Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ucenie

Príspevok v téme: Ucenie
Vanesssa

Sice sa ucim na 1 a niekedy aj 2 mam s ucenim taky problem ze, ked sa idem nieco naucit napr. 10stran z Dejepisu,alebo z Biologie tak sa to naucim raz,ale neskor ked si to opakujem zistujem ze to vobec neviem tak sa to musim naucit dalsi raz a niekedy aj dalsi..a potom este aspon 2krat zopakovat aby som to vedela. Dost ma to stve, kedze iny ludia sa to dokazu naucit za hodinu na prvy raz a mne to pomaly trva aj 5hodin dokopy. Som jedina alebo mate aj vy niekto takyto problem? Co s tym mam robit ? Kedze zachvilu pojdem na VS a tam sa budem musiet ucit aj 200stran a mne robi problem sa naucit 10. Existuju niake lieky na podporu rozmyslania, myslenia alebo nieco take..?

Vanesssa

Urcite nezijem v sebeklame, ako hovoris. Neviem co si tu chcel naznacit o tej genetickej informacie, ale urcite hlupa niesom a takysto ani moji rodicia nie. Tuto temu som zalozila preto aby som zistila ci sa tiez niekto uci tak ako ja a nie preto aby mi tu niekto pisal aby som isla do rise rozpravok.
Ale dakujem za radu, fakt si ju vazim ;)

Genesis

ano aj to je moznost zit v sebaklame :) ... takze druha moznost okrem zmierenia sa s realitou je sweater*ov system nasadenia ruzovych okuliarov a par klamlivych pozitivnych sugescii a pustit sa do ucenia :)Ludia klamu sami seba uz tisicrocia takze nebudes prva ani posledna :)

bohuzial tento system rychlost tvojho ucenia nezmeni ale zas aspon mozes verit v rovnost na tejto planete a ze staci sa snazit a clovek dosiahne vsetko :)

takze prec s realitou a sup do rise rozpravok :)

Vanesssa

Genesis, mas zaujimavy a trochu divny nazor na svet, ale ok je to tvoj nazor :)

Myslim si, ze je to aj v tom, ze sa 100percentne nesustredim, myslim na dalsich 1íveci...
idem sa akurat ucit Dejepis, tak dufam ze sa to po vasich radach naucim nejak rychlejsie :)

sweater*

vykasli sa na genesisa, nikto uceny z neba nespadol, aj clovek ktory sa narodi s extremynm talentom ked ho nebude rozvyjat bude mu k nicomu. osobne si myslim ze drina vie doviest cloveka dalej ako taky nadeleny talent. zivot vobec nieje taky jednoznacny ako pise genesis, ze ked uz si sa nenarodil ako najvacsi mačo, len sa zakopat do zeme a tam pockat na smrt :). je to hlupacky pohlad na svet pri ktorom nemozes byt nikdy stastna. skus si v uceni najst nejaky system, mozno si vypis tie najdolezitejsie body, a potom ti bude stacit ked sa na ne pozries a vybavi sa ti cela cast toho uciva, najlepsie je k tomu hladat nejake pomocky

Genesis

problem neni v tebe ani v tom ako sa ucis (aby som bol presny je to velmi velmi nepravdepodobne). Bohuzial tvoj problem sa riesit neda pretoze vsetko je to len v genetickej informacii ktoru v sebe nosis.

inak povedane tento svet nikdy nebol spravodlivy a rozdiely v jedincoch su daleko vacsie ako si bezny clovek uvedomuje. Sú jedince ktore sa ucia niekolkonasobne rychlejsie ako priemer a naopak ktore to s ucenim ani s inteligenciou v tomto svete nevyhrali.

Tvoja krasa, zdravie, rychlost ucenia, schopnost adaptacie, uspech v zivote atd atd z drtivej vacsiny zavisi od toho aky geneticky potencial si zdedila a je jedno ako sa budes snazit nikdy svoj geneticky potencial neprekonas.

Takze zabudni na zazracne pirulky alebo na zazracne sposoby ucenia.

george303

ako pisal xxxxxxx zaklad je premislat nad tym co citas a musi ta to aj bavit ja napr. veci ktore ma zaujimaju si precitam raz a zapametam si stoho vsetko vsetky cisla kazdy detail a poviem ti to bez opakovania rovnako aj za tyzden ale zasa su veci kde klude precitam aj 5 stran a premyslam pri citani nad niecim inym a po docitani nemam tusenie co som cital ...

chladomor

Pamäť si teda trénuješ naozaj statočne, len nezabudni niekedy potrénovať aj logiku a predstavivosť a tak.

xxxxxxxxxxxx

asi sa biflis a nerozumies tomu co sa ucis a kedze nerozumies zabudnes, zamyslaj sa nad tym co citas trebars si to predstavuj mne to pomaha ja mam velke problemy s pamatou neviem sa ja zase nabiflit nic stale zabudnem co si citam zajtra skuska bude zase prca.