Minule sa mi podarilo drzat 1dnovu hladovku+vypila som asi3,5l tekutin.Schudla som 2kila.Trener vo fitku mi vravel,ze z tych 2 kil je 1/2kg svalova hmota.Zda sa mi to vela,zeby katabolizmus prebiehal tak bleskurychle po 1dnovej hladovke?
Mate niekto s tym skusenosti.
A ak odporucate hladovku,ako casto a v ktorej faze mesiaca je to najvhodnejsie drzat? dakujem za odpovede a nazory :o)
1dnova hladovka-katabolizmus-faza mesiaca
To sa mi teda veľmi nezdá, že ti odyšlo 1kg svalovej hmoty a skúsim ti vysvetliť prečo:
1,pri takýchto hladovkách som ešte v živote nepočula, že by niekto stratil niiečo iné ako vodu,a nielen počas idňa, ale aj týždňa.Preto sú diéty, tablety všetky ostatné doplnky na chudnutie o ničom,pokiaľ človek nezmení stravovacie návyky
2,ty telu nedáš potravu-tuky,bielkoviny, sacharidy a potom fakt dojde na ten katabolizmus, ibaže to nie je šťastná situácia, pretože sa v tele začnú hromadiť ketolátky,a to nemá dobrý vplyv na CNS
3,vzhľadom na to, že sval= v podstate bielkovina, je to už úplná blbosť, pretože telo páli bielkoviny až na poslednom mieste,tj.najprv sach,potom tuky a až potom bielkoviny, pretože tie sú pre telo najviac dôležité,pretože tu je výstavba viazaná na exogénny prívod, preto si ich telo chráni najlepšie..
Takže fakt nechápen ako ti mohol povedať takú blbosť, pretože bielkoviny spalujú ľudia pri takom nedostatku potravy aký sprevádza kwashiorkor, alebo marazmus-t.j vrcholná kachexia, ale to tebe určite nehrozí..
keby ti povedal, že si si spálila glykogén, tak to beriem ale to je polysacharid, a tam fakt nemáme v tele veľkú zásobu a je hlavne v pečeni, síce aj vo svaloch, ale veľmi malé množstvo