chcem sa opytat, ci nasa legislativa umoznuje umele oplodnenie zeny bez partnera. Po rozvode som ostala sama a manzelstvo bolo bezdetne. Po rokoch od rozvodu som si parntera stale nenasla a po dietatku moc tuzim. Mam 40 rokov a umele oplodnenie vidim ako poslednu moznu sancu na vlastne dietatko. poradite? dakujem
Umele oplodnenie zeny bez partnera
Na oplodnenie nepotrebujes partnera, len muza alebo jeho semeno. Ale na vychovu diertata treba rozina, sama zena nemoze dat dietatu vsetko, co potrebuje. V krajinach, kde je to caste, je velky problem s detmi vyrastajuce len s matkou, dostanu mensiu sancu na vzdelanie v priemere, a bez vplyvu oboch rodicov vyrastaju jemne okliestene a znacne prispievaju k vysokej kriminalite.
To vedie k hromade zbytocnych problemov v spolocnosti a preto Slovenska legislativa to mudro(aspon niekedy...) zakazala pre zeny bez partnerov.
Nie, bez partnera ta na svk umelo neoplodnia.
Dobry den, mam 24 rokov a planujem mat dieta do 27 rokoch. Chcem sa spytat, ci sa da urobit umele oplodnenie bez partnera. A pokial ano, kolko to stoji a kde to robia?vopred ďakujem. T
robia umelé oplodnenie aj ženám starším ako 35 rokov, ale musia si to celé platiť samé, mladšie majú časť hradenú poisťovňou. A môže byť žena aj slobodná, ale musí mať partnera, ktorý bude v rodnom liste uvedený ako otec dieťaťa a bude mať všetky povinnosti z toho vyplývajúce.
nemas zaco :( . skus zahranicie mozno tam maju ine podmienky.
jankaaaaa, dakujem, presne toto som si aj myslela:( vdaka
asi ta velmi sklamem, ale ziadatelka o umele oplodnenie nesmie mat viac ako 35rokov a nesmie byt slobodna.. www.pravo-medicina.sk
niesom si ista, ale mne sa zda ze musis byt vydata