Ako sa zbavit potničiek prosím?

gastanko2016

na potničky je super bepanthen care mastička. Používam ju pri synovi aj pri nás. Pomohla nám na zapareniny,potničky a aj na suché a popraskané ruky.

alolo

Dobrý deň potreboval by som pomoc s púčik mi na rukách medzi prstami a na dlaniach, za každú radu budem rád. A za kvalitu fotky sa ospravedlňujem.

Meretseger

AdamKrt: Wartner bradavičník som si nedávno kúpila na bradavice a už som ich musela vypaľovať druhý raz. Nezaberá to. Sú staré, veľké, to je pravda, ale nestalo sa s nimi absolútne nič :-/ Je to na kočku...

AdamKrt

Meretseger Dnes 18:22 - nestaci.

Treba naviac posilovat imunitu, lebo tusim je to prejav virusoveho povodu, ktory sa objavuje pri znizenej imunite.

Ale odstranovanie sa da takymito spobmi.

Samozrejme, este sa da vypalovat tekutym dusikom. Predavaju aj take sety - Wartner bradavicnik, kde je areosol, ktory to dokaze zmrazovat. Tym sa to da tiez robit, ale ma byt z toho vacsi pluzgier a pozor, nesmie prasknut, lebo sa stava infekcny.

Inak, tie sposoby mi vobec nepripadaju strasne. Skor to vyznie horsie, nez to je :)

Meretseger

Brr, AdamKrt, tvoje metódy pôsobia hrôzostrašne. Nestačí proste vystaviť ich slnku, nech sa vysušia a zmiznú?

AdamKrt

Mozes ich potierat takou bylinkovo zmasou kvapiek VERUCIDA. Potiera sa to niekolkokrat denne, vysusa to az nakoniec odpadnu.

Trva to zhruba tyzden a viac. Zavisi, ake su velke.

Dalsi je napr. Duofilm. Ten sa pouziva raz denne, vytvori taky film, krustu, ktora vysusuje, lepta. Tiez to trva tak 2 tyzdne.

Ina metoda - podviazanie. Za priblizne 4-5 dni, niekedy skor, to uschne, odpadne, pripadne co ostane sa da vytrhnut. Chce to dezinfikovat najskor a aj potom, aby sa krv nesirila dalej a neinfikovala. Pri podviazani je to uz vsak tak vyschnute, ze to ani uz moc nekrvaca, ak to treba vytrhnut. Je to velmi setrna a rychla metoda, dobre sa hoji pokozka.

Dalsia metoda - odstrihnutie, vytrhnutie. Krvaca to hned a viac. Plati tiez dezinfekcia a nenechat krv rozsirovat sa do okolia. Da sa to kombinovat po vytrhnuti, alebo odstrihnuti, ze si tam bude clovek dlhsie tlacit nejaku gazu, kym to prestane krvacat a da naplast, alebo to niecim zastavi. Napr. horiaca zapalka, ked sa zahasi, tak je este dost horuca na to, aby urobila malu chrasticku. Toto je najrychlejsie odstranenie, ale vzhladom na vacsiu ranku sa zase hoji dlhsie.

Tieto metody mam vyskusane.

-------------------
Inak mozes navstivit dermatologa, alebo nejake centrum plastickej chirurgie, niekde to tusim roba aj laserom.

jajka01

inak propolis som pouzivala vzdy na podobne veci ...napr. kutiky som vzdy mala a velmi mi ten propolis pomohol, tak preto..a je to fakt velmi dobra, prirodna latka