Pripravuje sa nejakým spôsobom na blížiacu sa vojnu? Je totiž nezanedbateľná šanca, že tento alebo budúci rok vypukne svetová vojna. Ako sa má podľa vás bežný človek na takéto niečo pripraviť ale tak, aby v prípade, že sa nič také nestane, na tom zbytočne neprerobil?
prípravy na vojnu
ano, trochu ano.
mam trochu nastudovane, ako treba utekat z ohradenych taborov, ako zmiast stopovacich psov...
tiez mam premyslene, akym smerom utekat, ako preplavat velku rieku a podobne.
aj ked prakticky to zatial vyskusane nemam.
este budem trenovat zit s minimom jedla.
kedze som turista, uz mam nakupene veci, ktore mi pomozu prezit vonku.
treba sa hlavne pripavit na to, ze tvoje okolie zrazu bude silne nepriatelske, tvoj sused ta uda alebo okradne, urady ta zacnu prenasledovat a pod.
co som niekde na nete zahliadol, maju v plane ponechat 500 milionov ludi a absolutnu anarchiu alebo tak nieco :D:D, dost crazy :)
samozrejme ze ti co to riadia nemaju absolutne ziadny zaujem sa starat o nas atd. chcel som povedat ze sme kus kontinentu kde v podstate nic vzacne nemame, teda nie ze by to tu bolo zle (myslim europu, nad slovenskom len zaplakat) nijako nevycnievame z radu co je vyhoda aspon ja si myslim. to je ale na dlhsie rozoberat moje pocity a dojmy z "reality" :)
Nie, nedokážu to oceniť. Oni to považujú za samozrejmosť. A čo sa týka kultúrneho vyžitia, tak si myslím, výrobu mnohých filmov kníh riadia oni, aby ľudia mali zväčša také názory a vkus, aké oni potrebujú.
Ale keby to naplánovali tak, aby prežilo čojaviem len milión ľudí, tak by si dozaista vybrali také národy, ktoré sú poslušné a nechajú sa na chrbtoch rúbať drevo. Takže čo sa týka Slovenska, tak má celkom dobré vyhliadky. A z Američanov si možno tiež nechajú pár miliónov na to kultúrne vyžitie a vedu, ak je ich jazykom angličtina.
Mozno ti co to riadia, dokazu ocenit to co pre nich ostatni vedia vyrobit, vymysliet ( vynalezy, zabavu, filmy ....), za predpokladu, ze zrovna nepotrebuju suroviny na prezitie. Potom ak sa rozhoduju v ktorej casti sveta spustia lavinu nepokojov tak si vyberu tu najmenej dolezitu ( napr. tu kde sa udelilo najmenej patentov ). Ktovie ako su spokojny s europou ?
pre sweater* a Vemeno:
Svet (aspoň západnú časť tj. USA EU + Čína) naozaj niekto riadi. Aj keby ho nikto neriadil, po čase by sa našla nejaká skupina, ktorá by sa o to usilovala a pomaly by sa presadila. Logika mi teda napovedá, že taká skupina existuje.
Nesúhlasím však, že ich záujmom je to, aby prežilo čo najviac z nás. Ich je len zopár a tak otrokov nepotrebujú až tak veľa. Prípadne si ich môžu rozmnožiť. Ak sa dobre nastavia podmienky, tak každých 10 rokov sa vie populácia zdvojnásobiť (stačí mať takých 8 detí). My sme pre nich len odpad. O naše životy im neide. Ide im o absolútnu moc a pocit, že môžu čokoľvek.
dobry fet :-D ..
2 lost nezabudni si pribalit okrem hajzlaku nahradne spodky ....
Uz sa to tu rozoberalo
www.zdravie.sk
Ak vies, kam ides po smrti, nieje sa coho bat, a si pripraveny. Ak nie, nikdy nebudes. ;-)
Sweater,
ak sa budes spoliehat, ze to tu niekto riadi a nenecha to tak, tak budes asi velmi sklamana. Neriadi to nikto, len peniaze.Vlada necha ludi kapat uplne s pokojnym svedomim. Preto sa Slovensko tak velmi odlisuje od ostatnych krajin. Ludia cakaju, ze pride nejaky spasitel a zrazu bude dobre. Ale poviem ti, ze nikto taky nepride. Pokial clovek nevie vyjadrit nesuhlas a bit sa o svoje prava, tak to nie je clovek. Je to len otrok, alebo stroj. Nezivy a nemrtvy zaroven.