Clovek sa zamiluje a az potom si sam zacne uvedomovat/zdovodnovat, preco sa mu ten druhy paci, preco ho/ju lubi. Ze je pekny, mudry, mily, uprimny acojaviemco :)
To, ze vam ten druhy pri otazke: "preco ma lubis?" alebo "preco si so mnou?" vie odpovedat, este neznamena, ze to nie je ozajstna laska. Niekedy otazku "preco" kladie aj okolie. napr: "preco sa zenis/vydavas?" niektory ludia druhych nevedie odbit prostym "lebo, lebo chcem/lubim"
Pri laske na prvy pohlad to plati duplom. Ani neviete, preco vlastne s tym druhym chcete byt. Mozno ani nesplna vas ideal krasy, ktory preferujete. A predsa vas niecim pritahuje. A cim? to je podla mna rovnaka otazka ako preco milujes prave ju/jeho? Zacinas tie zdovodnenia hladat.
A rovnako je to so znamymi/kamaratmi, ktori sa dlhsie poznaju, aj svoje vlastnosti poznaju a predsa sa zamiluju az po case. Tiez nevedia preco, ale obcas to zdovodnuju slovami.
Takze taketo zdovodnenia lasky pred druhymi by som ja osobne nebrala ako dokaz toho, ze ma druhy nelubi.
Iba v pripade, ak by ten clovek naozaj zamilovany nebol a bol by s tym druhym len pre vizor, penize, alebo ze je idealny akeho chcel... Tak vtedy je to naozaj blbe a ten druhy na to musi prist inak ako sa pytat na zdovodnenia lasky k nemu.