ahojte, neviem, ci som jedina, ktora ma tieto problemy, ale vzdy ked sa najem, zacne mi hlasno travit, pocujem a citim kazdy a jeden moj pohyb zaludka a creva (a pocuje to aj moje okolie). neviem, cim to je sposobene. taktiez mam problemy s nafuknutym bruchom, po kazdom jedle, mozem vypit dokonca i jeden pohar vody a brucho sa nafukne. jediny sposob ako sa toho zbavit, je vypustit plyny, aj to nie vzdy zabera a v niektorych situaciach si to clovek ani nemoze dovolit, tak to drzim v sebe a brucho vydava este horsie zvuky.
prosim, poradte. rozne zlte gulicky proti nafuknutiu mi nepomahaju, rovnako ako zivocisne uhlie.
uvitam kadejake domace recepty, popripade aj nejake recepty na vlocky a pod.
dakujem
Hlasné
Prosim poradte my, vzdy ked som v skole my skrka v bruchu, a potom akoby sa my chcelo prdnut tak idem na wc, a zasa po niekolkych minutach to iste skrkanie bruchu.... prosim poraďte
Ja som obyčajne mala problém so škvŕkaním potom, čo som zjedla špagety. Zvyčajne sa to stávalo, keď som ich zjedla na prázdny žalúdok a potom, keď človek šiel do knižnice, to bol akože dosť des.
O nafukovaní svoje viem taktiež. Snažím sa jesť veľa ovocia a zeleniny, ale to väčšinou vo veľkom množstve len počas letných dní, kedy viem, že sa jedná o dobré a zdravé ovocie a zeleninu. V zime fungujem na doplnkoch. Teraz napríklad beriem biopron 9 premium a zatiaľ nepociťujem nafukovanie a plynatosť, s ktorými som mala problém predtým.
to bude mat urcite nejaky dovod s jedlom alebo travenim. mne doktorka zistila intoleranciu laktozy. ale aj ked som to vysadil nepomohlo to. najskor som dufal ze to chce cas ale ani po dvoch rokoch diety sa to moc nezmenilo. bolo mi to neprijemne hlavne ked som bol s priatelkou a brucho sa ozvalo ako na just. a cim som to chcel viac tlmit tak tym to bolo horsie. potom som isiel do centra k doktorke lube albertovej tu som nasiel na nu dobre ohlasy. spravili mi vela testov a konkretne sa tak zistili potravini co mi to sposobovali. este k tomu nasadili aj nejaku liecbu a nakoniec to preslo. viem o com hovoris je to neprijemne aj v kine ked je nejaka scena ze je ticho a nic nebolo pocut len moje brucho.
akupunktura? mas s tym skusenosti?
myslela som, ci to nebudu nejake parazity, nejake helminty ci premnozene bakterie , ked je vsetko ok, ani mlieko, lepok, nic, mate s tym niekto skusenosti? myslim tie parazity
aj ja mavam so skvrkanim dost velky problem, ale zistila som ze to mam z mliecnych vyrobkov, takze som ich obmedzila na minimum a je to ovela lepsie :)
jem pomaly, kazde susto prezuvam poriadne, na ranajky jedavam kazdy den jogurt s vlockami, snazim sa nejest vyprazane jedla, chipsy, uz ani biele rozky... s celozrnymi mam tiez problem, nerobia mi dobre, najcastejsie jedavam grahamove..na vysetreni mi nic nezistili, ani laktozu, ani gluten, stolica ok, tak kde je problem?
Ješ pomaly, alebo hltavo?
To čo nezomelieš zubami, a nepremiešaš slinami - roztrávenie, to potom dotravujú baktérie, parazity a plesne v hrubom čreve, a výsledok je tvoj problém.
Ješ optomálne množstvo, alebo sa prejedáš...?
Ješ pomalo bežnú stravu založenú na váre -znehodnotení živosti potravín...
stráca sa tým samo regulácia a regenerácia enzýmov...
viac cez mail:mimetstar@gmail.com, alebo zdravotnica@centrum.sk
Skvrkanie v bruchu po jedle a navyse s nafyknutim brucha moze byt aj prejavom parazitarnej infekcie, napr.hlistami. Na vylucenie treba dat vysetrit 3 dni po sebe vzorky stolice.
ako sa ti upravil jedalny listok? ak mozes, prosim, daj nejaky tip na zdrave ranajky alebo popripade co si zo svojho jedalnicka musela vyhodit a tak. kedze som mimo domova a tu nemam ani lekarku, tak by som chcela vyskusat najprv, ci mi takyto typ jedla - bez laktozy, skutocne pomoze... ak nie, navstivim lekara, nechcem sa zbytocne hnat...
Mala som podobný problém a k tomu som mala po jedle strašné bolesti, zistili mi laktózovú a histamínovú intoleranciu...