Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

damaxy

dobrý podvečer,Hyla,ja som mala problémy so spánkom,ale tie tvoje sa mi zdajú už extrémne.Inak mám aj takú osobnú skúsenost,ked vela pracujem duševne alebo fyzicky,cítim únavu a zaspat nemôžem.Neviem ako to je u teba,ako to bolo pred liekmi,lebo tri dni sa mne zdá málo,aby sa prejavili také účinky.Ale všetko môžeš konzultovat s lekárom škorica píše na to svoju skúsenost osobnú tak pouvažuj,ty sama vieš ako sa cítiš.Možno by stačil aj telefonát s lekárom a on by to zhodnotil a povedal čo dalej.Nezabúdaj že PP je v našich hlavách a treba ju vedome likvidovat.Vidíš aj malé úspechy ta o tom presviedčajú.To cestovanie a ostatné náročnejšie,zvládneš,len bud trpezlivá.Na všetko sa nájde riešenie.Skús si večer dat čaj z medovky,alebo nejaký na nervy a jedno magnézium,niečo si prečítaj.Lahni si za súmraku,vtedy naše telo vylučuje melatonín ,ktorý navodzuje spánok,spi pri otvorenom okne.

ina

Dakujem ale ešte jedna otazka-A tie ostatne antidepresiva nie su navykove?Ja stale nechapem rozdiel že kedy sa ake davaju?Napr.remood alebo asantra kedy sa tie davaju ?Ja som si vždfy myslela že všetky su rovnake len každe maju inu intezitu ale pravdepodobne som to zle pochopila?!

Alternativa

Ina,
zistila som, ze beries myolastan a xanax - zdalo sa mi, ze na chrbticu. myolastan uvolnuje svalove spazmy /krce/. Xanax istym sposobom tiez, ale posobi aj ako antidepresivum. Daj pozor, aby si neprekracovala predpisane davky, benzodiazepiny su svinuchy /tam patri xanax/. Xanax by sa nemal uzivat zbytocne dlhodobo, davky treba znizovat, aj pri uplnom vysadeni, ale to je v rukach lekara. Pri tomto lieku je riziko liekovej zavislosti. Myolastan tiez netreba jest dlhodobo. O chrbticu sa musis po navrate z dovolenky zacat pravidelne starat - cvicenie /joga, Pilates, v ziadnom pripade nie aerobik/, sauna, masaze. A k homeopatikam : ja nezvyknem liecby kombinovat. A ucinok homeopatik znizuje alebo uplne potlaca mentol, na to nezabudni. Su napr. specialne zubne pasty bez mentolu k homeopatikam. Uzi si more, slniecko a Tvojich blizkych, peknu dovolenku :o)

ina

alternativa vidim, že maš velky prehlad nemôžeš to bližšie špecifikovať?Aby som bola v obraze či ma vobec zmysel si to davať.Viem že niektore len potlačaju uzkosťa ine ju aj liečia ale neviem ktore :

Alternativa

Ahoj Ina,
pytas sa, ci xanax je take nieco ako seroxat. Nie je, maju rozne ucinne latky /seroxat ma uc. latku paroxetin a xanax alprazol/ a teda aj aspon z casti odlisne fungovanie. Xanax ma rovnaku ucinnu latku ako neurol, len su to rozni vyrobcovia. Pekny podvecer a drzte sa vsetky v tejto teme :o)

Jarka77

Ahojte ja som mala opacny problem zo zaciatku som brala paretin a na vecer neurol a spala som na nohach aj praci stale som bola unavena. Teraz beriem remood rano a vecer frontin 0,5 a je to ovela lepsie nie som ospala ani nemam problemy so zaspanim. Ale prve mesiace kym so si zvykla som bola strasne unavena. Dnes je mi fajn. Inac na mna ked to ide pomaly nadych zadrzim a vydych a prejde to. Dnes som mala ist k lekarke ale pobabralo sa mi auto tak sa musim preobjednat.

zitta

Ahojte,
Hyla skús večer čítať nejakú nudnú knihu,napr.cestopisy. ja to mám overené.Na spánok niekedy vplýva aj spln mesiaca,skús to sledovať. Keď ale už dlhšie trvá nespavosť,spýtaj sa doktora radšej,lebo nie sú dobré hocijaké kombinácie liekov.
Ja ako opatrovaťeľka som mala prípad s jednim ujkom,že keď sme mu dávali väčšiu dávku na ukludnenie,tým bol nervôznejší. A lieky na spanie u neho vôbec nezabrali,a sme z toho vyskúšali ozaj veľa druhov.
Ja som bola dnes u dr.pre lieky,dal ďalej ten atarax,a ostatné na pankreas.
Už sa troška ochladilo,držte sa,
a prajem veľa zdravia!!

ina

damaxy, mail mi prišiel ale ten istý čo si mi poslala min.týždeň.nerozumela som ti ako to mysliš s tym xanaxom?Daš si pol z 0,25?To nie je také niečo ako ten seroxat?

škorica

Čau Hyla, ja keď som bola u doktorky s mojim problémom tak mi napísala Paretín a Seroxat, ale potom si uvedomila, že ja vlastne nemôžem spávať a zmenila seroxat na atarax.