Dobrý deň, moja priateľka užíva antikoncepciu Lunytta už asi 5 mesiacov. Nevynechala ani jednu tabletku a užíva ich na 10 min presne každý deň. Asi pred dvoma týždňami začala mávať nevoľnosti, prevažne ráno, ale máva už aj večer. Máme strach, že by mohla byť tehotná, aj keď som do nej nikdy neejakuloval nemala žiadne hnačky ani zvracanie, neberie nič okrem HAK. Viem, že pravdepodobnosť tehotenstva je mizivá, ale spravíme test. Chcem sa spýtať, či má niekto skúsenosti s nevoľnosťami pri užívaní HAK po dlhšom čase, prípadne ako sa ich zbaviť, ak je to tým spôsobené.
Nevoľnosti pri užívaní HAK
Ked nie si schoppny znasat nasledky mozneho otehotnenia, tak sa vystrihaj sexu.
Sex nie je pre male nezrele deti, ale pre zrelych dospelych ludi, co su schopni niest nasledky za svoju cinnost.
Je to vrcholna nezodpovednost a tiez amoralnost. Lebo takto mozete priniest do sveta dieta, o ktore sa neviete a nechcete starat, aspon to nemate nikde v plane, takze dieta bude velmi pravdepodobne takym postojom poskodene a na krku rodiny a spolocnosti.
A to plati na vas oboch.
Ja som este zo starej skoly, kde sex zacinal obvykle az po manzelstve a deti narodene mimo manzelstva boli nazyvane nemanzelske, dokonca bastardi.
A boli extremne zriedkave.
Dnes napr v Chicagu(byvam v predmesti() sa minuly rok narodilo vioac deti mimo manzelstva, nez v manzelstve. Tieto neplanovane povacsine deti nemozu dostat rovnaku starostlivost obvykle, ako deti z usporiadanych manzelstiev, maju horsie vzdelanie v priemere a celkocve horsiu sancu v zivote, ovela vyssiu kriminalitu(radove!!!), nehovoriac o tom, ze aj rodicia tym trpia, najma slobodne mamicky, ktorych sexualni partneri ich casto opustia a musia deti vychovavat sami,alebo dat ich spolocnosti na vychovu, ked ich nedaju do smetiakov, aj to sa stava az prilis casto.
preco by ro malo suvisiet s hak? nebojis sa ze mohla zjest nieco pokazene? alebo mozno preziva stresy atd. nemusi za vsetko vzdy hak. ak by z nej mala mat nevolnosti, prejavia sa hned po prvej tbl.
naco berie hak ked do nej ani neejakuloval? to mozte radsej pouzivat ovela bezpecnejsie a zdravju nezavadne druhy antikoncepcie , nie hak
Nefajčí. No len sa nám zdá zvláštne že ju to teraz chytilo po 5 mesiacoch.
ahoj mala by ist jednoznacne na gynekologiu a opytat sa tam, ja viem, len podla seba, brala som maitalon ako HAK a yslela som, ze skapem ako mi bolo, vkuse zle, napinanie na vracanie, bolest hlavy a este teraz sa nemozem z toho spamatat, tehotna urcite nieje. nefajci nahodou?