Januára tohto roka som zistila, že mám vši, pretože som sa svrbela na hlave. Šampón Parasidose som si naliala na hlavu a zmyla vodou. Vyčesala som si asi 16 vší. Musela som ich tam mať dosť dlho. Vši som do vane vyčesala, kúpila som si ešte dva šampóny jeden slovenskej výroby a jeden českej výroby. O týždeń, keď som ich používala raz za dva dni, som si vyčesala 2 vši. Potom som si týmyto šampónmi stále umývala hlavu asi dva mesiace. Lenže nakoniec som zistila, že z týchto šampónov mám veľa lupín. Tak som zvolila obyčanjný šampón na hlavu. Samozrejme, hnidy som si vtedy odstránila (nie všetky pretože mám strašne husté vlasy ) Po striedaní obyč. šampona so šampónom proti všiam som si nič do vane nevyčesávala ... Lenže dnes v apríli po troch mesiacoch som si našla na bokombradách hnedé hnidy vzdialené od pokožky hlavy cca. 5 cm. Na webe som čítala, že živé hnidy sú len do 1 cm od pokožky. No neverím tomu. Asi ten boj pokračuje od znova , neviete mi poradiť, čo mám robiť ?
Vši -Hnidy aj po 3 mesiacoch
Tiež som mala s touto vebežou problém. Živú som mala len jednu, ale dokázala napáchať riadne veľa škody. Používala som kadečo z lekárne (je to o ničom vyhodené peniaze), prírodné rady žehlila som si vlasy čo možno trochu pomôže, farbila ale nič úplne nepomohlo proti všetkému sú odolné. Tak som začala používať spreje pre zvieratá tie sú asi najlepšie, až na to že mi to totálne zničilo vlasy. Moje vlasy sú jemné a toto ich úplne dorazilo ani 2 roky po tom sa nevrátili do pôvodnej polohy. Keby som to mala dostať ešte raz asi sa dám ostrihať radšej dohola bol to boj na vyše roka. Jednoznačne nane platí len manuálne vyberanie. Z chémie asi difusil a prípravky pre zvieratá.
orthosan - ano.
a okrem kury pre svoje vlasy by bolo fajn urobit takuto kuru vsetkym v rodine, komplet vycistit aj postelne pradlo, pre istotu vyvarit oblicky na vankuse, periny... jednoducho generalny utok na vsetko, kde b ysa hnidy a pripadne vsi mohli ukryt alebo zostat a odkial sa zase "vynoria" a obnovia nakazu.
naliať alpu na vlasy, zabaliť do fólie, nechať 1/2 hodinu pôsobiť. Zaručené, overené a hnidy už neriešiš.
pouzit veterinarny sampon Orthosan, je to jediny spolahlivy prostriedok