Náklady na domácnosť pre pár

Príspevok v téme: Náklady na domácnosť pre pár
Fero M.

Viete mi niekto len tak zbežne povedať, koľko vás vídu náklady na doslova život.
Teda okrem nájmu. Chcem sa sťahovať v blizkej dobe s priateľkov do nájmu a zaujíma ma čo a ako. Ona robí na smeny 12cky a ja v práci mám obed, takže riešim len ranajky a večeru.
Len ma zaujíma koľko tak víde strava a ja lubim jesť :P a ostatné veci od čist. prostriedkov, stravy, kozmetiky a všetko ostatné.

Dakujem vopred :)

Heatherka

my tak za mesiac minieme cca 500 eur,a to sem tam chodim este aj ku nasim, po jedlo :D cize prijem 1500, ked mas nejaky uver, je velmi pekna ciastka aj tak. no, ale asi velmi zalezi, ze ci vychod, alebo zapad....

Maoam

Fero, prepac, ale ja sa niekedy na tvojich komentoch rehocem :DD, ze 'rodicia v soku, ze odchadzas' :DD, vsak si stary cap! uz si mal byt aspon 10 rokov mimo dom! ;-D
ok, vzhladom k tomu, ze na Slovensku je bezne ostat u mamky dlho, aspon teda 5rokov :DD

Fero, k tomu dochadzaniu, tak si ma zasa raz rozosmial, ze vstavas o 7:30 a do prace ides na 8:00, pocuj chlape, ty sa mas jak prasa v zite :DD a ze 9r, to mas 9r tu istu pracu? :DD, ale uz vazne teraz, pytal si sa, ze ako s dochadzanim, tak 50km nie je ziadna vzdialenost, ja poznam ludi, ktori dochadzaju denne 200km, takze vies aky bude moj nazor na to, poznas ma - ide o to, co tebe vyhovuje z dlhodobeho hladiska, aky si, lebo vzdy zavisi od cloveka, su ludia velmi pohodlni, su ludia, ktori maju vrtulu v zadku a nerobi im problem dochadzat denne 100km hore dolu, proste zavisi to od toho, aky si clovek a tym padom sa zariad podla toho, co sa priatelky tyka, pises, ze robi 12-tky, neviem, aku ma pracu, ale poviem priklad, ak je napr. zdravotna sestra, tak sa narobi viac nez dost a v tom pripade by som brala ohlad na nu, ze este aj dochadzanie k tomu by bolo fakt moc, neviem aku pracu mas ty, ale ide mi teraz najmä o fyzicku a psychicku narocnost vasich zamestnani, toto by si mal zohladnit asi ako prve - ak mas napr. ty pracu v kancli a tym padom sa narobis najmä psychicky a fyzicky nie, tak urcite zvladnes dochadzanie lepsie, ako ona, ktora bud stoji vo fabrike alebo opatruje ludi, dviha ich a pod. - chapes, co myslim

ja si myslim, kedze si chcel pocut moj nazor, ze by ste si mali vyskusat nejakych par mesiacov a UVIDITE, ako vam to pojde, vo vztahu, v spolocnom byte, so spolocnym hospodarenim, mate zmluvu na byt na nejakych par mesiacov a pocas nich sa rozhodne 'samo od seba', co dalej

podaj report! a drzim silno palce, nech vam to vyjde :-)

vsevedka

Fero M., paci sa mi ako chces planovat a ze si zodpoveny a myslis trochu i na zadne kolieska. Dnes vela mladych ludi takto nerozmysla a hoci maju s prepacenim holu rit, namiesto otazky byvania riesa najdrahsie mobily, znackove handry, tenisky a pod., proste to, co je vidiet, aby ostatni vedeli, ze oni na to predsa maju..

pacil sa mi asi najviac prisevok od Moam a murecka

k tomu tvojemu Lubim sa najest :-)
-ci uz potraviny, alebo stravovanie v restauracii tvori znacnu cast nasho rozpoctu a su peniaze zial doslova prezrate, tak ale kupou kvalitnejsich potravin clovek dlhodobo investuje do svojeho zdravia a myslim, ze sa to oplati

neviem, kde kupujete handry, tu sa polozky na naklady mozu velmi roznit, je rozdiel, ci kupis znacky, fejky z netu, alebo handry z vypredajov v nakupnych centrach, ci dokonca z cinaku,
obliekat sa vsak clovek musi niekedy i podla pracovnej pozicie

ja osobne rada nakupujem oblecenie vo vypredajoch po zime, ci lete vo velkych nakupnych centrach a da sa tym vela usetrit (napr. pred 3 tyzdnami som si kupila krasne kozene cizmy z kolekcie Cindy Crawford za 9,9O a povodne stali 60 E)

a este si tusim zabudol na polozku dovolenka, tu budu tiez znacne rozdiely-podla toho ci vam staci standard, alebo nieco luxusnejsie, ci pojdes len do Tatier, ci v BA na Zlate piesky alebo k moru, tu sa vsak tiez da usetrit na last momentoch

Fero M.

