dobrý den vedel by mi niekto povedat co znamena autoimunna tyreoiditida bez strumy a v lavom laloku 2,5x2,5mm koloidna pseudocysta ? je to velka cysta vobec neviem co to je poradte niekto :)))
cysta na štítnej žlaze
Zdravím.Prosím Vás vie mi tu niekto poradiť ako sa dá odstrániť pseudocysta 10x8x14 mm narástla za rok a pol 4 mm,výsledky krvi na šťítnu žľazu sú ok.Dostala som liek na zníženie funkcie šťítnej žľazy a jód nemám užívať,aby sa zastavilo rastu cysty.No mne sa to nezdá.Ćo by ste mi poradili.Liek L-thyronin a vraj brať ho doživotne.Nemám žiadne problémy.Štítna žľaza bola preventívka..Ďakujem za každú radu.
Cysta je v obale uzavrete tekute neziaduce latky/odpady z tela. Da sa odstranit enzymaticky.
Dobrý chcela by som sa poradiť našli mi cystu na krku s rozmerom 10 mm, čo na to poviete? Je vlastne cysta nádor alebo niečo podobné ? a môže k tomu prispievať aj to, že fajčím? Ďakujem vopred za rady.
tamtie cudzie slovíčka nerieš, nie je to v podstate nič zaujímavé... iba popis, čo tam "vizuálne" je. prvá veta popisuje veľkosť šž - je to taký motýlik, takže istmus je telo + to má 2 laloky - viď google obrázky :D plus tam máš 2 veci, ktoré by tam nemali byť - uzol a cystu, ktoré môžu robiť problémy a možno ich časom bude treba vyoperovať, to ale z tohoto popisu nezistíš, na to treba ďalšie vyšetrenia atď... ale keď chceš vedieť, čo je to echogénny, vysvetlené je to napr. tu sk.wikipedia.org cysta bez vaskularizácie znamená tuším, že nie je prerastená cievami
neries, zatial nezomieras
Dnes som bola na Sono stitnej zlazy a mam tam kopu vyrazov ktore netusim co znamenaju. Vedel by mi niekto poradit co znamena Isthmus siroky 2,2 mm, pravy lalok 1,3 x 1,4 x 4,3 cm a lavy lalok 1 x 1,5 x 3,8 cm? Izoechogenny uzol s jemnym hypoechogennym lemom o priemere 10 mm, koloidná cysta o priemere 3,1 mm bez vaskularizacie. K endokrinologicke som objednana az o dva tyzdne, dovtedy sa zblaznim ze neviem co mi je. Vysvetli mi niekto tieto rebusy slov a nalezov???
viki,autoimunna tyreoitída=zápal šž a autoimunna,že sám organizmus bojuje proti svojim orgánom.Ja som mala to isté,ešte aj vysoké autoprotilátky,tzn.že moje telo vytváralo látky,ktoré mi poškodili šž.Bez strumy zn.že ju nemáš zvačšenu.Niekedy sa vytvárajú na šž cysty alebo uzlíky,ale aj napriek tomu može šž dobre fungovať.Ake máš výsledky hormonov?