mam taky problem uz asi 2 roky , ze ked sedim za LCD obrazovkou a pozeram HD filmy
po hodine alebo po dvoch ked sa postavim , tak mi pride brutalne zle , som zmatany a citim sa dost cudne ...
ked nesedim za PC alebo telkou tak po nejakom case som zase v pohode ...
teraz neviem co to je naozaj ale ked som sedez za starym televizorom tak som nikdy nemal v dectve take problemy ...
velmi ma to obmedzuje , ked ma niekto zavola pozerat film ako mu mam vysvetlit , ze mi je zle :( teraz neviem ci to mam problem so zrakom ,alebo to je nieco ineee (cital som niekedy ze na hrach je varovanie ze nehrajte dlho ) dakujem za akykolvek nazor
zrak
tak aj mne je zle ak dlho pozerám film na PC. Súkromné videa z dovoleniek alebo svatobné videá ani nemôžem pozerať, lebo je mi hned zle. Ale to je tým, že sa celý obraz hýbe. No normálne filmy sú natočené profesionálne ale aj tak mi príde po hodinke zle. Pri TV to nemám.
Ja som už mal zopár záchvatov po hraní hier náročných na koncentráciu - záchvatu predchádzal silný pocit na zvracanie a dezorientácia - odvtedy si dávam pozor a CRT bol nahradený LCDčkom.
Preš príklad, ak hrám NFS hrám pohľadom zhora keď vidím aj auto ale keď hrám pri pohľade s kabíny,kedy sa pozadie natriasa a dochádza a ku rýchlym pohybom, cítim, že mi to nerobí dobre.
Vtedy si treba dať pazu, prípadne ľahnúť si do tichého a tmavého miesta, zavrieť oči a myslieť na niečo pokojné.