nezdravo som schudla

Príspevok v téme: nezdravo som schudla
pomoc123

ako to napravit?

dobry den, vzdy som ejdla, co mi chutilo, amala som cca 50kg na 171 cm - ciye pekna zdrava stihlost...lenze omrzela ma rzya a zemiaky (a som celiaticka, tak preto ich jem casto nemaju muku psenicnu etc. a nie su take studene,suche,drahe a umele ako celiaticke vyrobky, hoci ajsne ze si chrustam aj musli celiaticke napr. ale cloevk chce predsa VARENU stravu :)) ...som v taliansku, tu sa bezlepkovy vyber dost zuzuje, no ku pointe: schudla som , pricom som NECHCELa SCHUDNUT - mam cca 43 kg a tych 7kg chcem nabrat tak, aby mi z jedla nebolo zle- schudla som ich, rozmyslala som dlho ako, a prisla som na to - tym, ze ma omrtzela ryza a zemiaky som nacas mala kukuricne chute- kukuricku som ejdla aj ored tzm, no vzdy tvorila emnsinu jedalnicka, tak som bola zdravo stihla, teray tvorili kukuricne vyrobky vecsinu a clovek tu kukuricu dost z tela vyluci takze nie ej az taka vyzivna - co som netusila, myslela som, ze ked ma podobne kaloricke hodnoty ako rzya a yemiakz tak ze mi kukuricne corn flakes etc. tieto veci plnohodnotne nahradia, no mnylila som sa, nesledovala sa, a vyzeram velmi chudo --- staci sa navratit ku povodnemu jedlanicku? pridala som castejsie ryby, vajcia strukoviny a chude meso nech mam viac bielkovin :) ... myslite si, ye som si mohla vazne poskodit kosti? dufam, ze nie, chcem pevne huste kosti :) ...neybnasam, ekd ma rodina nuti ye :jedz VIAC lebo jem tak akurat 5x denne, niekedy aj 6x denne, mam zdravo roydloyenz jedlanicek, schudla sdom s tou kukuricou si myslim...tak uz do mna postupne nastastie rodina nerzpe ze:jedz viac: lebo ked ma s tym pri jedle stresuju tak sa musim ukludnit, oddychnut a az tak som sxchopna jest nech nemam vredy. Nastastie to uz pochopili ----mliecne vyrobkz nejem lebo mam aj na laktozu alergiu a som alergicka aj histaminove produkty- mam histaminovu intoleranciu, cize ziadne: babany,pomarance sunku, kecup, sunka, klobasa (tieto 2 veci mi nastastie ani nechtutia, no babany milujem ) surovu kyslu kapusrtu...ale toto schudnutie s histaminom nesuvisi, histamin nie je v zakladnych potravinach...ako zdravo zahustit kosti, aby som sa nasilu enpchala jedlom, jedla tak ako doteraz ale mala nas5 povodnych 50kg? leto sa blizi, chcem byt v plavkach zdravo stihla zena :) dakujem

pomoc123

schudla som nechtiac tym, ze som psoledny mesiac mala strasnu chut na kukuricne veci...z kukurice proste, lebo napr. celiaticka som az 2 roky ale cele 2 roky som nebola az taka vychrtla

milujem zdrave jedlo a stolkymi alergiami sa asiye nebudem pchat kolacmi a hranolkami...zemiaky milujem,, ale nie ako hranolky, pred tym som tiey vydz ydravo jedla amala som 501kg ...zas nechcem jest nezdravo len za ucelom vyzerat povodne, vravim, schudla som len teraz kvoli kukurici tak by sa to malo dat vratit do normalu :)

a jj poradim sa s doktorom :) ---nechcem blbnut s drinkmi, jesdlo mi chuti, mozno staci ejst este castejsie do dna- to by bolo najlepsie, vsimla som si totiz, ze okrem kukuricnych chuti ma pripravilo o kila aj to, ze som ejdla predsa len trosicku menej, kedye som vydz pravidelne cvicila/tancovala, ale teraz netancujem odkedy som v IT tak necitim az taky hlad, mozno by som mala zacat sportovat a ejst proste viac a bude to :) ale zdravo samozrejme :)

Maoam

ak si celiaticka a okrem toho mas intoleranciu na cely rad dalsich veci, mas narusenu absorpciu zivin v tenkom creve, platia u teba uplne ine pravidla - podla mna ti moze dat odpoved najskor tvoj lekar, ako ti cielene pomoct, mozno by ti mohli pomoct aj specialne nutridrinky?? tie su v niektorych pripadoch aj na predpis, ale opytaj sa svojho gastroenterologa

no a čo

sorry, ale velmi nezrozumitelne si to napísala.. alebo aspon ja som to skoro vôbec nepochopila ...
no čo, jedz sladké, smažené, hranolky... :) ale to je len názor laika ..
a ten začiatok som nepochopila, si celiatička a jedla si múčne jedlá,či? ako si vlastne schudla tie kilá?