pracujem v uk a chcem ošetrenie na Slovensku

Príspevok v téme: pracujem v uk a chcem ošetrenie na Slovensku
rastik071

už 8 rokov pracujem v UK,legálne a odvádzam všetky potrebné poplatky do zdravotnej poisťovne, ochorel som a niesom spokojný s tamojším zdravotníctvom, potrebujem vyšetrenie na Slovensku,ako postupovať keď chcem aby mi poisťovňa z UK preplatila liečbu na Slovensku pretože tu si zdravotné poistenie už neplatím,máte niekto skúsenosti s formulárom S2?

Jaja15

Ako tu už bolo písané, musíte si to zistiť v zdrav.poisťovni kde platíte odvody....Určite nepreplácajú všetky úkony a všetku liečbu na Slovensku...Treba si zavolať priamo do poisťovne a spýtať sa na konkrétne ošetrenie ktoré chcete absolvovať na Slovensku, či preplácajú a za akých podmienok....napr.ošetrenie zlomenej ruky vám môžu preplatiť a ošetrenie zubu nie...lieky si zrejme budete musieť platiť v celej výške, ale znovu sa treba na to spýtať priamo v poisťovni, záleží o aké ošetrenie ide...

borman

zdravim chcel by som sa opytat ked pracujem v uk legalne platim vsetko ako mam a chcel by som si ist dat do cz spravit zub preplaca mi nieco poistovna z uk alebo nie dakujem

pasazierka

llek, ak si v poistovni vybavi slovensky preukaz poistenca poisteneho v zahranici, potom ma narok rovnaky ako slovenski poistenci. Ale mam pocit, ze si musi platit nejaky poplatok za to (to neviem presne). Poistencov poistenych v CR a AT je pomerne vela a maju narok na vsetko rovnako ako Slovaci. Len musia mat ten spravny preukaz vystaveny slovenskou zdravotnou poistovnou a ten sa vydava v poistovni na zaklade dokladov, ktore som uviedla predtym.
Vsetci EU poistenci su potom fakturovani na zvlast fakturach slovenskej poistovni.

Iveta Michael

:) ach jasnééé,dakujem teda:) no idem už spať lebo už od Zelného štvrtku ponocujem do rán ado 04.hod. som bola na FB včera a neni mi potom dobre cez deň...sviatky sú sviatky ale zdravie je prednejšie!:)

Ďakujem za zaujímavú tému zajtra sem nakuknme ešte,dobrú noc!

Šejla

Iveta Michael: áno, je pravda, že lekári nemajú pacienta pod kontrolou, pokial nie si registrovaná u jedného GP. To je administratívny problém, za ktorý si ale ľudia môžu sami, lebo sa NEREGISTRUJÚ. Registrácia trvá u nich 3 dni až dva týždne, počas ktorých u nich takmer neexistuješ ak nemáš vážny zdravotný problém. Celkovo, lekári sú oveľa zodpovednejší k nášmu zdraviu, všetko vysvetlia rečou, ktorej rozumieš a dávajú ti vždy na výber a oboznámia s rizikami.

Iveta Michael

teda ja neviem..tiež mám odísť do U.K. a to ich zdravotníctvo mi trochu naháňa obavy..čo som počula od niektorých ľudí čo sú tam vraj to funguje celkom inak...lekári nemajú pacienta pod kontrolou tak ako u nás ked je chorý..musí prísť aj na KO ale v U.K. vraj na to kašlú...ale zatiaľ som tam neni a nezažila som to tak neviem posúdiť ... neviem ako to je..hm

Šejla

rastik071: zdravotná starostlivosť v UK je ovela kvalitnejšia ako na slovensku. Hovorím z bohatej skúsenosti. Môžeš vymeniť doktora, ak sa ti ten tvoj nepáči, v celom UK máš veľa možností.