Holisticka medicina - psychicke problemy

karolinka23

Dakujem pekne za rady, nasla som dobreho a chapaveho psychiatra,velmi mi dodal odvahy a dlho mi vsetko vysvetloval, uplne iny pristup ako mlada lekarka u ktorej som bola minule leto a nechala to, lebo sa mi nepacil pristup, ani lieky nezaberali a 4 mesiace uz bolo dlho, aby mi stale nebolo lepsie a lieky mi nemenila, tak som to vtedy vzdala, mam uz naordinovany Citalec,zacinam, snad pomoze...

Bruno333

Karolinka, pripajam sa k rade, ze zakladom liecby depresie je v prvom rade trpezlivost...antidepresiva 3-tej generacie su uspesne otestovane, ale problem je ze ich je vela, pretoze aj nas ludi su rozne druhy a medicina zatial neprisla na to, ze preco niekomu zaberie to, niekomu ono...rovnako ako plati ze niekomu nezaberie to a niekomu ono. Ano, vsetky antidepresiva su zalozene na vyuzivani hormonov:serotoninu, a potom dopaminu a noradrenalinu, ale napriek tomu nevieme preco nefunguju vsetky rovnako. Podla mna sa da depresia liecit len liekmi, psycholog moze byt dodatocna pomoc, napr.behavioralna terapia, ale to uz su veci psychologicke. Mala by si KAZDY svoj problem riesit s odbornikom, mozno s tym co ti predpisal lieky, a ak ti nevyhovuje, tak treba hladat ineho lekara. Psychiatrov su na Slovensku stovky, psychologov tiez...tu sa docitas len amaterske rady, vratane tej mojej, ale potrebujes radu ODBORNU. Viem ze pre zeny je ucinny napr. Efectin, zabral aj mne ale mal vedlajsie ucinky nevhodne pre muza, teraz mam Mirzaten a ten je super. To, ze sa budes citit "inak" je mozne, ale obavat sa toho ze to je ten pravy ucinok liekov je blbost. Ak aj maju vedlajsie ucinky nevhodne pre bezny zivot, treba lieky vymenit...drzim Ti palce v hladani stastia, hladaj odbornikov, lekarov, psychiatrov a vhodne lieky...Vsetko dobre!!!

luciano

Karolinka, ak natrafíš na antidepresíva, ktoré ti "sadnú", tak sa budeš cítiť úplne normálne. Všetky tvoje problémy sa stratia.

karolinka23

Luciano a ozaj sa clovek po AD moze citit uplne normalne? Niektori pisu, ze su taki, vsetko im je jedno, nic im nevadi, nic neprezivaju, toho sa bojim, ze sa zbavim uzkosti a depresii, ale stale to nebude to "spravne" prezivanie, raz mam uzkosti , dalsi den depky, dalsi den na vracanie, musim hltat xanax, potom zas dalsi den nepotrebujem xanax, "len" ma boli hlava, oci, nemozem zaostrit, silna derealizacka, vycerpanost z nicoho, ja uz neviem, co toto je, tiez uvazujem nad tymi liekmi, aj som uz volala lekarke, ale ze termin o dva tyzdne, prednostne sa neda...Vonku krasne, vsetci sa raduju kam sa pohnem, vsade to zije a ja sa citim jak z Marsu padnuta..

luciano

Karolinka, antidepresív je strašne veľa druhov. Ak si užívala len jedny, tie nemuseli zabrať. Treba skúšať, skúšať, skúšať. Nakoniec zaberú tie správne, uvidíš.

pierko

somezeda neviem, to je nejaka vestica, to by som neskusala, albertova je regulerna psychologicka a robi celostnu medicinu tak mozno to skor. ale najskor by som jej na tvojom mieste iba napisala mail aby sa sama vyjadrila ci mi moze pomoct. hned by som sa neobjednavala na vysetrenie.

karolinka23

Luciano, nie som si ista s tymi antidepresivami, jedny som uz brala a nic..Preto stracam nadej v liecbu liekmi..

luciano

Obávam sa, že holistická medicína ti na depresiu nepomôže. Nič iné ti neostáva, len pekne krásne zobať antidepresíva.