Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

partner sa uplne zmenil

Príspevok v téme: partner sa uplne zmenil
Rina335

Sme s partnerom 1 a pol roka. A v poslednej dobe sa úplne zmenil. Ide hlavne o to, že predtým bol úplne odlišný, viac sa o mňa zaujímal, chcel byť so mnou, laskotal sa, bol veľmi pozorný. Na začiatku vzťahu sa mi to nepáčilo, že má hneď taký záujem stále byť so mnou a trochu som sa tomu bránila, hlavne preto, že bol môj prvý a ja som bola skôr citovo chladná, ale časom som si zvykla a páčilo sa mi to. A všetko klapalo. Tiež mu vadilo, že s najlepšou kamarátkou trávim vraj viac času ako s ním, poznal ju a nemal ju veľmi v láske. Preto som sa s ňou stýkala menej, lebo som nechcela počúvať, že jemu sa nevenujem atď. Hovoril, že on vraj kamarátov nepotrebuje, lebo má mňa. Podvolila som sa mu a všetko bolo fajn. No on teraz robí všetko úplne opačne, správa sa ku mne ako ku kamarátke, je citovo chladnejší, a presadzuje názor, že potrebuje kamarátov a podobne. Karta sa úplne obrátila a ja som z toho dosť smutná. Vždy sa ma pýta, čo mi je a už neraz som mu povedala, že sa zmenil, ale on to popiera a ja som z toho nešťastná. Teraz on chce byť s kamarátmi a ja som sama, lebo som všetky kamarátky odohnala kvôli nemu. Fakt už neviem čo s tým a rozchodom to nechcem riešiť, lebo ho milujem.

Rina335

ďakujem všetkým za normálne odpovede :) teraz sa cítim spokojnejšia, že mi to niekto potvrdil, ako je to naozaj...už len sa musím prispôsobiť :)

Magy

Rina335 - zhodou okolnosti som riesil s inym clovekom fakticky podobny problem, preto tu len skopcim kratku a podstatnu pasaz, ktoru som napisal inde.

muz je lovec. (v dosledku miliona rokov vyvoja a testosteronu). ulovi - a hotovo.
preto sa zo zaciatku snazil.
ked si ta napokon ziskal a teraz ma istotu, ze ta ma, uz to nie je take zaujimave, nemusi bojovat o teba.

je to nepochopitelne?

budes musiet vyvinut energiu na to, aby si taky isty nebol, ze tvojim ulovenim jeho snaha skoncila.
nerobit mu napriek, ale dat mu jednoznacne najavo, ze partnerstvo je o investicii energie od oboch, ze vztah treba budovat, rozvijat. aj novopostaveny dom potrebuje udrzbu, inak po case prepadne strecha, zacne dovnutra prsat a nakoniec sa zruti podmocene murivo a z domu ostane iba kopa ruin.

kamarat to nedavno vystihol uplne dokonale, jeho slova by sa mali tesat:
"ked chces, aby nieco dobre fungovalo, musis sa o to starat... a ked to zanedbas, nabali sa na to dalsich x veci... a potom to mozes vyhodit. je to tak so vsetkym..."

alenka_maxova

moc som necitala rady ostatnych, napisem len svoj nazor :) To "ochladnutie" mozno takto intenzivne vnimas preto, lebo si sa naucila byt taka, ako bol on na zaciatku. Venovat jemu vsetok cas, byt s nim stale, laskat sa stale a podobne...Zvykla si si na to. Lenze on zas presiel do inej fazy vztahu. A to je normalne. Ver mi. Ludia vo vztahu sa menia...stale. Partner, ktory rano odchadza do prace, pride vecer uplne iny. Ovplyvnuje ho milion situacii, myslienok. Tak ako aj teba. Toto jeho "ochladnutie" je len na isty cas, malo by sa to zmenit. Ak ti neklame a naozaj sa mu nic nestalo a je vo vztahu spokojny, ma prosto len obdobie, kedy sa mozno nepotrebuje tak intenzivne prejavovat v laske. Skus ho len pochopit a vydrzat. Mozno to pride raz aj na teba...

beladona

uplne suhlasim s tym co tu uz baby napisali. a este by som chcela poznamenat, ze tu je odrazu velmi fajn na tomto fore, ked tu nie je tpch. keby ti sem napisala ona, uz by to boli sarkasticke poznamky, skodoradostne alebo zhadzovacne, takto si dostala rozumne a konstruktivne rady. drzim palce! niekedy je treba do vztahu zapojit aj rozum a aj ked je to tazke, tvarit sa racionalne a menej citovo. inak sa moze stat, ze sa partner presyti. ak si doprajete trocha viac slobody, nebude dovod na rozchod.

Honor

Rina, neboj sa, tak ako písala ladida, on citovo neochladol, on ťa rovnako miluje tak ako predtým, len už nenosí ružové okuliare ako každý z nás na začiatku vzťahu. Tak má kamarátov, treba ho nechať nech má voľnosť, potrebuje ju. Ty si tiež niekam výjdi s kamaratkami alebo s nejakou partiou ak ju máš, so spolužiakmi ak chodíš do školy, prosto s ľuďmi, ktorých máš rada, venuj sa tomu, čo ťa baví a pomedzi to si nájdite aj čas na seba a uvidíš ako vám bude spolu dobre :). Napr. ja a môj priateľ sme už spolu rok a 5 mesiacov a po polroku sme si na seba tak zvykli, že sme nepotrebovali byť ustavične pri sebe. Aj zajtra ide na jednu chatu s kamarátmi a ja idem von so svojimi spolužiakmi :P. A nejakým takým spôsobom fungujeme a sme zohratí ;)

Rina335

ladida, ďakujem...viem, že to nie je nič hrozné, len som z toho nešťastná a prišlo mi zvláštne, že už nie je naviazaný ako bol kedysi a ja práve som teraz naňho naviazaná viac ako si myslí..asi sa musím z toho spamätať sama alebo sa prispôsobiť, lebo mi nič iné neostáva..možno potom neskôr budem rada, že je to tak ;)

ladida

ps.neber to negativne,akoze partner sa zmenil.to len vas vztah sa zas niekam posunul a progres vo vztahu je podla mna vzdy pozitivny:)

ladida

Rina ja si myslim,ze to je uplne normalny zdravy priebeh vztahu,pociatocna faza zamilovanosti opadne a partneri sa pomaly vratia k starym zaujmom a kamaratom a je to tak ok. jednoducho sa netrap a skus obvolat stare kamaratky,som si ista.ze ti nezlozia telefon a ked si s nimi zajdes na kavu alebo na nakupy,hned sa aj na seba s priatelom budete viac tesit,ked nebudete kazdu minutu spolu.rozchod by bol uplne zbytocny,lebo to by si potom po roku musela menait kazdeho partnera:))) treba sa flexibilne prisposobit novej situacii a uzivat si ten cas,co mas pre seba..ja uz mam deti,tak viem,o com hovorim.