Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Podviedla som. Je to len moja vina?

Príspevok v téme: Podviedla som. Je to len moja vina?
farbicka8

Dobrý deň. Mám 20 rokov a priateľa, s ktorým som už 3 roky, teda keď sme spolu začali chodiť mala som 17. On mal predomnou nejaké vzťahy, ja som nemala predtým nikoho. Zo začiatku bolo všetko úžasné, samozrejme, že boli aj zlé obdobia ale všetko sme prekonali. Len jeden problém stále pretrváva. Chodí na dovolenky s rodičmi, bezomňa. My sme spolu poriadne nikde neboli a s nimi ide každý rok minimálne 3krát na dovolenku. V lete je aj mesiac preč. Nikdy ma nevezme so sebou, ani to nenavrhne. Ja chápem, že chcú byť spolu. Majú len jeho, je jedináčik. Ale veľmi by som chcela, aby to aspoň nejako obmedzili. Veď stále keď môžme byť spolu, keď je nejaké voľno, tak on ide s nimi. Cítim sa potom odstrčená, neviem čo si mám myslieť. S priateľom sme sa o tom rozprávali, najprv mi povedal, že musí ísť s nimi. Na to som sa nahnevala, veď už nie je malé dieťa, aby musel robiť všetko, čo mu povedia rodičia. Veľa krát sme sa pre to hádali. Potom asi zvolil inú taktiku a tvrdil, že chce ísť s nimi. Na to som už nemala čo povedať, určite ho nechcem obmedzovať. Ale to nie je hlavným problémom. Po dvoch rokoch vzťahu, keď šiel v lete na dovolenku (bol mesiac preč), podviedla som ho s jedným mojim kamarátom. Nemôžem tvrdiť, že som to nechcela. Ja som nemala nikoho iného okrem svojho priateľa a proste musela som vyskúšať aj niečo iné. A som rada, že som vyskúšala lebo som zistila, že asi s nikým to nebude také ako s mojim priateľom. Počas ďalšej dovolenky, na ktorej bol sa to stalo znova ale za úplne iných podmienok. Na jednej oslave, bola som opitá a ani som nevedela, že sa to deje. Ten dotyčný to trošku zneužil. Nakoniec som sa prebrala a celé to zastavila a potom ľutovala. Priateľovi som nič nepovedala, nechcem mu ublížiť aj keď som to už asi spravila. Po ďalšom roku bol zas na dovolenke, ja som bola zas na oslave kde sa v rámci jednej hry musel každý s každým bozkávať. Brala som to ako hru, v tej chvíli to bola zábava. Potom som to však zase ľutovala. Teraz som si povedala a sľúbila sama sebe, že už sa nič také nesmie stať. Podviedla som ho preto lebo ja som pred ním nemala nikoho. Všetko bolo prvykrát s ním, prvý bozk atd. Viem, že to nie je ospravedlnenie ale je možné mať v živote len jedného muža? Ja som to nedokázala a je mi to ľúto. Neviem, či mám priateľovi všetko povedať, nechcem zničiť náš vzťah. Chcem byť s ním ale bojím sa sama seba, že hocikedy sa to môže stať znova. Nemám nikam chodiť keď je on na dovolenke? Prosím poraďte mi ako sa mám s tým vysporiadať, nechcem oňho prísť ale neviem ako sa mám k tomu všetkému postaviť.

Radicall

miruska258 : to si robíš srandu alebo to myslíš vážne ? Ona ho podvedie a podla teba má na tom on ešte väčšiu vinu ? Ty musíš byť asi retardovaná nie ? Ako môže človek vôbec povedať takúto kktinu? Je mi ľúto tvojich rodičov že majú také primitívne dieťa ako si ty....

Honor

To je neskutočné ako sa mi pozastavuje rozum nad niektorými ľuďmi už. Takže ad1 - ak by som ja prosila mamu nech mi dovolí zobrať priateľa na dovolenku tak viem, že povie, že nie. Je to rodinná dovolenka a pokiaľ nie ste snúbenci tak prepáč, ale nevidím nejak dôvod, aby ťa brali so sebou, v prípade ak by si si to cvakla sama, oni nie sú tvoji sponzori. Ad2 - fakt veľa si dovolil, lebo šiel s rodičmi preč aj keď už má vek na to ostať doma, lenže môj osobný názor je, že ak musí tak musí. Ja osobne som mohla ostať už v 18-tich sama doma aj týždeň, ale každý rodič je iný a mali by sme ich rešpektovať.

