Svetovy zakon: peniaze ci laska ?

Príspevok v téme: Svetovy zakon: peniaze ci laska ?
MarioTn

Porozmyslaj co ti skutocne treba ? Ci sa trapit alebo stratiti ostatne ?
Pochopil som jednu vec ktoru chcem zdielat, je to len cisto moj nazor.
Bol som sam sebou a pokazil som to, peniaze kazia vsetko.
Jeden cas som mal vsetko lasku kamaratov rodinu. Ako som zbohatol vsetko zmizlo, zacali sa lepit ine zeny zmizol vztah, zmizli kamarati pretoze zavideli a neberu ma rovbocenneho, zmizla rodina na ktoru som nemal na sviatky cas som sam... Ked som nemalbpeniaze riesil som stale potrebu penazi no ked ich mam dost riesim potrebu ostatneho, no poznam vela uspesnych ludi a vsade sa uplatnuje toto pravidlo, ze tam kde je laska niesu peniaze a naopak. Preto chcem podat vsetkym vam ostatnym, cente si vasu rodinu, a netrapte sa nad financiami tie neznamenaju skutocne nic oproti cloveku ktoreho maate vedla seba, ja velmi casto spominam no spomienky uz nejdu vratit. Nikdy prosim nezavidte, mam rad tuto zem, no co boch zobral inde nadelil a vedel preco .....

melindaaa

MarioTn

Mozno ta nejaka z tych ktore sa "lepia" na teba.. skutocne miluje, ale ty si to nevazis, myslis si, ze je to vsetko IBA kvoli peniazom...ano ked ich mas, mas viac moznosti je to pravda. Mozno sa netreba ukazovat s tymi peniazmi...aj ked neviem aky si clovek, aky si charakter ved je toto len par riadkov myslim si,ze robis niekde chybu sam...a co sa tyka ludi, podla mna musis sam vycitit ako to s tebou myslia...ziskal si bohatstvo ale s nim strach, ze vsetci sa s tebou bavia resp, nebavia kvoli nim... ako sa hovori, za peniaze si stastie clovek nekupi... PRAVE STASTIE

Lucky84

no ja som jednoznacne za lasku, ale zit z nicoho sa tiez neda. A to tiez poznam, tu ludsku zavist, nieze by som mala niekedy az tak vela penazi, ale mala som sa dobre a teraz sa zivot so mnou zahral a az teraz som spoznala pravu tvar vela ludi.

winki

presne peniaze a charakter nejdu dokopy a už vobec ze inteligencia. Uplne mi stacilo raz vidiet gaisenovcov .....radsej budu obdivovať hotel v dubaji ako pyramídy v spinavom egypte :D :D. Ono všetko záleží na tom kedy a za akých okoloností clovek získa peniaze.

doubledog

to sem pises zbytocne :)
tu ti kazdy napise, ze peniaze su len prostriedok a zalezi iba na tebe, ako ich pouzijes.
co samozrejme nie je pravda.

peniaze umoznuju ludom prejavit ich najhorsie vlastnosti, je to akasi skuska charakteru, v ktorej nikto neobstoji :)

winki

ano peniaze ti dávajú oveľa viac možností, ale to či sa budeš správať nadradene je len a len osobné rozhodnutie. Peniaze dávajú krídla a preto sa treba naučiť žiť s nimi pri zemi.

anjelik

Zabila?? :o))) To snáď nie..Nuž sú krásne výroky,,Za peniaze si šťastie nekúpiš..pravda ale je, že veľa vecí veľmi blízkych šťastiu áno..:o))) Ak máš peniaze, nemusíš riešiť existenčné záležitosti a môžeš sa venovať sebe. Chudobný musí prednostne riešiť, čo také a za čo bude jesť, kde asi tak bude spať??? Ak ty máš peniaze...máš priestor na úvahy iného druhu...tak uvažuj a podľa možnosti nie v tak hraničných intervaloch...dobro a zlo. A ak nás skúmajú??? Prečo nie, tak sa teda snažme sa správať podľa možnosti čo najkultivovanejšie...:oP Peniaze ako také sú len symbol..asi ako keby si tvrdil, že nôž je vrah, ale v skutočnosti je to iba vražedná zbraň..:o))

