zrusenieBSM

Príspevok v téme: zrusenieBSM
evina

bola by som rada keby mi niekto poradil, na zaciatku manzelstva mi manzel navrhol aby som poziadala o zrusenie BSM kedze podnika. Chcem sa opytat keby sme sa rozvadzali ci mam narok na majetok ktory sme nadobudli pocas manzelstva kedze ja nepracujem tak vsetko financuje on.
A ci sa to neda zrusit alebo obnovit BSM, nerozumiem sa tomu, kto vie nech poradi, dik

evina.

my mame sudne zrusene BSM, ma tam znamu takze to kvoli tomu sa to dalo bez problemov spravit.vies moj manzel sa v takych veciach velmi dobre vyzna, a podla mna chcel to kvoli svojim vyhodam, aby ja som nahodou nic nedostala keby sme sa rozvadzali pretoze uz bol raz rozvedeny.takze keby sme kupovali napr. byt mam tam byt aj ja napisana ako spoluvlastnicka?lebo on ma nikde do takych veci nepise, a keby som nebola spoluvlastnicka tak pri rozvode by mi patrila polovica?LEbo ja to chapem tak, ze ked je BSM zrusene tak majetok nadobudnuty pocas manzelstva patri tomu kto je jeho majitelom a ten druhy na to nema narok.

sisi1

Este doplnok - da sa zrusit BSM, ale len rozhodnutim sudu, a to v extremnych pripadoch (ak manzel svojim spravanim nici spolocny majetok a tak dalej, t.j. napr. je alkoholik a rozpredava majetok).
Co sa tyka SRO - bacha, ak manzel previedol nejaky majetok na SRO, patri to tej SRO... ale tu radsej nech radi pravnik, ktory ma na toto specku. ;o)

sisi1

Evina,

co sa tyka zrusenia BSM, v nasej pravnej uprave to nie je medzi manzelmi mozne. Jedine sa da vynat urcita vec z BSM, ale pozor - vylucne predtym, ako sa ta vec ide nadobudat. Priklad - tvoj manzel si chce kupit byt. Este pred uzavretim kupnej zmluvy pojde na notarsky urad, kde predlozi navrh kupnej zmluvy a notar vyhotovi zapisnicu. V tej zapisnici Ty ako jeho manzelka suhlasis s tym, ze on tento byt nadobudne do vylucneho vlastnictva. V tom pripade to naozaj moze nadobudnut len on. Ak nepodpises tuto zapisnicu, byt je automaticky v BSM.
Tak je to so vsetkym, okrem osobnych veci, veci nadobudnutych dedictstvom / darom a pred uzavretim manzelstva.

Takze ako vidis, pausalne zrusit BSM nejde. Dokonca aj jeho osobny prijem je BSM a mas na neho narok.

Este poznamka - cena vyhotovenia tej zapisnice je cca 15 tisic Sk (pohybuje sa od ceny, za ktoru idete kupovat ten byt, alebo ten predmet, 15 tisic je ekvivalent za cca 3 mil. Sk).

Ak mas este nejake otazky, tak sa kludne opytaj, ja tu obcas nakuknem.

ixo

pri sro neruš BSM nechaj všetko tak ako je,ale naozaj zájdi za advokátom a tam sa poraď mám divný pocit sro a rušiť BSM.Pd.

ixo

ak Ti manžel navrhol zrušiť BSM nahliadni do papierov,či je ešte vôbec majiteľom,či ju už neprepísal,je tam nejaká premlčacia lehota asi 3roky ale ako majiteľ sro tiež spadá do vyrovnania majetku.

evina

DIKY, ON MA S.R.O.cku, len minule sme sa bavili s kamoskou, ze keby niekedy doslo k rozvodu tak nedostanem nic lebo vsetko je na nom napisane nic nieje na mne a ked je zrusene BSM tak ze to znamena ze vlastne vsetko co nadobudneme teraz pocas manzelstva a plati to on tak to ostava jemu po rozvode? Nechcem ostat niekedy na ulici s detmi. lepsie by asi bolo keby sme nemali zrusene BSM vsakze.neda sa to nejak spatne zrusit?

kuki

Ked manzel robi "velky" business... lepsie je ked si zalozi Spolocnost s rucenim obmedzenym= s.r.o.
V tedy sa ruci majetkom spolocnosti do jeho vysky a fyzicke osoby su chranene.

ixo

už pri zrušení BSM ide o rozdelenie si nadobudnutého majetku.Je to ochrana matky a detí v rodine pred príp.krachom,pretože manžel ako fyzická osoba zodpovedá celým svojím majetkom a podľa záväzkov vám zoberú čo budete mať,keď nebude mať nič exekútor nezoberie nič,len je tu ďalšia otázka spolužitia,v prípade rozvodu je z neho možno aj bezdomovec,zvážte aj alternatívu sro.No najlepšie poradí právnik.