog, ak sa nebojis prehltnut hadicu a test na fruktozu sa robi v Rakusku formou dychovej skusky. Su potraviny, o ktorych sa pise, ze su zdrave, ale kto ma na ne intoleranciu, pre toho veru zdrave nie su. Prave na tieto potraviny si treba davat pozor.

tukjedobry

Cornflakes Su to najhorsie jedlo ake môžeš do seba dať. Prave z toho sa pribera... nie z tukov Ako smotana, vajcia alebo slanina. Denne zjem plnotucny jogurt, kokos,maslo. a aspon 4 vajcia. Som ajtak chudy. Cornflejksi v sebe maju vela cukru, co je ten najvácsi jed dnesnej stravy a taktiez fruktozu. Nie tu dobru, z ovocia. Ale z kukurice. Tá vie v tele narobyt hotove peklo... spôsobuje cukrovku. nizkotucne jogurty vy*eb do koša, kup si smotanu aspon 15 %, + kokosovy/trstinovy cukor, kakao a mas omnoho chutnejsi jogurt, a hlavne zdravsi. Namiesto cornflksov si daj na ranajky ovocie alebo prazenicu, ale nie oboje naraz.

strangeemily

no tak ja som mala nafuknute brucho stale ale zacala som uzivat actimel a problem zmizol,samozrejme uzivam ho stale niekedy si ale dam aj pauzu na par dni ale nafuknute brucho je prec:)

RNG

Tena bezala mnohokrat.
Travenie je vec kyselin enzymov mikrovlaknin a probiotik. Ked ti nieco z toho chyba, da sa to lahko doplnit. A potom moze stravit prakticky vsetko.
Teda okrem lepku, lebo na ten zatial na trhu njie su 100% ucinne enzymy, hoci mnohe uz znacne pomozu.

anonymkacolett

Ja som mala to isté, zistili mi histamínovú a laktózovú intoleranciu aj keď nemôžem skôro nič jesť, zlepšilo sa ;)

Ivet22

Aj mne sa to stávalo a príčinou boli jogurty. Bielkoviny ma doobeda nafúkli a potom sa to tiahlo celý deň :/ skús to, mne to pomohlo