Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

posun ELEKTRICKEHO Stlpu

Príspevok v téme: posun ELEKTRICKEHO Stlpu
elinka123

asi 3 metre vedla nasho domu zboku je elektricky stlp s elektrickym vedenim(ktore vedie aj ponad strechu nasho domu).Hned vedla nas ma sused dom a ten isty stlp je priamo pred jeho domom spredu.sused chce poziadat vraj o prelozenie, tak sa obavame, ci to mozu bez nasho vedomia a ci ho elektrarne mozu posunut smerom ku nasmu domu(o tie 3 metre-a bol by tesne vedla nasho domu s cim teda rozhodne nesuhlasime)lebo inak ho niet kam inde posunut ci prelozit.obavam sa, ze sa o tom ani nedozvieme a stlp bude zrazu posunuty ku nasmu domu.Viete ci su na to nejake pravne a zakonne normy?kto vydava na to povolenie a suhlas? musia nas o tom posunuti stlpu informovat ci vobec nie?a ak sa to nahodou dozviem, mozem s tym nesuhlasit a musia to akceptovat ci nie?co mozem urobit, na co mam pravo? ake su normy el. stlpu od pozemku?(sused ma znamosti,asi sa to bude snazit pretlacit,dozvedela som sa to pomimo zrazu nahodne)

mate59

Na pozemku máme el. stĺp.Keď sme žiadali o preloženie,museli by sme zaplatiť všetky náklady na prekládku.Podľa zákona musíme stĺp na vlastnom pozemku strpieť.Vedú tu i drôty,pod nimi máme nasadené vysoké tuje,keď začnú prerastať k drôtom, pracovníci od elektrikárov ich na ich náklady z plošiny skrátia,s estetikou sa ne..erú.Ak máte stĺp v blízkosti vášho pozemku, nie je sa vôbec o čom baviť.

Bluescafe

Ahoj táto problematika ohľadom prekladky stĺpov má zaujíma, tiež máme pred pozemkom elektrický stĺp. Ak niekto má s tým skúsenosti prosím pridajte svoje poznatky.. díky