Dobry den,
prave som sa doliecila na zapal vajickovodu. Vtipne je, ze som nemala ziadne bolesti - isla som na gynekologiu preto, ze sa mi objavilo velmi agresivne akne na chrbte, na krku a vo vystrihu, najma velmi bolestive a velmi vela - znami mi poradili, ze problemom moze byt zapal v tele (gynekologicky, zuby, mandle). Ako prve som sla na gynekologiu a ked mi doktorka slacila brucho takmer som vyskocila od bolesti. Vtedy som si uvedomila, ze pocitujem miernu slabost na danom mieste, ale dovtedy som si ju neuvedomovala. Teraz som dobrala 4-tu krabicku antibiotik. Dve mi doktorka predpisala hned a dalsie dve som si bola dat predpisat neskor, pretoze som mala pocit ze to neprechadza. Tie lieky som vsak nedobrala vsetky - zacala som mat hrozne hnacky, navyse som ostala velmi slaba a koli tomu som prechladla, a napriek menstruacii som dostala i mykozu - napokon som ich tri dni pred koncom vysadila. Ked som bola na kontrole, doktorka povedala ze uz som v poriadku (ked sa nepocita ta mykoza). Antibiotika neberiem uz tyzden a zase sa mi zda ze som zacala pocitovat rovnaku slabost na tej strane kde som mala zapal. Bojim sa ze sa to vracia...mam strasnu averziu voci dalsim antibiotikam, pretoze som ich brala mesiac a podla mna mi viac skodili ako pomahali... Neviete mi poradit nejaku ucinnu prevenciu, liecbu? Nemate overeny recept ktory pomoze?
Co sa tyka toho akne...ked som sa zacala liecit na zapal vajickovodu, akne mi polavilo, prestalo to postupne boliet...sice nezmizlo uplne ale bolo vidiet jasny pokrok zo dna na den....teraz ked uz antibiobika neberiem, zacina sa mi tvorit opat, dokonca i na tvari...mam 22 rokov a hoci som mala v puberte problemy s akne, bolo to nic oproti tomuto...myslite, ze to moze mat suvislost s tym zapalom? ak ano, tak je to asi signalom toho, ze sa mi to nevyliecilo :( vdaka za kazdu radu