Tak v tomto state nic iste nie je, ale tak ma pracu istejsiu ako vacsina populacie. Nechcem to rozvadzat vies ako...
Je to tazsie rozhodnutie heh. Doma nasi v soku ze oschadzam aj ked mam vek na to :-) Z maminej strany syndrom opusteneho Hniezda :-)
No naklady budu ake celkom slusne nam to vychadza len nech moja robota drzi este.

murecek

Servus Fero, z vlastnej skúsenosti ti odporúčam, aby si si aspoň prvé mesiace robil dôkladnú "domácu ekonomiku". Sadnite si s priateľkou spolu a dohodnite sa, na čo miniete koľko peňazí.Vytvoríte si "badget" pre jedlo - napr. 250 EUR, benzin - 200 eur, nájom..... S tým, že nejakú rezervu si necháte na nečakané výdaje. Všetky výdavky si potom zapisujte a odpočítavajte s jednotlivých badgetov. Sú na to aplikácie pre mobil, nezaberie to veľa času a človeku to až neskutočne pomôže mať prehľad o tom, koľko môže na čo minúť a čo mu "žerie" najviac peňazí. P.S. : kde pracuje tvoja priateľka, že má doživotne garantované zamestnanie ? Ak to nie je pápež, tak ma nenapadá ma totiž žiadna pracovná pozícia, ktorá by toto zaručovala.

Fero M.

Tak nasli sme si dneska pekny byt za 320€ 1.5ka komplet zariadeny na 6tje v tichom prostredi, dobre sa parkuje, bala pod nosom, relax centrum vedla, 1km od priatelkynej prace. Planujeme najom tak 4 mesiace a potom kupu bytu v mojom meste lebo v jej to je nerealne..
Dneska som stym prisiel domov ze mam byt a zajtra sa mi treba rozhodnut lebo ma aj inych zaujemcov ale- doma ma uz oco demotivoval a to iste ma caka od mamy pozajtra.

Ja ma teraz do prace asi 300 metrov a ked sa pristahujeme do jej blizkeho mesta tak ona to uz nebude mat do prace 20km ale 1km a ja to nebudem mat 300m ale 50km. Oco sa ma ptal ci si myslim ze robim dobre ze hodinu autom 5 krat v tyzdni aj ked s kolegovcami co sa poskladaju na benzin.
Viem ze som teraz vstaval o pol 8 a o 8 do prace a teraz.. Uvedomujem si to a nie som nadseny z toho. Ale chceme byt spolu a aj keby ona prisla tu tak 3 krat v tgzdni dochadza ona 50 km a navyse sama na aute a skoro rano lebo robi 12cky.
Bojim sa ze ma fakt to dochadzanie omrzi nakolko 9 rokov som vstaval v pohode. Viem ze treba obete priniest a pk tych 4 mesiacoch co si chceme dat skusku ci to pojde si kupime byt ale nie je to zas hlupost? Teda len vas objektivny pohlad.

(Budem sa tam aj tak stahovat len ma zaujima co ai myslite dakujem Maoam pis :-)

Fero M.

Tak ako nasrať tým, že viem že veľa ľudí na slovensku taký príjem nemá a na východe ani zdaleka tak preto :)

NO ano mam luxus doma len som ho nevyužil celkom až tak, ale sťažovať sa nemôžem mám auto, a peniaze na časť bytu.
Ano viem, počítam aj s takou možnostou preto aj ten nájom a viem si vybaviť nájom aj v našom meste ak by bol problem tak sa dá aj tak no. Hádam nebudem musieť heh :)

No budem sa snažiť aj všetko to je jasné, tak držte palce, škoda tých cien bytu fakt... ALe ak sa naseriem beriem hypoteku a beriem byt a šetrim ...

Ináč marodvať môžem mám 100% preplatené tak.. :)

Maoam

Fero, maly tip: stahuj sa len do takeho bytu, ktory dokazes utiahnut aj sam, lebo s priatelkou to nemusi vyjst

ja viem, ze mnohe moje komentare zneju niekedy trocha pesimisticky, ale treba pocitat aj s tymto, lebo je vela pripadov, kedy si ludia poberu velke byty alebo si prenajmu dom, vztah sa rozpadne a je problem, sam clovek to nestiha vsetko platit a su soky ;-)

ale myslim, ze sa stahujete niekam, co by si v pripade potreby zvladal utiahnut aj sam, teda tak to mam v pamäti

v kazdom pripade vam drzim palec, nech vam to vyjde a nech ste tam stastni a podaj obcas report, ako sa drzis

rea115

ja mám tak isto istú robotu a dobrú ale ja viem či ma náhodou dneska nezrazí auto a budem musieť maródiť?? za ten čas si nájdu niekoho druhého..ale nebudem malovať čerta na stenu, len som ti chcela nejako priblížiť čo sa môže stať a ako príklad som uviedla prácu..jednoducho povedané nikdy nevieš, veľa ľudí na slovensku by ti vedelo porozprávať ako sa mali dobre a ako sa majú teraz..a toľko vecí mali istých :)
ale tak ste predsa dospelí ľudia a dostanete sa do toho obehu, tu nie je o čom, vy sami budete vidieť a vedieť čo a ako.

Maoam

Fero, ak si mal to stastie a tu 'vymozenost', ze si mal dobre domace prostredie a mohol si az do teraz skoro celu vyplatu mat len pre seba, tak ti to len zo srdca prajem, lebo je to obrovsky luxus v dnesnom svete a velky dar.
Nie kazdy ma tuto moznost - dufam ale, ze si ju patricne rozume aj vyuzil a aj si riadne odkladal a vsetko nepreflakal na somariny.
Co sa vasho prijmu tyka, vzhladom na lokalitu mate slusny prijem a kedze mate obaja istu pracu, nevidim dovod na nejake obavy, preco by ste to nemali zvladnut.
Skor by som uz sla (aspon zatial v myslienkach), ked mas takuto dlhorocnu vybornu priaznivu financnu situaciu (ktora sa moze casom zmenit, buducnost nikto odhadnut nevie), ze by si mozno casom mohol premyslat o kupe vlastneho bytu, ak tam chces ostat. Inak, ak ste rozumni, s peniazmi, ktore mate, mozete velmi slusne vyzit a aj vela odlozit.