Si hrozne sebecká by som povedala a rozmaznaná, lebo ak nie je tak ako ty chceš, tak ideš puknuť. Človek, ktorý ľúbi, tak to rešpektuje, neverím, že na celé prázdniny ti ho zoberú preč. Spravaš sa detinsky. No to je jedna časť. A ta druhá - ty si ho preto podviedla? A vlastne, nie raz? Vieš čo, chudak on, keby to vedel, tak bodaj by ťa kopol do zadku. A vôbec ťa neospravedlňuje argument, že "nemala som predtým vzťah, neviem ako to chodí" ..ani ja som nemala pred tým svojim a neurobila by som to.

Čiže odpoveď na tvoju otázku je - áno je to len tvoja vina.

A ešte miruska258 - vidím, že si z rovnakého cesta ako autorka témy. Rovnako nevyzretá..

Radicall

Poviem ti to na rovinu. O tento vzťah si prišla už dávno. Nechápem ako môže byť niekto tak sprostý ako si ty a ešte sa pýtať že "Je to len moja vina?" ... Či mu o tom už povieš alebo nie no raz sa to určite dozvie a potom to bude oveľa horšie keď sa dozvie že si ho po celú dobu klamala a tvárila sa že sa nič nestalo. Si obyčajná primitívna štetka ktorá sa vyhovára na to že to je jej prvý vzťah. Je to naozaj úbohé a súhlasím s ostatnými že si ta nezaslúži. Stretnúť človeka ako si ty tak ti vyrazím predné zuby palicou. Želám ti aby si tiež stretla takého bezcharakterného človeka ako si ty...

miruska258

alééé aléééé co jej pisete hluposti? KED je problem vo vztahu su vzdy dvaja na vine!!! atak to je! aj za podvodom!! vobec nepoznate jeho a v podstate ani ju a hned ju viete odsudit! takto myslim ze keby ju aj on skutocne lubim nenecha ju mesiac samu predsa.!! a to koli dovolenke s rodicmi na ktorej bol 330krat!!! a dobbre ked už tak preco ju nezobral zo sebou??? hMM?? ked uz ma tolko korun že si dovoli dovolenku tak casto,?? takze on ma na tom este vačšiu vinu lebo po 1.nechal ju viac krat samu a keby ju vazne miloval tak bez nej neodide... a chodia spolu už 3 roky tak si myslim ze za to mu stala aby jej zaplatil dovolenku.Takze podla mna ani nemusis lutovat ze si ho podviedla!!!!!

kafe

a ty máš pocit, že je to AJ jeho vina? Veď on bol tiež mesiac xkrát bez teba, myslíš, že ťa podviedol?

V živote je možné mať viac mužov. Ak zomrie, rozíde sa, rozvedie, neviem prečo by človek mal zostať len pri jednom. Tiež ak sa na tom pár dohodne, kľudne nech si majú viac sexuálnych partnerov. Ale vy ste sa na tom nedohodli!
Ten vzťah si už zničila svojim správaním. Neskoro si si uvedomila, že nechceš o neho prísť a skôr či neskôr sa to priateľ dozvie. Či to stojí za to - mlčať a tŕpnuť, či sa to k nemu donesie, neviem. Ale určite to bude horšie, keď sa to dozvie zvonku ako od teba. Za svoje činy si zodpovedná ty, nevyhováraj sa, že je to aj jeho vina. Problém neni v tom, že ideš von bez neho, ty nemáš žiadne hranice, robíš kraviny, ktoré sa vo vzťahu nerobia. Tak si tie hranice urči a drž sa ich. Nechľastaj, ak sa nevieš správať potom. A ak sa ti tento vzťah rozsype, pouč sa z toho a viac takéto somarina nerob. Teda pokiaľ nie si masochistka a utrpenie druhých i tvoje ti robí dobre.

muhuhee

aha :D no :D presne tak to myslim :D a farbička , nech ho netrap ho , nehraj divadlo ... spravila si strašnú hlúposť a to niekolko krat a za to pykaj ak maš toho frajera skutočne rada tak mu to povieš a nechaš ho ...

winki

možno stačilo, že by si si tú dovolenku s nimi zaplatila nie? :D
To čo si robila je správanie nevyzretého decka.

Leela333

muhuhee, chcel si povedať, že ona si nezaslúži svojho priateľa, nie? :-P

Skutočne dievča, ako sa môžeš naštvať na niekoho, že ide na dovolenku s rodičmi? A podvádzať ho ešte aj... Vieš čo? Priznaj sa mu. Aspoň ťa nechá a nájde si nejakú lepšiu. Ty totižto potrebuješ riadny kopanec do zadku, aby si si uvedomila, že činy prinášajú aj následky.