MarioTn

Mas pravdu, si ma zabila, ale nech je to tema budem argumentovat.
Pokial mas peniaze mozes vsetko, citi sa clovek nadradeny, moze vsetko zrazu ma na vyber s kamaratov, s rodiny ..... Chudoba a peniaze no ked je clovek bohaty je bohaty, ale co znamena chudobny clovek, tento svet je zaujmavy, skoda ze ludska rasa je taka hlupa a nieco ako pebiaze vobec vymyslela. Mozno sme na svete len preto lebo nas niekto sleduje a skuma ako mi skumame bakterie v tele.

anjelik

Ty si ten, kto dáva peniazom moc...si naozaj ten, čo myšlienkami tvorí sám svoj svet. Nie je pravda, že ti každý závidí, nie je pravda že každý nenávidí bohatých, nie je pravda že cit sa vylučuje s bohatstvom. Peniaze sú prostriedkom..ale musíš ich tak vnímať. Ak ich vnímaš ako cieľ, podriadiš im všetko. Sú dve strany...ale podľa mňa peniaze a chudoba. Nie peniaze a láska...ale presviedčať ťa nebudem...;o))

MarioTn

Typicke, spomeniem slovo fb a uz tam zdielaj, ste obmedzeby ludia, vidim tu kopu tem na ktore clocek fakt nieco napise a urcity ludia pisu len hluposti :) este ze tu mame anonymitu vsak ?
Podla mna existuju dve strany mince, zakladvsetkeho, to ze peniaze su prostriedok je len nazor, je to vsetko v energii, clovek ktory nema peniaze vicii cloveka ktory ma a v podvedomi mu zavidi, ci je to zena a ci kamarat, neviem asi sa ot orvori dalsia cakra ktora ludi odpudzuje, vsetko je o tom na co clovek mysli, kazdou hednou myslienkou si tvorime buducnost kazdou jednou, furmujeme to co sme, sme ludia ktory si stvorili boha alebo boch nas stvoril ? Nase telo ma ducha alebo duch ovlada nase telo ? Vzdy su dve strany, ja hovorim svoje pocity a svoje myslienky, peniaze su aoo prekliqtie ci sa uz jedna od svetovej ekonomiky cez umelo vytvorene choroby, az po lasku. Laska je cit, ten kto ma city nemw peniaze, na citovyc veciach ako je mier, na pomoci druhym nikto nikdy nezbohatne, pokial sa nejedna o nieco zakerne po pripade neriadite poistovnu a nievo ine vvzdy ublizujete, povecte mi jednu ro otu kde sa nezaraba na hdp alebo kupnej sile ? Vsetko je. Len o tom ako z nas vytiahnu peniaze, vsetko aj po ten rozok v obchode. Pokial mate peniaze a sustredite sa na ne clovek s dobrou dusou vas bude ignorovat je naladeny na inu vlnu a nieste zaujmavi a iba clovek ktory je naladany na podobnu vlnu vas bude nasledovat. Ako povedala Matka Tereza nepojdem za pochod proti vojne to vytvara dalsie a dalsie, pojdem na pochod za mier, sme to na co myslime, to su dve strany pebiaze a laska, alebo poznate dokonalu bohatu rodinu ? Ja nie, peniaze nutia cloveka skusat dalej a dalej jieco nove, nikdy jedokaze mat skutocnu rodinu.

lilyyy

super téma. Peniaze majú moc a dokážu stiahnuť človeka až na dno. Potom si uvedomí aké cenné veci, hodnoty mal a kvôli tým peniazom ich stratil. Čas už nevrátiš, ostane len trápenie a výčitky - ale tie však nepomôžu. Ano, peniaze sú potrebné, ale to skutočné a dlhotrvajúce šťastie v nich človek nikdy nenájde.