Uzliny , obavy z MONONUKLEOZY

Príspevok v téme: Uzliny , obavy z MONONUKLEOZY
ivkopivko12tka

Zdravím=) .. mam takú menšiu obavu, skúste pozorne čítat a ak by dakto niečo vedel , prosím napíšte to sem. Asi týžden dozadu ma začalo boliet v krku, asi z dovodu prechladnutia bo nejako sa oteplilo, ale nie až tak ako som to odhadol a bolo mi zima celý den .. kupil som si septoletky , popapal , a bolo po bolesti v krku, no dostal som nádchu .. par dni na to prišla horúčka ktorej som sa zbavil jedným dnom v ložku a vypotením , od vtedy už som nemal , nádcha mi ustupuje, ale je tu taký problemik a to že akonahle som sa vypotil, tak nadruhý den mi nabehla lavá uzlina na krku pod uškom ... viete kde sú uzliny ... v škole sme mali asi u 3 ludí výskyt mononukleozy ... čital som že je to virové ochorenie, ale zase ludia tvrdia že to ide vymenit len telesnými tekutinami ... pohlavný stykom som to nedostal určite, a pochybujem alebo neviem o tom že by som sa so spolužiakmi bozkával alebo po niekom niečo pil, a aj keby, u nás v triede to nebolo=) ... straší ma mononukleoza prave koli priznakom ... Uzliny , Nadcha , Krk a potom sa to všetko zhorší atd atd ... bol som u lekárky, samozrejme chce krv , dam jej ju až v stredu, dnes je štvrtok .. dostal som Antibiotika, fastum gel ... dokažete mi niekto približne povedat, či sa bojím pravom alebo je to hlupost ? ... uzlinka ak ustupi tak bude dobre ? .. Dakujem =)

milluska

Vie mi niekto povedat, ako dlho sa po prekonanej mononukleoze so zvysenymi pecenovymi testami (ALT-4.0) drzi beztukova dieta? Ja ju uz drzim mesiac, a stale mam ALT nad 1.0
A ako dlho sa budem musiet vyhybat fyzickej namahe? Som uz 3. tyzden na PN a lezala som na infekcnom oddeleni.

chruňko

Aké pseudolekárske rady. Mononukleóza je choroba, viete? No a ten vírus, milé deti, to je taká potvorka, malinká a veselá, tá vám v tele robí veľkú galibu. TÁ choroba má xxx príznakov a jednoznačne sa nezískava iba bozkávaním, možno je prekonať aj bez toho, aby ste to zistili a horúčka už vôbec nie je nutná. Chce to odbornú radu.

ninnika

ne neboj sa mononukleozu nemas ja som ju mala a poviem ti hlavny priznak je vysokanska teplota od 38,5 a vyssie a mas ju aj 2tyzdne proste neklesa a boli hrdlo alebo ta neboli vobec nic....takze ked nebudes mat vo vysledkoch krvy zvysene pecenove testy tak mi ver ze ti nic nie je :)

panika

pri mononukleoze sa tie tekutiny nevymienaju pri styku,ale pri bozkavani -SLINY.Preto sa jej hovori choroby milencov.A ci ide o mononkleozu (sposobuje ju Ebstein baarovej virus)-to ti lekarka zisti z krvnych testov.