Náklady na domácnosť pre pár

Príspevok v téme: Náklady na domácnosť pre pár
Fero M.

Viete mi niekto len tak zbežne povedať, koľko vás vídu náklady na doslova život.
Teda okrem nájmu. Chcem sa sťahovať v blizkej dobe s priateľkov do nájmu a zaujíma ma čo a ako. Ona robí na smeny 12cky a ja v práci mám obed, takže riešim len ranajky a večeru.
Len ma zaujíma koľko tak víde strava a ja lubim jesť :P a ostatné veci od čist. prostriedkov, stravy, kozmetiky a všetko ostatné.

Dakujem vopred :)

rea115

a čím si nás chcel nasrať?:)))
my máme spoločný príjem 1500 eur ak si myslel to, že narážame že máte asi menej..no i tak to nie je neviem koľko veľa ale to zbadáš keď budete spolu bývať.

Fero M.

Noo asi vas naseriem ze spekulujem ale mame spolu 1600eur a ona ma robotu istu do dochodku a ja najbl. 3 roky tiez.
Obaja mame auta a stavebne sporenie po 100e + mobil a kadeco.
Ako kupil by som byt ale musel by som zobrat uver na 10 rokov a este kto vie ako to bude ak budeme spomu bgvat len budem musiet dochadzat a to tiez nieco stoji. Resp. mozem na tom aj zarobit ale natocim vela km, lebo sa skladaju kokegovia na naftu..
Tak nie som zvyknuty lebo doteraz sim neplatil nic, lebo som nemusel a nebolo to chcene aj ked som robil nakuly atd..

300e najom + jedlo
Budeme mat byt hned bedla jej prace a ja si vykryjem naklady spoluskladanim kolegov.

Maoam

rea ma pravdu, mozem len suhlasit

takych tazkych mesiacov som si zazila tiez kopu, staci par väcsich vydavkov po sebe, alebo necakany vypadok a je... a ked clovek nema za sebou rodinu alebo niekoho, kto pomoze, tak je to dost tazke

ale tak najlepsia skola, ako sa naucit hospodarit s peniazmi je zit sam (pripadne s partnerom) BEZ cudzej pomoci, ja tak zijem uz 13 rokov

rea115

a aký spoločný príjem máte dokopy? ono záleží aj na tom ako viete a či ste už vôbec hospadárili s peniazmi...ja keď som bola sama, som bola zvyknutá míňať na hocičo a bolo mi jedno koľko čo stojí, na cenu som ani nepozrela..no teraz vidím, čo všetko domácnosť a samotné bývanie ako také obnáša...veru boli aj mesiace kedy sme si museli pritiahnuť opasky..treba rátať aj s tým že hocitko z vás môže ľahko prísť o robotu a z jedného platu sa ťažko ťahá celá domácnosť, to mi ver..ledva sme vyšli, ale tie ťažké mesiace chvalabohu máme za sebou...a ťažko je pýtať sa tu kto má aké výdavky každý je zvyknutý na iný štandard...poznám ľudí ktorí si nakúpili nový nábytok a potom nemali z čoho žiť a jedli suché rožky :) a to je prípad kedy tí dvaja nevedia hospodáriť a hlavne nemyslia dopredu čo bude, čo môže prísť, čo ak...ale to už je zase individuálne a závisí od človeka ako sa k jednolivým veciam, situáciám stavia..

Maoam

no a vzdy odide v byte nejaka mala drobnost, ziarovky, buchne ti lampa :DD, alebo ti odide monitor na PC, ako mne minule a potrebovala som hned novy a bum 105 Eur v cudu

Maoam

hej alebo ked mas auto, tak mas vlastne stale nejaky necakany (alebo aj cakany)vydavok, okrem beznej udrzby a benzinu, neustale nieco, napr. kazdeho stvrtroka poistka (podla intervalu, v akom platis), dane, STK, plyny, potom ti ho treba udrziavat, umyvat, vysavat, odidu ti stierace, alebo ti treba nove pneumatiky :DD, no a napr. staci, ze ochories alebo mas dlhotrvajucejsi problem a hned kopa doplatkov za lieky na predpis alebo velke vydavky za lieky a doplnky vyzivy, ktore nie su na predpis, ci specialna strava..., alebo ma niekto väcsi sviatok, treba sa ti poriadne obliect, alebo chces niekam ist, na vylet, alebo priatelku aj obcas niekam pozvat, takze par eur mesacne musis mat rezerve aj na toto, dalej musis ratat aj s tym, ze hoci budete platit zalohu za plyn, elektrinu, nevies, ci to bude stacit a vzdy musis pocitat s NEdoplatkami, takze ked pride vyuctovanie raz za rok, mozu to byt dost velke palky, ked si neustriehnete spotrebu alebo ked budete platit nizke zalohy, ja preto radsej naschval platim viac, sice je to mesacne vyssi obnos, ale kludnejsie spavam, lebo po minule roky som zazivala soky a uz nechcem :DD

no a co sa vydavkov na stravu, drogeriu a pod. tyka, urcite vyuzivajte akcie, vsak vam chodia iste letaky do schranky, to sa da super vyuzit pri potravinach,a le aj pri veciach ako toaletak, prach na pranie a pod., ono sa to nezda ale rocne tym usetris kludne par sto eur, ked rozmyslas, co KEDY a KDE kupis

rea115

ano sme pár, bývame sami na dome a máme ešte psa, aj ten vyžaduje výdavky, ale tak s tým sme rátali..a presne ako napísal moam tie nepredvídateľné veci ako pokazený sporák, práčka s takými vecami treba rátať a prekvapia ťa skoro každý mesiac..napr. nám sa stále jebe auto, sorry za výraz ale už mám na to nervy..tam tiež stále idú peniaze.

Maoam

Fero, este mysli na veci ako telefon, mobil, internet, rezerva na veci ako pokazena pracka na pranie, pokazeny sporak a pod., lebo to sa tiez moze pritrafit ;-) :DD

Maoam

Fero, vsak ved vies co co stoji, nie? Vsak nemas 17 rokov, ale tahas na 30-ku... Daj si to na papier, vsetky polozky, plus extra vydavky (lieky, darceky, ak mas auto, poistka, STK, opravy, fin. rezerva na nepredvidane okolnosti). P.S. vy tam fakt idete byvat spolu? :-O, ja ze ides byvat sam! :DD