zapal vajickovodu - alternativna liecba?

Príspevok v téme: zapal vajickovodu - alternativna liecba?
tatarka

Dobry den,

prave som sa doliecila na zapal vajickovodu. Vtipne je, ze som nemala ziadne bolesti - isla som na gynekologiu preto, ze sa mi objavilo velmi agresivne akne na chrbte, na krku a vo vystrihu, najma velmi bolestive a velmi vela - znami mi poradili, ze problemom moze byt zapal v tele (gynekologicky, zuby, mandle). Ako prve som sla na gynekologiu a ked mi doktorka slacila brucho takmer som vyskocila od bolesti. Vtedy som si uvedomila, ze pocitujem miernu slabost na danom mieste, ale dovtedy som si ju neuvedomovala. Teraz som dobrala 4-tu krabicku antibiotik. Dve mi doktorka predpisala hned a dalsie dve som si bola dat predpisat neskor, pretoze som mala pocit ze to neprechadza. Tie lieky som vsak nedobrala vsetky - zacala som mat hrozne hnacky, navyse som ostala velmi slaba a koli tomu som prechladla, a napriek menstruacii som dostala i mykozu - napokon som ich tri dni pred koncom vysadila. Ked som bola na kontrole, doktorka povedala ze uz som v poriadku (ked sa nepocita ta mykoza). Antibiotika neberiem uz tyzden a zase sa mi zda ze som zacala pocitovat rovnaku slabost na tej strane kde som mala zapal. Bojim sa ze sa to vracia...mam strasnu averziu voci dalsim antibiotikam, pretoze som ich brala mesiac a podla mna mi viac skodili ako pomahali... Neviete mi poradit nejaku ucinnu prevenciu, liecbu? Nemate overeny recept ktory pomoze?

Co sa tyka toho akne...ked som sa zacala liecit na zapal vajickovodu, akne mi polavilo, prestalo to postupne boliet...sice nezmizlo uplne ale bolo vidiet jasny pokrok zo dna na den....teraz ked uz antibiobika neberiem, zacina sa mi tvorit opat, dokonca i na tvari...mam 22 rokov a hoci som mala v puberte problemy s akne, bolo to nic oproti tomuto...myslite, ze to moze mat suvislost s tym zapalom? ak ano, tak je to asi signalom toho, ze sa mi to nevyliecilo :( vdaka za kazdu radu

tatarka

AlexSandra stery mi nerobila...a to co si opisala, to sa dost podoba na mna...celkovo bolesti nemam ale vzdy ked je vonku zimsie a moc fuka, tak mam potom neprijemne pocity v podbrusku a preto sa bojim ci sa mi ten zapal nevratil

Na tu albertovu som sa pytala, pretoze mi to nepride ako lacna zalezitost a predsa len som este studentka...ak by som sa za nou rozhodla ist, musim vediet aka je pravdepodobnost ze mi pomoze...jednak s tym vajickovodom, jednak s tym akne...a tiez by ma zaujimalo ake liecebne postupy pouziva

AlexSandra

Tatarka a pred predpisom ti robila stery aby vedela, ake lieky nasadit? Totiz obvykle so zapalom vajecnikov / vajickovodov byva spojeny vytok, resp. povodca zapalu je premnozeny aj v posve. Zo steru sa da zistit nielen povodca, ale aj jeho citlivost na rozne ucinne latky ATB. Aspon toto sa pise vo vacsine oficialnych clankov.

Ked som ja bola u lekara s bolestou podbruska (tupou), podla sona usudil, ze som v poriadku, stery robit sa neunuval. Medzicasom sa mi to aj "utlmilo", no objavilo sa zas. Vzdy, ked ma prefuka, objavi sa taka divna bolest. A obliekam sa extra teplo, no ked niekde vanie klima na plne gule, co narobim. Neviem najst cloveka, co ma pododny prejav ako ja. Nemas moznost ist k lekarovi a rozmyslam, ci si sama nasadim ATB.

- mira

Tatarka, najprv si premysli, čo telo zanáša a čo spôsobuje zápaly. zápal môže v tele nastať len za splnenia 2 podmienok : cukor a tuk. /zjednodušene/Ak sa chceš prečistiť a zbaviť sa zápalov, nedávaj ich do tela.
Potom pristúp k samotnému čisteniu. V tom ti pomôže vláknina /kefa na usadeniny/ z celozrnných obilnín a zelenina svojou zásaditou reakciou. Recepty na inšpiráciu nájdeš tu makrobiotika.aspone.cz. Stravou sa budeš čistiť postupne, nie drasticky. Po drastických kúrach sa ľudia zvyčajne vracajú k starým zvykom a o chvíľu sú tam, kde boli predtým.

marguerita

nie som síce pierko, ale albertovú poznám osobne, som je bývalá pacientka. neviem, co konkrétne o nej chceš vedieť, ja mám s nou veľmi dobrú skúsenosť. je to obetavá osoba, má veľký prehľad a pôsobila na mňa vždy ako veľký profesionál. skús sa konkrétne spýtať čo chceš vedieť, pokúsim sa ti odpovedať. o nej sa ale dozvieš od viacerých aj na tomto fóre, na porade, alebo hocikde na internetových fórach. ja som ju tiež tak objavila. sú na ňu veľmi dobré referencie.

tatarka

AlexSandra: Predpisala mi Amoksiklav + Entizol ...a potom Ciprinol

Mira: To co pises znie celkom rozumne. Uz som rozmyslala nad niecim takym, zacala som pit zihlavovy caj na precistenie, ale to asi na uplne nestaci, vsak? Ked pre mna je ten pojem \"precistenie organizmu\" prilis siroky pojem a potrebovala by som navod ako presne na to

Pierko: Tu Albertovu poznas aj z vlastnej skusenosti alebo zo skusenosti znamych? Pytam sa len preto, aby som vedela ci je jej liecba overena

pierko

to by asi chcelo celkovu liecbu. nielen taku ohranicenu, ze gynekologia a akne - kozna. ja na tvojom mieste by som isla k albertovej a zverila sa do jej ruk. ona to robi tak komplexne ze ta da celu do poriadku. v tom ich centre - najdes na internete. myslim ze oni antibiotika nepouzivaju. je to prirodne.

- mira

ATB ti potlačili zápal, ale nevyliečili jeho príčinu - nahromadenie hlienov, hnisu, tukov a toxínov v rôznych častiach tela. Telo sa týchto usadenín zbavuje cez kožné póry alebo ich spaľuje a to je zápal. Pmáhajú mu v tom mikroorganizmy spôsobujúce zápal, ktoré majú v kyslom prostredí dobré podmienky pre život.
Mala by si sa prečistiť, čo bude zo začiatku dosť obtiažne, ale pre vyliečenie nevyhnutné. Ešte predtým ale zastav prísun škodlivých prevažne nasýtených a priemyselne upravených tukov, mliečnych výrobkov a cukru. Bez toho sa neprečistíš.
Zaraď prečisťujúce zeleniny a vlákninu vo forme obilnín. Tiezabezpečia zásaditú reakciu a zabránia zápalom. Máš pred sebou veľa práce, ale ak sa nechceš točiť dookola v nekonečnom užívaní farmaceutických produktov, isto neoľutuješ.