je možné žiť s feťákom a nevidieť to?

Príspevok v téme: je možné žiť s feťákom a nevidieť to?
slepá

Sme spolu asi 5 rokov. Vedela som, že v mladosti fetoval, ale vraj prestal a potom občas "len" fajčil trávu. Sľúbil, že ked budem tehotná, prestane so všetkým. Možno aj prestal, ale po narodení dcérky sa moc zmenil. Nebol zlý, len akosi prestal mať o všetko záujem.
Teraz sme boli odlúčení od seba, nie rozchod, ale akési uvedomovanie sa.
Po vážnom rozhovore sme sa dohodli, že budeme spolu a začneme odznova. Rozhovor začal tým, že priznal, že keď sa narodila malá (čo je viac ako 3 roky), jednoducho to nezvládol a začal opäť fetovať. Po troch rokoch som sa dozvedela, že celú tú dobu, čo som ja bola kvôli nemu nešťastná, bral pervitín a trávu (čo je proti piku asi malina).
Teraz sa vraj uvedomil a vstúpil si do svedomia, vraj to už nikdy robiť nebude. Neviem, či mu môžem veriť. Ale musím sa priznať, že ja som sa s takými vecami nikdy nestretla a preto ani neviem rozoznať, či je "čistý".
On tvrdí, že najhoršie je preňho to, že to predomnou priznal. A vraj nechce to robiť už ani nám, ale hlavne ani sám sebe.
Vysvetlil mi, že keď to bral, mal v p..i totálne všetko. Nás, aj samého seba. Mňa ani nenapadlo, že toto je dôvod našich problémov.

Zvládne dlhoročný feťák uprednostniť rodinu pred "tým"? A ako mu môžem pomôcť ja, keďže som sľúbila, že urobím všetko preto aby sme boli šťastní nanovo?
Ako vlastne zistím, že je opäť v "tom"?

showess

myslim ze to nie je mozne, ked bude sfetovany, hlavne viac, tak uvidis ze je ,,divny,,.
ono, na zaklade skusenosti viem, ze sa s nimi v ziadnom pripade neprplat. sice moj muz s tym prestal (na prvy raz) ale kontrola musi byt. v laske nikdy ziadna dovera nebola a ani nebude. to su len romanticke blaboli. kludne si kup ten tester ako ti tu radili, pozri mu ruky, nechty, ovonaj mu veci, pozri do vreciek, proste mu dychaj na krk, potichu a razne.
moj muz sa dlhe roky pohyboval v spolocnosti zlodejov a narkomanov, takze par som ich spoznala a vsimla som si, ze ak sa narkoman pre niekoho rozhodne, tak vydrzi velmi vela. nieco ako nahrada za tu drogu.

Fero M.

Magy financie si pozhana vzdy na to. Mam rodinnu skusenost so surodencom. Provident, zalozne, pozickaren, neplatenie poistneho, zdravotneho, neustale vymysli o drahej navsteve zubara a potrebe kozmetiky... A zmena prisla az ked prislo dieta pod srdce.

Kazdopadne nechodi on fetovat len tak ak ide vybiest smetie. Drogy si musi od niekojo zhanat a s niekyn sa stretavat. Pervitin je bieka krystalicka latka a jeho ucinky uvidis na nom hkavne na ociach. Bude vyzerat ako opity ale pohyby a koordinacia su lepsie aj ked xsicht bude do bludu.

Dohodni sa s nim tak ze jeho dohodu beries a ze ci sa mu to oaci alebo nie tak si ho otestujes lebo chces mat pre dieta otca ako sa patri. Bud na to pristupy alebo... Normalne predavaju testy na zistenie drog cca 20euro na jedno pouzitie a treba to ocurat ale porad sa v lekarni lebo maju zmetujuce navody tie testy.
Takze by som mu povedal okej neberies ale v blizkej dobe sinta otestujem! Ak ma nesklamws mas moju dovoreu naspat lebo teraz ju nemas a ak ti na nas zalezi tak to spravis!

beskyd

v tejto spolocnosti slusny a pracovity chalan moze hladat dievca aj cely zivot ale fetak nema problem:))) bud si vyslovene stvrta trieda alebo z tejto spolocnosti uz fakt nemozem:)) dobri ste, klobuk dole:)

Magy

este k poslednej otazke - pokial drogy neberie, je prirodzeny, bezprostredny, bez velkych vykyvov nalad.
akonahle zacne brat drogy, bude to zase vidiet na jeho naladach, spravani.
pravdepobodne by pomohlo, ak by medzi vami dvoma doslo aj k dohode, ze vsetky financie mu zo zaciatku budes kontrolovat ty a az po urcitom, vopred dohodnutom case, tuto kontrolu polavis. on ako narkoman s recidivou sa sam na seba spoliehat nemoze a tato kontrola bude len pre neho dobra. ak to mysli s vami vazne, nemoze proti tomu nic namietat.

Magy

s narkomanmi je to tazke. bohuzial, ich sluby casto nestoja ani za namahu ich pocuvat. chvilu sekaju dobrotu a potom sa to zase "niekde" zlomi a su tam, kde boli.
ludia, ktori su psychicky a fyzicky slabi a lahko podliehaju drogam, sa casto poucia az ked ich zivot naozaj, ale naozaj poriadne prefacka.
kratke detoxikacne kury a pod. nemaju ziaden trvaly efekt.